Albumo apžvalga. The Game „Jesus Piece“ (video)

Amerikiečių reperis The Game penktojo savo albumo viršeliu sukėlė šiokį tokį šurmulį - tai, kad jame vaizduojamas juodaodis Jėzus, patiko ne visiems. Įtarimai pasišaipymu iš krikščionybės greitai buvo išsklaidyti - mat repuojantis plevėsa, pasirodo, šiuo albumu iš tiesų nori liudyti savo nuoširdžią meilę Jėzui ir religinį atsivertimą. Tiesa, neskubėdamas atsisakyti savo senųjų įpročių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

2013-01-06 13:22, atnaujinta 2018-03-14 00:04

Kaip jau tapo įprasta, vienam visą albumą kurti reperiui yra šiek tiek nuobodu, todėl „Jesus Piece“ viršelyje hiphopo mėgėjai ras daug nagus prikišusių garsių vardų - čia svečiuojasi Wizas Khalifa, Lil Wayne'as, Kanye Westas ir kiti.

33-ejų reperio įgūdžiai ir balsas nėra patys įspūdingiausia - tą jis visada sugebėdavo kompensuoti „užkabinančiais“ tekstais ir humoru. Formulė, kuri suveikė ir šį kartą - daugumoje albumo dainų The Game pasakoja apie vidinius konfliktus, kurie kyla, pavyzdžiui, norint parūkyti „žolytės“ prieš einant į pamaldas.

Įsimenantys ritmai, tipiška reperio bravūra ir dainos su tokiais pavadinimais kaip „Aleliuja“ arba „Dangaus glėbyje“ - neįprastas derinys. Kaip ir The Game - neįprastas bažnyčios lankytojas.

Šiuose keliolikoje kūrinių jis kalba, burba, o kartais ir tiesiog mauroja apie tai, kaip norisi būti geru krikščioniu, tačiau kodėl gi tam turėtų trukdyti apsilankymai striptizo klubuose arba noras turėti prabangų automobilį? Be keiksmažodžių, beje, irgi neapsieita - na, niekas juk ir nesakė, kad reperis pretenduoja tapti vyskupu.

Įspūdingiausi kūriniai - „Hallelujah“ su aktoriumi Jamie Foxxu, titulinis „Jesus Piece“ su K. Westu bei Commonu ir „Name Me King“ su Pusha T. Bet ir šiaip albumas neprailgsta. Hiphopo pamokėlė apie gėrio principus - tikrai patiksianti ne visiems, bet pakankamai intriguojanti.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Albumą pristatantis vaizdo klipas „Celebration“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?