M. Levickio sėkmė: muzikanto karjera rūpinsis buvęs W. Houston prodiuseris

„Tai kol kas svarbiausias įvykis mano karjeroje“, - neabejoja akordeonininkas Martynas Levickis, antradienį Londone pasirašęs sutartį su garsia vadybos kompanija ir įrašų leidykla „Decca Classics“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jan 10, 2013, 8:39 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:56 PM

Namo užvakar Martynas parėjo su dovanų gautu dideliu buteliu šampano, tačiau kol kas nespėjo jo atkimšti.

Švęsti yra ką - po pusmetį vykusių derybų ir perklausų šią savaitę 22-ejų muzikantas tapo vadybos agentūros „The Music And Media Partnership“ klientu, o kitą savaitę Didžiosios Britanijos sostinėje pradės įrašinėti albumą, kurį išleis viena žymiausių akademinės muzikos leidyklų.

„Dar nejaučiu euforijos, bet tai - kol kas reikšmingiausias mano pasiekimas. Daugelis mano kolegų, bendražygių džiaugiasi ir šiek tiek draugiškai pavydi“, - sakė prieš dvejus metus pergalės šou „Lietuvos talentai“ gimtinėje išgarsintas Martynas.

Pateko į prodiuserio akiratį

Galima sakyti, kad lietuvių muzikantas atsidūrė tinkamu laiku tinkamoje vietoje.

Rickas Blaskey - garsus muzikos atlikėjų prodiuseris, buvęs stambių įrašų leidyklų „Arista“ ir EMI viceprezidentas.

Tarp atlikėjų, prie kurių populiarumo daug prisidėjo šis prodiuseris - Whitney Houston, Tina Turner, Cliffas Richardas, Jose Carreras, Kiri Te Kanawa ir kitos įvairių žanrų muzikos žvaigždės. 1990-aisiais agentūrą „The Music And Media Partnership“ įkūręs pramogų verslo senbuvis šiuo metu rūpinasi garsaus vokiečių smuikininko Davido Garretto karjera.

Prieš metus R. Blaskey su šeima atostogavo Paryžiuje. Monmartro rajone klausydamasis akordeonu grojančio gatvės muzikanto, prodiuseris pajuto įkvėpimą.

„Su D. Garrettu jis dirba jau šešerius metus. Nusprendė, kad muziką, kuri viliotų ir klasikos, ir popmuzikos klausytojus, galėtų groti ir akordeonininkas.

Grįžęs į Londoną, davė savo darbuotojams nurodymą surasti kokį įdomų ir tinkamą muzikantą, grojantį šiuo instrumentu. Jie kreipėsi į Londono Karališkąją muzikos akademiją, o šios darbuotojai parekomendavo mane.

Sulaukiau skambučio, kad esu kviečiamas pokalbio dėl naujo projekto. Maniau, kad gal reikės pagroti su kokia grupe, bet susitikus paaiškėjo, kad tas projektas ir esu aš.

Pirmojo pokalbio metu buvau visiškai šokiruotas, netikėjau, kad tai vyksta su manimi.

Rickas dirba su atlikėjų karjeros komercine puse. Turi nuostabią nuovoką ir puikų skonį. Taip, į viską žiūri per verslo prizmę, tai tiesa. Nuolat mąsto, kaip galima muziką parduoti“, - pasakojo Martynas.

Vietoj mažo lagamino - didelis

Kad įtikintų patyrusį prodiuserį, M. Levickiui prireikė jo biure groti keletą sykių - atliekant vis skirtingų žanrų muziką.

„Galiausiai patikėjo, kad su manimi galima dirbti. Norėčiau pasakyti, kad labai stengiausi, siekiau to, ieškojau galimybių, bet tiesa yra tai, kad ši proga man tiesiog atėjo į rankas“, - sakė M. Levickis.

Dar praėjusią vasarą ilgesniam laikui Lietuvoje apsistoti ketinęs Martynas dabar vėl ilgai gyvens Londone - tai esminis agentūros, sudariusios sutartį, pageidavimas.

„Tiesiog išvykstant vietoj mažo lagamino teko susikrauti didįjį“, - juokavo muzikantas.

Sutartį su vadybininkais ir prodiuseriais Martynas sudarė trejiems metams. Kitą savaitę su muzikantų grupe jis įrašys pirmuosius kūrinius savo albumui - „Karmen“ tango stiliumi, Aramo Chačaturiano „Šokį su kardais“, Wolfgango Amadeaus Mozarto „Turkų maršą“, populiarią vengrų šokio melodiją.

Vėliau planuojami Martyno įrašai su styginių kvartetu ir kelios melodijos, kurias jis įrašys su simfoniniu orkestru.

„Tikiuosi susipažinti su puikiais muzikantais, su kuriais vėliau galėsiu ir koncertuoti“, - vylėsi M. Levickis.

Vadinsis savu vardu

Pernai atlikėjas Lietuvoje išleido albumą „iAccordion“, kuriame grojo popmuzikos kūrinius - vien akordeonu, nenaudojant kitų instrumentų.

„Naujame albume akordeonas irgi bus apnuogintas, išryškintas, o repertuaras - labai įvairus. Nuo šių dienų melodijų iki šiuolaikiškai pateiktos klasikinės muzikos. Gal bus ir pophitų, bet reikia išlaikyti staigmeną.

Prodiuseris girdėjo mane grojantį visokią muziką. Jis sutinka, kad visą įmanomą žanrų įvairovę reikia atskleisti ir albume, kuris bus išleistas tarptautiniu mastu.

Pasiūlytų kūrinių - tiek daug, kad net kiek sutrikau, nesu robotas, kuris viską gali išmokti per naktį, bet pasistengti teks“, - sakė M. Levickis.

Kada tarptautinė publika galės įvertinti garsios leidyklos išleistą Martyno diską, kol kas nežinia, tačiau tikimasi, kad tai įvyks dar šįmet.

Slapyvardį „iAccordion“ susigalvojusiam muzikantui prodiuseris vis dėlto patarė vadintis savo vardu ir pavarde.

„Pasakė, kad toks vardas nėra toks jau sudėtingas“, - juokėsi M. Levickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.