Legendinio aktoriaus C. Eastwoodo sūnus gros festivalyje „Kaunas Jazz“ (video)

Pavasarį jau 23-ąjį sykį vyksiančio festivalio „Kaunas Jazz“ afišoje gerai žinomą pavardę pamatys kino mėgėjai. Kaune koncertuos amerikiečių bosininkas ir vokalistas Kyle'as Eastwoodas - garsiojo Holivudo aktoriaus ir režisieriaus Clinto Eastwoodo sūnus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2013, 3:30 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:09 PM

„Kai papasakojau savo tėčiui, kad noriu būti muzikantas, jis labai apsidžiaugė. Tėvas - didžiulis džiazo gerbėjas, groja pianinu. Mama irgi mokėjo groti, o močiutė dėstė muziką universitete“, - apie savo karjeros pradžią pasakoja 44-erių K. Eastwoodas.

Dar vaikystėje Dizzy Gillespie, Sarah Vaughan ir kitų džiazo gigantų koncertų užkulisiuose su tėvu lankęsis Kyle'as muzikuoti pradėjo mokykloje, o profesionalią karjerą pradėjo, sulaukęs 22-ejų.

Tiesa, iki tol jis kurį laiką studijavo kino sritį, tačiau vis dėlto nepasirinko tėvo gyvenimo kelio.

1996-aisiais jis grojo prestižinėje „Carnegie Hall“ salėje - koncerte, skirtame pagerbti jo tėvo meilę džiazui. Po dvejų metų K.Eastwoodas išleido pirmąjį albumą „From There To Here“. Šiandien jo diskografijoje - penki diskai.

82-ejų C. Eastwoodas iki šiol karštai palaiko sūnaus pasirinkimą - penkių „Oskaro“ apdovanojimų laimėtojas ne kartą su su Kyle'u grojo džiazo klubų scenoje.

Kyle'o muzika skamba aštuoniuose jo tėvo režisuotuose filmuose - „Naujokėlis“, „Mistinė upė“, „Mergina, verta milijono“, „Mūsų tėvų vėliavos“, „Laiškai iš Ivo Džimos“, „Laumės vaikas“, „Gran Torino“ ir „Nenugalimas“.

Paryžiuje ir Los Andžele namus turintis K. Eastwoodas šiuo metu ruošiasi pasaulinėms gastrolėms, kurių metu pristato naujausią savo albumą „Songs From The Chateau“, sukurtą XV amžiaus Prancūzijos pilyje.

„Kyle'o nori daugelis Europos džiazo festivalių, mums pasisekė, kad jis rado galimybę atvykti į Lietuvą. Pagal džiazo scenos standartus jis - dar jaunas atlikėjas, bet jau turi didelį autoritetą“, - „Lietuvos rytui“ sakė „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

Kaune K. Eastwoodas koncertuos balandžio 27-ąją. Kiti festivalio svečiai bus atskleisti per artimiausias savaites.

K. Eastwoodo pasirodymas Tokijo klube „Blue Note“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.