M.A.M.A. ceremonijos rengėjas: „Komisijai dėl kai kurių atlikėjų atsivėrė akys“

Prieš metus pirmą kartą statulėles muzikantams išdalijusi M.A.M.A. šį vakarą vėl pripildys Kauno „Žalgirio” areną. Pas muzikos mėgėjus ji grįžta su ilgesne programa ir daugiau apdovanojimų.

M. Tyla prasitarė, kad vienoje M.A.M.A. nominacijoje du pretendentai surinko vienodai balsų.<br>J. Stacevičius
M. Tyla prasitarė, kad vienoje M.A.M.A. nominacijoje du pretendentai surinko vienodai balsų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:29 PM

Džordanos Butkutės nuo repeticijų M.A.M.A. ceremonijai nesulaikė ir medaus mėnuo. Estrados dainininkei šį vakarą bus patikėta savo pasirodymu pabaigti keturių valandų trukmės šventę.

Donatas Montvydas žada techniškai sudėtingiausią pasirodymą su kaskadininkais, o per Egidijaus Sipavičiaus numerį scenoje bus bene 50 žmonių.

Renginį su eterio chuliganais „Radistais” vesianti Giedrė Rusytė keturis kartus pakeis apdarus, kuriais pasirūpino dizaineris Juozas Statkevičius.

O dueto „Gerai Gerai & Miss Sheep” vokalistė Dovilė Filmanavičiūtė, pernai be didelių ceremonijų šioje šventėje pasiuntusi ne itin malonius linkėjimus Oksanai Pikul, viešai pristatys savo naują šukuoseną – dėl M.A.M.A. leido kirpėjams perdažyti plaukus.

Tai blizgučiai, bet šventės rengėjai tvirtina, kad svarbiausia šį vakarą vis dėlto bus muzika.

Arena vėl bus pilna

Kai prieš pusantrų metų buvo paskelbta apie M.A.M.A. atsiradimą, dėl šio renginio iškart užvirė ginčai. Skeptikai tikino, kad nieko gero iš to nebus.

„Nemaniau, kad muzikantų bendruomenė tokia susiskaldžiusi”, – prieš metus prisipažino vienas ceremonijos iniciatorių Marijus Mikutavičius.

Padėtis, regis, nelabai pasikeitė. Šįmet užkulisiuose irgi kalbamasi. Labiau komerciškos popmuzikos atlikėjai stebisi, kad ceremonijoje dainuoja „kažkokios keistos grupės iš patvorio, kurių niekas negirdėjo”.

Alternatyviosios muzikos grupės sako, kad tos alternatyvos turėtų būti dar daugiau, ir piktinasi, kodėl tarp nominantų nėra per metus keturis koncertus surengusių, bet „labai labai gerų” atlikėjų.

Šiandien Kaune į sceną eis grupės ir atlikėjai, kurie surengs 20 pasirodymų. Anot ceremonijos rengėjo Martyno Tylos, norinčių groti buvo kelis kartus daugiau, tačiau visų nesutalpinsi.

„Renginys truks keturias valandas. Tai jau labai daug. Jei verti dėmesio atlikėjai nepateko šįmet, savo eilės sulauks kitais metais, jei išliks aktualūs ir stengsis”, – sakė ceremonijos rengėjas.

Tie, kuriems nepatiko pernykštė M.A.M.A. serija, prognozavo, kad po metų niekas nebenorės pirkti bilietų.

Prognozės neišsipildė – vakar kasose buvo likę keli šimtai bilietų. Iš viso ceremoniją galės stebėti 9 tūkstančiai žiūrovų. Bilietai maždaug dešimt litų brangesni nei pernai.

Ginčai nenutyla iki šiol

Tiesa, net 2,5 tūkstančio žmonių į renginį pateks už dyką – atlikėjai, jų komandos, komisijos nariai, žurnalistai ir pakviesti svečiai.

Tarp jų tikriausiai nebus Andriaus Mamontovo, žiūrovai nepamatys ir pernai keiksmažodžius į tiesioginį TV eterį išleidusio „Sel” lyderio Egidijaus Dragūno.

Azijoje atostogaujantis atlikėjas užvakar pareiškė, kad nedalyvaus renginyje, nes „bijo, kad vėl neatlaikys brutalios pavydo bangos”.

„Nesupratau, apie ką čia, bet tiek to. Kvietimai skirti beveik visiems atlikėjams, kurie yra nominantų sąrašuose. Tik keletui nepavyko prisiskambinti.

Neslėpsiu – yra tokių, kurie atsisakė atvykti, kai buvo nominuoti pretendentų į statulėles šešetukuose, bet po komisijos balsavimo jų nebeliko kandidatų trejetukuose. Tai jų reikalas. Mes nepykstame, kas kaip nori, tas taip elgiasi. Mūsų požiūris į tuos atlikėjus nesikeičia”, – sakė M. Tyla.

