A. Rybakas vėl bando laimę „Eurovizijoje“ (video)

2009-aisiais “Euroviziją“ laimėjęs Alexanderis Rybakas nori į jį sugrįžti šiais metais. Tiesa, ne kaip dainininkas ar smuikininkas, o kaip kompozitorius ir teksto autorius. Trečiadienio vakarą atskleisti septyni atlikėjai ir grupės, kurie rungsis antrajame Norvegijos atrankos į „Euroviziją“ pusfinalyje. Tarp jų yra ir 18-metė atlikėja Annsofi, kuriai „eurovizinį“ kūrinį parašė A. Rybakas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2013, 2:04 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:16 AM

Minske gimęs atlikėjas prieš ketverius metus pasiekė „Eurovizijos“ rekordą. Pergalę Norvegijai jis iškovojo, pelnęs 387 balus – šio rezultato kol kas niekas nėra pralenkęs.

Pergalė atlikėjui pelnė didelį populiarumą Europoje – laimėjęs kūrinys „Fairytale“ pateko į populiariausių dainų dvidešimtukus devyniose valstybėse. Norvegijoje jam buvo padovanotas butas Oslo centre.

Po pasirodymo „Eurovizijoje“ A. Rybakas išleido tris albumus ir aplankė daugelį šalių. Du kartus jis viešėjo ir Lietuvoje. Pastarąjį sykį – pernai, kai dalyvavo TV šou „Lietuvos balsas“.

Tačiau nuo „Eurovizijos“ dainininkas nenutolo – kasmet vyksta į šį konkursą kaip televizijos reporteris ar kviestinis atlikėjas, koncertuojantis įvairiuose su „Eurovizija“ susijusiuose vakarėliuose.

Gandas, kad A. Rybakas vėl mėgins laimę „Eurovizijoje“, pasklido prieš mėnesį. Trečiadienį jis patvirtintas – tačiau pats muzikantas į sceną neketina eiti.

Jo sukurtą dainą „I'm With You“ atrankoje atliks Annsofi Pettersen. Ji išgarsėjo šešiolikos, kai dainavo laimėjo TV šou laimėjusiame chore. 2010-aisiais mergina dalyvavo ir norvegiškoje TV konkurso „X Faktorius“ versijoje, kur užėmė trečiąją vietą. Po šio šou jauna atlikėja susibičiuliavo su A. Rybaku – kai buvo pakviesta su juo dainuoti kalėdiniuose koncertuose.

A. Rybako dainininkei Annsofi sukurtas „eurovizinis“ kūrinys - lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.