Kruiziniame laive „uždainuotus“ pinigus V. Baumila išleis butui pirkti

„Aštuoni mėnesiai jūroje sugrąžino norą pabūti ant žemės“, - šypsojosi Vaidas Baumila. Tiek laiko kruizinio laivo publiką linksminęs atlikėjas mėnesiui sugrįžo į Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jan 9, 2013, 1:20 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:39 PM

Pirmieji iššūkiai grįžus namo - pačiam išsivirti valgyti ir paieškoti šiltos avalynės, mat lauke - keletas laipsnių šalčio, o ant kojų - sportiniai bateliai. Dainininkui ir pačiam juokinga apie tai pasakoti.

„Jūroje prarandi nuovoką. Viskas lengva, paprasta. Tai lyg didelis nuo tikrovės nutolęs burbulas, kuriame gyveni, esi pamaitintas, viskuo aprūpintas. Šilta, gera, keliauji po pasaulį, fotografuojiesi ir dėl nieko nesijaudini.

Grįžęs jautiesi kaip iš medžio iškritęs. Keista, kad kapitonas nebepasakys, kada gali išeiti į krantą ir kada reikės sugrįžti“, - prisipažino Vaidas.

Lietuvoje keletą koncertų surengti ketinantis dainininkas netrukus vėl kels sparnus į Londoną, kur dalyvaus atrankoje į Vest Endo miuziklą.

Didžiojoje Britanijoje miuziklų atlikėjo išsilavinimą įgijęs 25 metų dainininkas jau nė pusiau rimtai nesvarsto galimybės ilgam grįžti į Lietuvos popsceną.

Atgal į laivą neskubės

Aštuonis mėnesius kruiziniu laivu „Queen Elizabeth“ aplink Europos ir Afrikos krantus plaukiojęs Vaidas vėl pakviestas dalyvauti populiaraus miuziklo „Vargdienis“ atrankoje - joje prieš metus jam nepavyko gauti vaidmens.

„Tie patys prodiuseriai pakvietė vėl išbandyti jėgas. Jei nepavyks, bus kitų projektų. Bet labai noriu, kad pavyktų. „Vargdienius“ prodiusuoja sero Camerono Mackintosho kompanija - jis įtakingiausias teatro prodiuseris Londone, šis spektaklis atvertų daug durų“, - sakė V. Baumila.

Nors po sezono kruiziniame laive Vaidui pasiūlyta iškart pasirašyti sutartį ir plaukti kitu laivu, lietuvis atsisakė. Neteigia, kad to niekada nebedarys, tačiau kol kas nori pamėginti įsitvirtinti krante.

Linksmino vyresnę publiką

Šešios skirtingos programos ir dešimtys dainų bei arijų, skirtų vyresnio amžiaus publikai, - toks repertuaras beveik metus buvo Vaido kasdienybė.

Kartu su muzikantais ir dainininkais, tarp kurių buvo ne tik britų, bet ir ukrainiečių bei rusų, Vaidas dainavo kūrinius iš garsių miuziklų, taip pat Tomo Joneso, Shirley Bassey, Dusty Springfield, Engelberto Humperdincko ir kitų vyresnės kartos dievukų repertuaro.

Jo „firminiu“ numeriu tapo populiari daina „Cry Me A River“, aranžuota taip, kaip ją atlieka garsus kanadiečių dainininkas Michaelas Buble. Kiekvieną vakarą kruizui suburta trupė įvairias programas rodydavo bent tris kartus.

„Praplėčiau savo akiratį, o ir vokalui naudinga įvairius kūrinius išbandyti. Kai kurių kūrinių anksčiau nė nebuvau girdėjęs.

Taip, į kruizus vyksta vyresnio amžiaus keliautojai. Tai labai įkvėpė. Žmonėms - per 80, o jie linksminasi, vis dar kupini gyvenimo džiaugsmo, kiekvieną vakarą šoka. Visa tarptautinė kompanija - poilsiautojai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Ispanijos.

