Albumo apžvalga. L. Adomaitis „15 metų scenoje“ (video)

Šio albumo išleidimu savo veiklos startą Lietuvai paskelbė dainininko Lino Adomaičio įkurtas labdaros ir paramos fondas, žadantis padėti kūdikių namų globotiniams. Visos lėšos, gautos pardavus albumą, bus skirtos šiam tikslui - tai viena iš keleto priežasčių atkreipti į jį dėmesį. Tiems, kurie mėgsta Lino muziką, šis jubiliejinis leidinys ir be labdaros fono tikrai suteiks daug gerų emocijų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jan 5, 2013, 11:25 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:25 AM

15 scenoje praleistų metų sukaktį Linas rudenį minėjo LRT televizijos studijoje - ypatingu koncertu, kuriame dalyvavo ne vienas kūrybos kelyje sutiktas bičiulis. Visus juos išgirsti ir pamatyti galima beveik 2 valandų koncerto įraše, kuris šiame leidinyje yra įamžintas ir kompaktinės garso plokštelės, ir DVD formatu.

DVD - su visais pasisveikinimais, kalbomis, palinkėjimais, kostiumų keitimais, šokio intarpais ir taip toliau. Garso albumas - 76 minučių trukmės šio koncerto koncentratas, į kurį sutilpo beveik visos renginyje skambėjusios dainos, išskyrus keletą kūrinių (tarp jų - Giedrės Kilčiauskienės ir „Saulės kliošo“ padainuoti savi hitai).

Naujausio Lino kūrinio - „Eurovizijos“ atrankoje skambėjusio „IW 2night“ - čia nėra, bet koncerto programoje pakankamai nuosekliai pasivaikščiota per visą Lino karjerą. Yra kvarteto „L+“ laikų prisiminimų - nauja lyriškosios baladės „Lauko vidury“ versija ir M.C. Hammerio hito „Have You Seen Her“ perdirbinys „Ar tu ją matei?“, kuriame visai netikėtai reperio vaidmeniu sublizga Donatas Montvydas.

Yra ir viena keisčiausių Lino dainų „Aš tavo kūnas“ (su G. Kilčiauskiene) - labiau „nenormalaus“ teksto apie abipusę simpatiją reikėtų paieškoti, ir Sashos Songo hitas „Mamai“, ir solinės Lino karjeros perliukai „Window Of My Soul“, „Floating To You“, „Tavo spalvos“, duetas su reperiu Pushu „Ji mano“, du kūriniai su Monika Linkyte ir geros nuotaikos himnas „Pasaulis gražus“. Vietos atsirado net ištraukai iš Lino sukurto garso takelio spektakliui „Dulkių spindesys“ ir juokeliams („Sel“ hito parodija „Jombady 68“).

Nėra „eurovizinės“ dainos „What's Happened To Your Love?“ (be JAV gyvenančios Simonos Jakubėnaitės Linas tikriausiai nesiryžo jos dainuoti) ir dar poros ryškių šio artisto repertuaro dainų, bet tai - jau smulkmenos. Linas vieniems beprotiškai patinka, kitus galbūt lygiai taip pat erzina, tačiau klausydamasis nepaneigsi - tiek talento, kiek sukišta į šį leidinį, ne vienas Lietuvos popscenos artistas iš savęs nėra išspaudęs ir per ilgesnį laiką, nei 15 metų.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Viso jubiliejinio L. Adomaičio koncerto įrašas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.