Margas dalyvių paradas

M. Tyla prisipažino nustebęs dėl A.Mamontovo pasvarstymų, esą M.A.M.A. yra „vienos televizijos renginys”.

„Tai vis dėlto yra muzikantų renginys. Ir tikrai įvairių žanrų. Aš žinau, kad kai kuriems atlikėjams tai bus pirma rimta proga pasirodyti per televizorių.

Jei būtų vaikomasi tik TV reitingų, kai kurie renginio dalyviai niekaip negalėtų pasirodyti scenoje”, – sakė šventės rengėjas.

D .Montvydas, „Bix”, „Rondo”, E. Sipavičius, „The Perfect Pill”, Markas Palubenka, su „G &G sindikatu” dainuosiantis M. Mikutavičius, „Gerai Gerai & Miss Sheep”, Nota, „Žalvarinis”, Alekna, ŽAS, Mantas Jankavičius, „Pinup Girls”, Stasys Povilaitis, Andrius Pojavis, „Liūdni slibinai”, Linas Adomaitis su Pushu ir daugelis kitų – įvairų skonį turintys klausytojai ceremonijoje turėtų išgirsti bent keletą jiems patiksiančių dainų.

Lietuvai „Eurovizijoje” šįmet atstovausiantis A. Pojavis specialiai dėl ceremonijos jau vakar atvyko iš Italijos.

Bet yra ir atlikėjų, kurie nesutiko pasirodyti M.A.M.A. Renginio organizatoriai neslėpė, kad norėjo scenoje pamatyti jauną, internete dėmesio bangos sulaukusią dainininkę GJan, tačiau su ja sunkiai sekėsi susitarti dėl pasirodymo sceninio sprendimo.

Kiekvienam atlikėjui ruošiama speciali scenografija ir režisūrinis sprendimas, visai programai vadovauja režisierius Kęstutis Jakštas.

Paties raudonąjį kilimą

Ceremonijoje bandoma įvesti ir Vakarų muzikos pasaulio įpročius. Į renginį atlikėjai, kaip ir pernai, atvyks raudonuoju kilimu, o po jo bus pakviesti linksmintis į naktinį klubą, kuriame juos fotografai galės įamžinti tik valandą – ištaršytų šukuosenų ir įraudusių veidų nuotraukos į žiniasklaidą nepateks.

Trylikos M.A.M.A. statulėlių laimėtojus rinko iš muzikos pasaulio žmonių sudaryta komisija, kurios sąraše – per 60 pavardžių. Šįmet pirmą kartą bus įteikti prizai geriausiam koncertiniam ir popmuzikos atlikėjui ar grupei.

Taip pat bus įteiktas išskirtinis apdovanojimas už nuopelnus lietuviškai muzikai, prizas už daugiausia per metus parduotų bilietų į koncertus, apdovanojimai skambiausiam atlikėjui ir populiariausiam kompozitoriui.

Tarp paskelbtų nominantų daugiausia vilčių turi D. Montvydas, „Sel” ir elektroninės muzikos kūrėjas Mario Basanovas. Šie atlikėjai, sėkmingai susiklosčius balsavimui, gali laimėti po tris M.A.M.A. statulėles.

Rūpi visi žiūrovai

Pernai po ceremonijos prabilę apie klaidas, kurias nori ištaisyti, šįmet TV6 ir TV3 kanalų transliuojamo renginio organizatoriai teigia, kad nebeliks broko.

„Techniškai šis renginys bus sudėtingesnis. Tai nereiškia, kad scena bus didesnė, tiesiog daugiau aparatūros, daug jos teko gabentis iš užsienio.

Praėjusiais metais buvo nusiskundimų dėl įgarsinimo pačioje arenoje – šįmet visa tai pasistengsime ištaisyti.

Buvo ir kai kurių filmavimo klaidų. Jų turi nelikti. Stengiamės, kad tai būtų geras reginys ir tiems, kurie sėdi prie televizorių, ir tiems, kurie leidžia laiką salėje”, – sakė M. Tyla.

Kovoje dėl statulėlių – intriga

„Lietuvos rytui” pavyko sužinoti, kad vienoje nominacijų du pretendentai sulaukė vienodai komisijos balsų. Ceremonijos rengėjams pirmąkart teko pasinaudoti taisyklių punktu, nurodančiu, kaip elgtis tokiu atveju – rezultatą šioje nominacijoje nulėmė M.A.M.A. rengiančios Muzikos asociacijos tarybos nariai.

M. Tyla prasitarė, kad kai kurių nominacijų rezultatai tikriausiai daug ką nustebins.

„Nėra taip, kad jie nelogiški. Greičiau atvirkščiai. Galima sakyti, vertinimo komisijai dėl kai kurių atlikėjų atsivėrė akys”, – užsiminė pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.