Kaune senosios gvardijos muzikos garsenybės publiką sugrąžino į praeitį (video)

Šeštadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje skambėjo seni mieli hitai. Į šventinį britų roko veteranų „Slade“, „Sweet“ ir vokiečių dainininko Thomo Anderso koncertą susirinko per šešis tūkstančius žiūrovų – trigubai daugiau nei per prieš dieną vykusiame šių atlikėjų koncerte Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2012-12-30 11:26, atnaujinta 2018-03-14 08:54

Į laikinojoje sostinėje vykusią kone puspenktos valandos šventę susirinko ne tik kauniečiai, bet ir aplinkinių miestų bei miestelių gyventojai.

Publika su praeities muzikos žvaigždėmis traukė kiekvieną prieš kelis dešimtmečius radijo stočių eteryje karaliavusių hitą. Kartais net atrodė, jog laiko mašina miniai pavyko sugrįžti į aštuntąjį ar devintąjį dvidešimto amžiaus dešimtmetį.

Pirmieji scenoje pasirodė grupė „Slade“. Muzikos veteranai žiūrovus pakerėjo savo energingu pasirodymu. Kone po kiekvienos dainos jie dėkojo už aplodismentus ir kartojo: „Tai fantastiška”.

Pasirodymo pabaigoje grupės nariai sudainavo ketureilį apie Lietuvą ir Kauną. Tačiau publika jų nepaleido, kol muzikantai neatliko beveik amžinosios kalėdinės dainos –  2013 metais keturiasdešimtmetį minėsiančio singlo „Merry Xmas Everybody“. Ją dainuodami atlikėjai scenoje pasirodė dėvėdami raudonas Kalėdų senių kepures.

Po pertraukos žiūrovų dėmesį kaustė ryškiais ir net blizgiais kostiumais bei aksesuarais pasipuošę grupės „Sweet” dainininkai, kurie kažkada su grupe „Slade” varžėsi dėl gerbėjų dėmesio. Grupės gitaristas Andis Scottas visą koncertą nuo scenos susirinkusiuosius garsiai ragino šokti ir šėlti drauge su muzikantais.

Pasirodymo metu su publika daug bendravę grupės muzikantai pabaigoje nutraukė kelių gitarų stygas, taip demonstruodami rokeriams įprastą dvasią. Atlikėjai į publiką paleido ir savo instrumentrų mediatorius, pažymėtus „Sweet“ logotipu. Vėliau į minią skriejo keli mineralinio vandens kamšteliai.

Kai trečioje koncerto dalyje į sceną išėjo buvęs žymaus dueto „Modern Talking“ narys Thomas Andersas ir uždainavo solinę dainą „Why do You Cry“, dalis žiūrovų pakilo iš sėdimų vietų ir nuskubėjo į šokių aikštelę. Milijonų žiūrovų širdis daugiau nei prieš du dešimtmečius užkariavęs atlikėjas buvo labiausiai lauktas šio koncerto atlikėjas.

Jau po pirmosios dainos Th. Andersas iš gerbėjo gavo didelę puokštę baltų rožių. Dainininką sveikinęs vyras panoro, kad šis nuo scenos pasirašytų ant knygos, kurioje pasakojama Th. Anderso biografija.

Sulaukęs ypatingo Kauno publikos dėmesio atlikėjas po kikevienos dainos lietuviškai dėkojo už palaikymą. Jis net atsinešė fotoaparatą ir paprašęs klausytojų iškelti rankas į viršų, keletą kartų visus nufotografavo.

Koncerto metu dideliame ekrane buvo demonstruojamos specialiai sukurtos vaizdo projekcijos ir Th. Anderso klipai.

Ypač publikai patiko klipas, kur Th. Adersas įsikūnijo į Džeimsą Bondą. Jis buvo rodomas tuomet, kai atlikėjas dainavo savo kūrinį „Stay With Me“.

Koncerto pabaigoje dainininkas atliko labiausiai publikos pageidautą vieną garsiausių savo dainų „You’re my Heart, You’re my Soul”. Iš pradžių šį kūrinį jis atliko lėtu stiliumi, vėliau – klausytojams įprastu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.