Į Lietuvą atvyksta JAV repo superžvaigždė Nas

Žinia, kuria Lietuvos hiphopo mėgėjai sunkiai gali patikėti – antradienio vakarą pasklido informacija, kad šią vasarą Vilniaus menų fabrike „Loftas“ koncertuos vienas garsiausių pasaulio repo atlikėjų Nas. 39-erių amerikietis paprastai koncertuoja kur kas didesnėse arenose ir muzikos festivaliuose, tačiau teigiama, kad Lietuvos sostinėje į jo koncertą bus parduodama tik 600 bilietų. Nas pasirodymas turėtų tapti pagrindiniu renginių organizatorių „Diskoholikai“ gimtadienio vakaro akcentu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 30, 2013, 2:41 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:59 PM

Praėjusiais metais šie organizatoriai į Lietuvą jau atgabeno dvi užsienio hiphopo žvaigždes – šio žanro veteraną Grandmaster Flash ir dueto „Gang Starr“ narį DJ Premier. Teigiama, kad būtent jis padėjo lietuviams susitarti dėl Nas vizito, kuris turėtų įvykti liepos 5 dieną. Taip pat tvirtinama, kad Nas Vilniuje pasirodys su muzikantų grupe.

1994-aisiais pirmąjį solinį albumą „Illmatic“ išleidusį Nasirą Jonesą (toks tikrasis Nas vardas) CNN vadina geriausiu visų laikų hiphopo poetu. Įvairūs autoritetingi hiphopo leidiniai, tarp jų – žurnalas „Source“, šį atlikėją priskiria geriausių pasaulio reperių dešimtukui. Albumas „Illmatic“ laikomas hiphopo žanro klasika.

Aštuoni iš eilės Nas albumai JAV tapo „platininiais“. Viena gimtojoje šalyje šio reperio albumai parduoti daugiau nei 13 milijonų egzempliorių tiražu. Naujausias Nas diskas „Life Is Good“ pasirodė pernai. Pristatydamas jį, atlikėjas surengė koncertų mažesniuose klubuose nei yra įpratęs – galbūt tokį eksperimentą nusprendė atlikti ir Vilniuje.

Atlikėjas – spalvinga ir prieštaringa asmenybė. Prieš keletą metų jis buvo įsivėlęs į žodžių karą su kita repo žvaigžde Jay-Z.

Bulvarinės žiniasklaidos dėmesį sukėlė Nas santuoka su įžymia dainininke Kelis – 2005-aisiais susituokusi pora išsiskyrė 2010-aisiais – skyrybas lydėjo plačiai nuskambėję barniai.

Didžiules minias gerbėjų pritraukiantis Nas taps viena ryškiausių hiphopo žvaigždžių, pasirodžiusių Lietuvoje – prilygti populiarumu jam gali nebent prieš keletą metų Vilniaus „Siemens“ arenoje pasirodęs reperis Snoop Doggas.

Pernai pasirodęs Nas vaizdo klipas „Nasty“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.