Geriausia Lietuvos grupė „Liūdni slibinai“ sukūrė pirmąjį vaizdo klipą (video)

Geriausios 2012 metų grupės titulą M.A.M.A apdovanojimuose pelnę „Liūdni slibinai“ pristato pirmąjį oficialų savo muzikinį vaizdo klipą. Specialiai projektui „Aš žalias“ sukurto ekologijos himno „Netvarka“ klipą ironijos nestokojanti aktorių trijulė stengėsi parengti pagal pasaulinius muzikinių klipų standartus ir Lietuvos aktualijas.

M.A.M.A. ceremonijoje triumfavusi grupė "Liūdni slibinai" pagaliau prisiruošė sukurti pirmąjį vaizdo klipą.<br>J. Stacevičius
M.A.M.A. ceremonijoje triumfavusi grupė "Liūdni slibinai" pagaliau prisiruošė sukurti pirmąjį vaizdo klipą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-17 10:42, atnaujinta 2018-03-13 18:53

„Daugelis Lietuvos scenos grupių nesibodi šokti savo pasirodymuose, kartais net pamiršdami dainuoti. Be to, Lietuvoje sparčiai išpopuliarėjo šokių projektai, kurių sūkurį teko patirti netgi vienam iš mūsų grupės narių, bet detalių nenorime atskleisti. Todėl pagalvojom, kad negalime atsilikti nuo mados ir sukūrėme kūno kalba paremtą vizualinį sprendimą“, - pasirinkimą komentuoja „Liūdnų slibinų“ smegenimis pakrikštytas Vaidas Kublinskas.

Šiukšles rūšiuoti skatinančiame vaizdo klipe grupės nariai atsiskleidžia naujame įvaizdyje. Gerbėjai čia neišvys tradiciškai koncertuose matomų aprangos detalių, tokių kaip ryškios peteliškės, skrybėlės, geltonų ir juodų spalvų deriniai ar šį rudenį ant „slibiniškų“ drabužių atsiradę Maironio ir Žemaitės atvaizdai. Teatrališkoji grupė sako, kad taip jie norėjo priartėti prie lietuviškos pilkos kasdienybės, kurioje apstu šiukšlių. Estetiką mėgstantis grupės narys Dominykas Vaitiekūnas pastebi, kad klipo pabaigoje įvyksta metamorfozė ir, pradėjus tvarkyti šiukšles, gyvenime atsiranda spalvos.

Dainos „Netvarka“ vaizdo klipe matomą choreografiją, atlikėjų teigimu, kūrė suvienytos geriausios Lietuvos metų grupės pajėgos. Savo indėlį, atsižvelgdami į visus kūnų privalumus ir mažesnius privalumus, atidavė mažasis grupės vyras, protingasis grupės vyras ir moteris, kuri nėra vyras.

„Choreografai kruopščiai nagrinėjo praėjusio ir dabartinio dešimtmečio klipų šokių tendencijas. Akylas žiūrovas mūsų klipe įžvelgs tokių atlikėjų kaip Beyonce ir Lady Gaga judesių motyvus, o ne toks akylas tikrai pastebės lietuvių liaudies šokių elementus. Stegėmės rinktis ir mokytis iš geriausių“, - kalba lanksčių judesių „Liūdnų slibinų“ pasirodymuose neslepiantis D. Vaitiekūnas.

Su naujausiu savo „Albumu be jokių Ė“ grupė kvietė visus pirmiausia išsivalyti nuo dvasios konservantų ir tik tuomet rūpintis aplinkos ekologija. Rudenį sėkmingai surengę koncertinį turą be jokių „Ė“, 2013 metais „Liūdni slibinai“ tęs savo misiją, skatinančią gyvenimą be „Ė“. Vasario 21 dieną artistiškos energijos nestokojantys atlikėjai koncertuos tėvynainių okupuotame Londone, o sugrįžę surengs koncertinį turą per Lietuvos miestus.

Pirmasis oficialus „Liūdnų slibinų“ vaizdo klipas „Netvarka“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.