V. Matačiūnaitė dainuoja Londono klube, kuriame žmoną susirado P. McCartney

Darbas garsiame Londono klube, viltis prasiskinti kelią į tarptautinę rinką ir sykiu - dalyvavimas naujame TV konkurse gimtinėje. Tokia trumpam į Lietuvą iš Anglijos grįžusios dainininkės Vilijos Matačiūnaitės kasdienybė.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Feb 1, 2013, 11:38 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:42 PM

Šį savaitgalį LRT eteryje prasidėsiantis šou „Auksinis balsas“ žiūrovams pristatys ir du dainininkus, kurie ieško savo kelio Didžiojoje Britanijoje. Vaidas Baumila netrukus ketina vykti į Londoną ir dalyvauti miuziklų atrankose, o 26 metų V.Matačiūnaitė Londone turi dainininkės darbą ir repetuoja su savo suburta grupe.

Į Londoną - antrą kartą

Pripažinimą Lietuvos pramogų pasaulyje V. Matačiūnaitė pelnė dar 2005-aisiais, kai užėmė antrąją vietą pirmajame šou „Kelias į žvaigždes“ sezone.

Mergina surengė daugybę koncertų, išleido populiarumo sulaukusį albumą, dalyvavo TV projektuose „Kviečiu šokti“, „Žvaigždžių duetai“, „Lietuvos daina“. 2011-aisiais su buvusiais grupės „InCulto“ nariais įkūrė grupę „Round-A-Sound“, tačiau šis kolektyvas neįgijo pagreičio.

Jau metus Vilija gyvena Londone - mieste, kuriame daug laiko leido ir prieš penkerius metus.

„Pirmą kartą viskas buvo kitaip. Tada išvykau praėjus porai metų po „Kelio į žvaigždes“. Buvau nuo visko pavargusi, juk gastrolės vijo gastroles. Būtinai reikėjo atitrūkti, pravėdinti smegenis. O šį kartą išvykau, nes esu labai smalsi.

Noriu išuostyti visą pasaulį, net tik Lietuvos miestelius. Lietuvoje jau visur buvau, noriu išmėginti jėgas kitur. Jau apsipratau su Londonu, jis man patinka“, - pasakojo dainininkė.

Subūrė pietiečių grupę

Dar prieš išvykdama Vilija puikiai suprato, kad Anglijos sostinėje teks paminti savo ambicijas ir viską pradėti nuo nulio.

Didžiojoje Britanijoje knibždėte knibžda vietos po saule ieškančių muzikantų, konkurencija - milžiniška.

„Žinoma, bijau ir šiek tiek nerimauju. Viską palikti, kurti savo vardą nuo pagrindų - tai kaip pradinėse klasėse mokytis abėcėlės. Rinka didelė, gabių žmonių - krūvos“, - kalbėjo Vilija.

Savo svajonės link lietuvė jau pasistūmėjo. Šiuo metu dainininkė repetuoja su savo kolektyvu, rengia programą, kurioje yra džiazo ir fanko elementų.

„Visi muzikantai pietietiško kraujo. Su manimi groja venesuelietis, kubietis, brazilas ir portugalas. Visi jie - džiazo muzikantai, bet puikiai groja visų stilių muziką.

Muzika panaši į tą, kokią grojo „Round-A-Sound“, nes ten buvo mano kūryba. Bet ji pateikta kitaip, santūresnė, ramesnė. Būtų smagu kada nors šią programą atlikti ir Lietuvoje, jei tik kam bus įdomu“, - pasakojo Vilija.

Dainuoja turtuoliams

Vien repeticijomis gyvas nebūsi, tačiau Vilijai nusišypsojo sėkmė - mergina gavo darbą garsiame Londono klube „Bag O'Nails“. Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje jis garsėjo kaip bohemos pamėgta vieta, jame lankėsi gausybė garsių muzikantų.

Klube linksmintis mėgdavo „The Beatles“, „The Rolling Stones“, „Led Zeppelin“ nariai, teigiama, kad čia įvyko pirmasis legendinio gitaristo Jimi Hendrixo grupės „Experience“ koncertas.

Klubas itin didžiuojasi tuo, kad būtent jame muzikantas Paulas McCartney 1967-aisiais susipažino su savo būsimąja žmona Linda Eastman.

Kurį laiką klubas neveikė, tačiau pernai sugrįžo su nauja koncepcija - dabar tai uždara prabangi pasilinksminimų ir koncertų vieta, kurioje lankytis gali tik klubo nariai.

„Paprastai kalbant, kelis kartus per savaitę dainuoju turtingiems žmonėms. Viską - nuo fanko iki roko, pati renkuosi repertuarą.

Man žiauriai pasisekė. Gaunu nuolatinę algą, kuri nėra milžiniška, bet jos pakanka pragyventi. Kol kas dar neveikia klubas, kuriame turėčiau dirbti su savo grupe, tad dabartinį darbą vertinu kaip puikią erdvę repeticijoms.

Dirbu tik kelis vakarus per savaitę, o visą likusį laiką galiu skirti, kam tik noriu - repeticijoms, kelionėms, jogai, meditacijai. Štai ir koncertams Lietuvoje laiko lieka“, - sakė dainininkė, Londone repetuojanti ne tik su savo grupe, bet ir su gospelų choru.

Darbą susirado internetu

Gauti darbą jai padėjo užsispyrimas. Atvykusi į Londoną mergina pažadėjo sau, kad nedirbs nieko, kas nėra susiję su muzika.

Lietuvė sulaukė pasiūlymo pasinaudojusi interneto svetaine, kurioje registruojasi ir dainininkai, aktoriai, ir artistų ieškantys darbdaviai.

„Reikėjo persilaužti. Ši paslauga - mokama. Lietuvoje mes pripratę viską gauti nemokamai. O ten supratau, kad viskas kainuoja. Užsiregistravau, nedėjau vilčių, maniau - visa tai nesąmonė, bet nepabandžiusi neįsitikinau.

Po poros savaičių mane pakvietė pokalbio. Sąlygos sudomino, todėl ilgai laukiau, kol vyko derybos. Po poros mėnesių gavau darbą“, - pasakojo Vilija.

Skeptikų, kurie sako, kad lietuvei prasimušti Anglijoje bus beveik neįmanoma, dainininkė neklauso: „Juk ir Lietuvoje yra be galo daug atlikėjų, kurie nežinomi. O man pasisekė. Jei pasisekė čia, tai gal ir ten pasiseks? Jei sėdėsiu ir tik svajosiu būti viso pasaulio garsenybe, o nieko dėl to nedarysiu, tai nieko ir nebus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.