Albumo apžvalga. „Kurak“ „Notes“ (audio)

Vyginto Kisevičiaus vardas jau yra girdėtas tiems, kurie domėjosi grupių „Magic Mushrooms“, „Empti“ ar „Fusedmarc“ veikla. Į ne vieną įdomų muzikinį nuotykį įsivėlęs instrumentininkas pagaliau subrendo projektui, kuris taps jo vizitine kortele. „Kurak“ (ką reiškia pavadinimas, niekas nepaaiškino) - tai lyg „visų žvaigždžių“ rinktinė, kurioje su Vygintu dainuoja geriausi Lietuvos alternatyvios scenos atlikėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Dec 29, 2012, 11:55 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:04 AM

Notes“ - pirmoji kregždė, keturių dainų minialbumas, kuriame bendrą darbą su kiekvienu iš keturių vokalistų iliustruoja vienas kūrinys. Pirmasis prie starto linijos - šįmet ryškiai Lietuvos scenoje suspindęs Markas Palubenka. Žaidimai su akustinės gitaros garsais ir antroje dainos dalyje greitėjančiu tempu, tipiškai ramybės ir pasitikėjimo savimi kupinas Marko balsas (epizodiškai pereinantis į grupę „Antony & The Johnsons“ primenantį falcetą) - daina „Miseries“ iškart suintriguoja.

Estafetę perimanti dueto „mmpsuf“ vokalistė Eglė Sirvydytė ir čia neatsikratys lietuviškosios Bjork etiketės. Ne tiek dėl balso tembro, kiek dėl islandų ekscentrikės kūrybą primenančių klampių vokalo posūkių. Muzika, kurianti nerimą - tarsi iš toli aidintys mušamieji ir lyg iš telefono ragelio tiesiai į ausį smingantis balsas.

„Dramatic Blues“, dainuojamas grupės „Proper Heat“ vokalisto Karolio Ramoškos, yra kontrastų kūrinys. Pučiamųjų intarpai ir melancholiška nuotaika įdomiai dera su giliu žemu Karolio balsu. Nuotaika - lyg moterų suvedžiotojas dėstytų savo ne itin padorius kėslus. Efektinga. Paskutinė daina „Barrage Shark“ jau girdėta tiems, kurie žino ankstesnį V.Kisevičiaus projektą „Left I Right“. Skausmo ir liūdesio koncentratas su triphopo stiliaus šešėliais ir ekspresyviu Domo Strupinsko balsu.

Visą savo programą „Kurak“ gruodžio viduryje pristatė koncertu Vilniuje, ir, tiesą sakant, ji nepasirodė tokia įspūdinga, kaip šie keturi kūriniai. Apskritai abejotina, ar „Kurak“ reikia klausytis gyvai - šiame naktinės nuotaikos įraše itin svarbus kiekvienas smulkiausias garso akcentas. Ramios, mąslios nuotaikos kūriniai, klaidžiojantys po visą stilių vaivorykštę - nuo džiazo iki elektroninės muzikos. Dažnai snobų peikiamoje Lietuvos scenoje ką tik atsirado šis tas išties įdomaus.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Visas „Kurak“ minialbumas „Notes“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.