Supratau, kad nereikia bijoti pasenti, nes ir tada gali puikiai leisti laiką. Ir šiaip laive patiko - turėjau daug laisvalaikio, galimybių sportuoti. Alkoholis pigus. Tiesa, mes juo nepiktnaudžiavome“, - susigriebė Vaidas.

Išgąsdino Egipto šurmulys

Daugiau nei dvidešimt valstybių aplankiusiam atlikėjui labiausiai patiko viešnagė Jeruzalėje ir Norvegijos fiordų grožis.

„Dar labai įsiminė Egipto miestas Aleksandrija. Išlipome - gražus, švarus uostas, o už jo vartų - kitas pasaulis. Triukšmas, motociklų burzgimas, riksmai, jokių taisyklių, šalia - asilų mėšlas ir parduodamos daržovės, už metro žmogus miega.

Visi į mus spokso - ėjome su šviesiaplaukėmis merginomis. Buvo truputį baisu“, - pasakojo Vaidas.

Kitą kartą laivo sustojimai Izraelyje ir Egipte buvo atšaukti - laivo kapitonas tokį sprendimą priėmė baimindamasis dėl minėtose šalyse kilusių neramumų ir keleivių saugumo.

Viduržemio ir Baltijos jūros pakrantes išmaišęs dainininkas Naujuosius pasitiko Barselonoje, o po savaitės jau džiaugėsi artimųjų dėmesiu Vilniuje.

Uždarbį investuos į butą

„Labai pasiilgau giminaičių, brolio, dukterėčios. Aštuonis mėnesius teko bendrauti tik angliškai ir rusiškai. Bendravimo lietuviškai labiausiai ir trūko“, - prisipažino Vaidas.

Pokalbis pasisuka netikėta linkme, kai Vaidui išsprūsta: „Man nusispjaut, ką apie mane kas galvoja.“

Pernai paskelbęs, kad dainuos laive, jis sulaukė nemalonių komentarų, tačiau ragina visus jaunus atlikėjus tokios galimybės nepraleisti.

„Pirma, tai labai gera sceninė patirtis. Antra, gali pamatyti pasaulio. Trečia, labai geras užmokestis“, - užsiminė Vaidas.

Kiek būtent yra „geras užmokestis“, jis nepasakojo, tačiau kur išleis plaukiojant uždirbtus pinigus, jau yra apsisprendęs: „Investuosiu į nekilnojamąjį turtą. Tikriausiai pirksiu butą Vilniuje. Galėsiu jį išnuomoti, o pats gyvensiu Anglijoje.“

Ateitį sieja su miuziklais

Penktadienį su broliu, popgrupės „Kastaneda“ nariu Donatu Vaidas žingsniuos į muzikos apdovanojimų ceremoniją M.A.M.A., tačiau pats jaučiasi gerokai atitrūkęs nuo Lietuvos popscenos. Tai, kas joje vyksta, stebėjo tik probėgšmais - uostuose trumpam prisijungęs prie interneto peržiūrėdavo naujienas, tarp jų - ir lietuviškos muzikos.

„Pasirinkau savo kelią. Tai - miuziklai. Noriu eiti į priekį, patekti į geriausius spektaklius, tobulinti anglų kalbos įgūdžius. Jei sėdėsiu vietoje ir džiaugsiuosi tuo, ką turiu, nieko gero nebus.

Taip, visi žino, kad muzikanto duona - „šūdina“, bet toks mano pasirinkimas.

Mane domintų ir miuziklų pastatymai Lietuvoje, nes tai - irgi galimybė tobulėti. Man siūlo dalyvauti įvairiuose TV šou, „Žvaigždžių duetuose“, bet kas iš to? Taip, smagu dainuoti, bet tokie šou nenutiesia jokio kelio į priekį“, - svarstė dainininkas.

Paskutinis klausimas. Aštuonis mėnesius jūroje Vaidas praleido su trupe, kurioje buvo ir merginų. Ar buvo laiko ir romantikai?

„Tai norėčiau pasilikti sau. Bet, na, jūs juk patys viską suprantate“, - nusijuokė dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.