„Lietuviškąja Adele“ virtusi G. Vaitkutė bažnyčioje sulaukė plojimų audros

Nežinia, ar Lietuvą kada aplankys britų muzikos žvaigždė Adele, tačiau jos repertuarą penktadienio vakarą vilniečiai galėjo išgirsti. Pilnutėlėje sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje vienos populiariausių pasaulio atlikėjų kūrinius dainavo Girmantė Vaitkutė. Grupės „Bekešo vilkai“ vokalistė, daug kam įsiminusi pernai surengtoje „Eurovizijos“ atrankoje, pasirodymą šioje bažnyčioje vadino vienu rimčiausių savo karjeros iššūkių.

"Adele balso tembras - specifinis, žemas. Man ši programa - šioks toks iššūkis, nes mano balsas - aukštesnis ir skardesnis, o čia reikia prisitaikyti“, - sakė garsios britų atlikėjos kūrinius dainavusi G. Vaitkutė.<br>R. Danisevičius
"Adele balso tembras - specifinis, žemas. Man ši programa - šioks toks iššūkis, nes mano balsas - aukštesnis ir skardesnis, o čia reikia prisitaikyti“, - sakė garsios britų atlikėjos kūrinius dainavusi G. Vaitkutė.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 25, 2013, 8:38 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:51 AM

Visos užimtos kėdės, šypsenos, plojimai ir žiūrovų kartu žodis žodin traukiamas Adele hitas „Someone Like You“ - Girmantė šį vakarą tikrai turėjo kuo džiaugtis.

Kartu su pianistu Mariumi Leskausku, būgnininku Andriumi Kairiu ir gitaristu Juozu Martinkėnu ji atliko keliolika Adele repertuaro kūrinių iš abiejų šios atlikėjos albumų.

Lyriška „Hometown Glory“, kuri prieš keletą metų išgarsino Adele, koncertą praėjusi Girmantė išliko kultūringa – po bažnyčios skliautais praleido šioje dainoje skambantį žodį iš raidės „š“.

Specifinio Adele balso tembro ir manieros mėgdžioti nemėginusi, bet puikiai su repertuaru susitvarkiusi vokalistė koncertą paįvairino pasakojimais apie šios dainininkės gyvenimą, santykius su vyrais ir savo pačios požiūrį į šias dainas.

Paklaususi, ar salėje yra žmonių, niekada negirdėjusių Adele kūrybos, Girmantė pamatė tik dvi iškeltas rankas. Kad žiūrovai puikiai žino, ko atėjo, liudijo plojimai – populiariausi Adele kūriniai buvo sutikti šilčiausiai.

„Vieną gražią vasaros dieną su pianistu M. Leskausku sėdėjome ant suoliuko, gėrėme kavą iš kartoninių puodelių ir pagalvojome - o kodėl gi neparuošus Adele dainų programos? Juk to Lietuvoje niekas nedarė“, - pasakojo Girmantė.

Grupėje „Bekešo vilkai“ dainuojanti 24-erių mergina, prieš kelias savaites patekusi į „Eurovizijos“ atrankos lyderių trejetuką, jau yra viešai atlikusi Adele kūrybą. Tačiau pirmą sykį su soliniu koncertu žengė į Šv.Kotrynos bažnyčią.

„Tai - turbūt rimčiausias iš visų mano iki šiol rengtų solinių koncertų. Tai mano vadybininko sumanymas. Jis mano, kad man reikia keistis. Dainuoti ne tik baruose ir klubuose. Nors tų vietų aš tikrai neišsižadu“, - sakė atlikėja.

Girmantės bendraamžė Adele išgarsėjo tik prieš penkerius metus, tačiau jau pasiekė stulbinamų aukštumų. Jos kolekcijoje - aštuoni „Grammy“ apdovanojimai, o antrasis albumas „21“ parduotas neįtikėtinu 27 milijonų egzempliorių tiražu. Už dainą „Skyfall“, sukurtą naujausiam filmui apie Džeimsą Bondą, Adele nominuota „Oskarui“.

„O mes tą dainą į programą jau įtraukėme. Bet man labiausiai patinkantys jos repertuaro kūriniai - „One And Only“ ir „Turning Tables“.

Yra daug priežasčių mėgti Adele. Jos muzikoje puikiai dera džiaugsmas ir liūdesys. Lietuvoje ji labai mėgstama. Kai rodžiau šią programą klube „Tamsta“, žmonės nebetilpo į salę ir liko už durų.

Ar lengva dainuoti šias dainas? Jos balso tembras - specifinis, žemas. Melodijos - įmantrios ir sudėtingos. Man ši programa - šioks toks iššūkis, nes mano balsas - aukštesnis ir skardesnis, o čia reikia prisitaikyti“, - sakė Girmantė.

Per artimiausius porą mėnesių Girmantė koncertuose ketina atlikti dar dviejų garsių moterų dainas. Vasarį ji Vilniaus klube „Studio 9“ dainuos Whitney Houston repertuarą, o kovą sugrįš į Šv. Kotrynos bažnyčią - su atlikėjos Beyonce repertuaru.

„Tai - koncertų organizatorių noras. Pavyzdžiui, Whitney dainas atliksiu Valentino dieną, tai labai tinkama proga.

Bet nėra taip, kad noriu dainuoti tik svetimas dainas. Tiesiog dabar taip sutapo. Intensyviai dirbu su aranžuotojais, kompozitoriais. Tikiuosi jau šiais metais pradžiuginti ir savo dainų programa“, - sakė jauna atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.