Lietuviško metalo žvaigždės „Obtest“ 20-metį šventė su kardu rankoje

Prieš du dešimtmečius susibūrusi metalo grupė „Obtest“ šeštadienio vakarą šia proga surengė koncertą būriui bendraminčių. Pilname sostinės klube „New York“ pasiklausyti jubiliejinio koncerto susirinko pilna salė sunkiosios muzikos gerbėjų, kuriuos grupė svaigino ne tik muzika, bet ir šiai progai skirtu alumi.

Pagonišką metalą grojančios grupės vokalistas scenoje pasirodė su kardu rankoje.<br>T. Bauras
Pagonišką metalą grojančios grupės vokalistas scenoje pasirodė su kardu rankoje.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2013, 9:59 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:13 PM

Ramiai, tačiau užtikrintai savo keliu žengianti grupė „Obtest” taip pasitikėjo savo jubiliejinio renginio sėkme, kad nė nemėgino pardavinėti bilietų į jį per stambiuosius platintojus – įsigyti bilietų buvo galima, tik atėjus į koncertą.

Norinčiųjų išgirsti, ką sukakčiai paruošė muzikantai, netrūko – gal ir todėl, kad „Obtest“ ne itin dažnai pasirodo scenoje. Atėjus grupės pasirodymo valandai, „New York“ salė buvo sausakimša.

Prieš šventę duotame interviu muzikantai užsiminė, kad dažniau koncertuoti, kurpti planus apie gastroles užsienyje jiems neleidžia pasikeitę prioritetai – šeimos ir darbai, mat tik vienam grupės nariui grojimas yra pagrindinis pragyvenimo šaltinis.

Pagrindiniai vakaro kaltininkai, vadinami vienais iš lietuviškojo pagoniško metalo pradininkų, į sceną žengė apie devintą valandą vakaro – tačiau prieš tai žiūrovų laukė staigmena. Į sceną žengęs styginių trio atliko „Obtest“ kūrinių popuri, taip paruošdamas publiką pagrindinei vakaro pramogai.

„Obtest“ į sceną žengė gerai pasiruošę – į koncerto programą įtraukti kūriniai, aprėpiantys visus du grupės veiklos dešimtmečius, paruoštos specialios vaizdo projekcijos, tarp kurių – ir dar nematyti vaizdo klipai. Kaip jau tapo įprasta, muzikantai scenoje pasirodė, pasipuošę stilizuotais pagoniškais drabužiais. Grupės vokalistas žiūrovus pasveikino, mojuodamas kardu, o tada pakvietė į kelionę per „Obtest“ kūrybinį arsenalą.

„Obtest” pavadinimo kiekvieną mėnesį nepamatysi koncertų afišose, tačiau 1992-aisiais susibūrusi, o 1994-aisiais pirmąjį koncertą surengusi grupė užima svarbią vietą Lietuvos metalo klausytojų širdyse.

Keturi albumai, pasirodymai didžiausiuose Lietuvos ir užsienio festivaliuose – pakanka, kad grupė būtų priskiriama prie mūsų šalies metalo elito. 2006-aisiais „Obtest” pelnė alternatyviosios muzikos apdovanojimą „A.LT” kaip geriausia Lietuvos metalo grupė.

Muzikantai jau nebe paaugliai. Tik vienas iš visų grupės narių muziką vadina pagrindiniu pragyvenimo šaltiniu, tačiau tai nesumažina „Obtest” aistros muzikuoti.

„Obtest” kūrybos ir pasaulėžiūros centre – pagonybė ir jos tradicijos. Tai atspindi ir įrašų pavadinimai – „Tūkstantmetis”, „Auka seniems dievams”, „Iš kartos į kartą”, „Gyvybės medis”.

Sulaukti užsienio metalo gerbėjų dėmesio grupei nesutrukdė ir tai, kad jos dainos atliekamos lietuviškai. Kol kas naujausią grupės albumą prieš penkerius metus išleido visame pasaulyje garsi Prancūzijos metalo įrašų leidykla „Osmose Productions”.

„Nepaneigiamas žavesys, kuris išlaiko pagonišką didybę”, – apie grupės muziką tokiais žodžiais atsiliepia užsienio metalo kritikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.