Veteranų šou: grupė „Slade“ Vilniuje ieškojo Latvijos, Th. Andersas virto Džeimsu Bondu

Vilniaus Pramogų arenoje penktadienio vakarą įjungta laiko mašina – nostalgiškai nusiteikusiems žiūrovams koncertą surengė praeities muzikos žvaigždės. Šiuo koncertu šventines gastroles per Lietuvą pradėjo britų roko veteranai „Slade“, „Sweet“ ir vokiečių dainininkas Thomas Andersas. Muzikantai lietuviams paruošė keturių valandų programą, prikimštą prieš kelis dešimtmečius radijo stočių eteryje karaliavusių hitų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-12-29 17:15, atnaujinta 2018-03-14 08:57

Britai „Slade“, kurių sudėtyje tebegroja du senosios sudėties nariai Dave'as Hillas ir Donas Powellas, pralinksmino jau pačioje koncerto pradžioje – tiesa, ne tik muzika.

Pavydėtiną energiją demonstravęs 66-erių gitaristas D. Hillas grodamas vis šoko kažką panašaus į kankaną ir nuolat siuntė linkėjimus – tiesa, visai ne tos šalies, kurioje koncertavo, publikai.

„Latvija, kaip jūs laikotės? Smagu būti Latvijoje. Latvijos Vilnius – puikus miestas“, - publiką džiugino D. Hillas.

Kad Vilnius nėra toks jau latviškas miestas, gitaristui kažkas paaiškino tik „Slade“ pasirodymo pabaigoje. „Tiksliai, čia juk Lietuva. Atleiskite man“, - susigėdo iš Londono į Vilnių atskridęs ir valstybes supainiojęs muzikantas.

Maždaug dviems tūkstančiams žiūrovų ši klaida, regis, ne itin rūpėjo – senojo roko mėgėjai įsijautę kartu su grupe plėšė „Cuz I Luv You“, „My Oh My“, „Cum On Feel The Noize“, „Mama Weer All Crazee Now“ ir kitus iškraipytais angliškais žodžiais pavadintus hitus iš aštuntojo dešimtmečio. Jų pagalbos kartais prireikdavo ir „Slade“ dainininkui Malui McNulty, kuriam kiek sunkiai sekėsi tvarkytis su dainos „My Oh My“ melodija.

Netobulumus atpirko nuoširdumas. Pasirodymo pabaigoje „Slade“ pasipuošė Kalėdų Senelių kepurėmis ir sugrojo dainą, be kurios jos pasirodymai neapsieina net ir vidurvasarį – kalėdinį sveikinimą „Merry Xmas Everybody“.

Estafetę „Slade“ užleido grupei, su kuria kadaise varžėsi dėl populiarumo. „Sweet“ su senuoju grupės gitaristu Andy Scottu priešakyje sugebėjo daugiau nei valandą išlaikyti vilniečių dėmesį. „Firminiai“ Andy pašūkčiojimai, kolonėles sudrebinę klavišinių instrumentų garsai, energinga muzikantų komanda ir hitai „Fox On The Run“, „Ballroom Blitz“, „Action“, „Love Is Like Oxygen“ - užsimerkus iš tiesų kartais buvo galima patikėti, kad kalendoriuje – 1973-ieji.

Senųjų roko žvaigždžių, ne kartą viešėjusių Lietuvoje, desantą šį kartą papildė kitos kartos artistas – buvęs vokiečių popmuzikos dueto „Modern Talking“ vokalistas Th. Andersas.

„Tai – gal ir neįprastas sprendimas, bet įsitikinome, kad vyresnė publika, kuri mėgsta „Slade“, mielai klausosi ir šio atlikėjo“, - sakė koncerto rengėjas Remigijus Knabikas.

Jo žodžius patvirtino žiūrovų elgesys – po „Slade“ ir „Sweet“ pasirodymų niekas nesiskirstė.

Brangiausiai apmokama koncerto žvaigždė gerbėjus privertė palūkėti kone pusvalandį – ekrane šviečiant užrašui „Thomas Andersas – muzikos džentelmenas“.

Koncerto rengėjai prasitarė, kad laukti teko ir jiems – kad Lietuvoje jau ne kartą viešėjęs Th. Andersas metų pabaigą šįkart praleistų Lietuvoje, teko derėtis daugiau nei pusmetį.

Galiausiai į sceną žengęs dainininkas pasisveikino soline daina „Why Do You Cry“, bet netrukus pradėjo dalinti tai, ko didžioji dalis žiūrovų ir norėjo – pasipylė „You Can Win If You Want“, „You Are Not Alone“ ir kiti „Modern Talking“ laikų hitai.

Ekrane buvo demonstruojamos specialiai sukurtos vaizdo projekcijos ir Th. Anderso klipai.

„Dėl šio klipo buvo filmuojama 26 valandas. Jame aš vaidinu Džeimsą Bondą“, - pasigyrė dainininkas ir pakvietė visus žiūrovus sutelkti dėmesį į ekraną, jam atliekant dainą „Stay With Me“.

Ankstesnių dešimtmečių muzikos žvaigždžių jungtiniai ir atskiri koncertai Lietuvoje jau tapo tradicija – anksčiau publikos linksminti ne kartą buvo atvykę Chrisas Normanas, „Smokie“, „Alphaville“, Suzi Quatro ir kiti atlikėjai.

Keliaujanti užsienio muzikantų komanda Lietuvoje aplankys dar trijų miestų arenas – šeštadienį lankysis Kaune, sekmadienį – Klaipėdoje, o Naujuosius metus sutiks koncertu Šiauliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.