Albumą po 10 metų pertraukos išleidę „Rojaus Tūzai“: „,Muzikos reikia klausytis, o ne žiūrėti“ (audio)

Lietuvos roko veteranai grupė „Rojaus Tūzai“ po dešimties metų pertraukos išleido naują albumą „Nepasiduok“. Grupės vokalistas Povilas Meškėla džiaugiasi, kad net praėjus tokiam laiko tarpui jų muzika Lietuvai vis dar reikalinga.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2013, 1:40 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:28 PM

„Dešimties metų petrauka tarp albumų nereiškia, kad grupė nieko negrojo ir nekūrė naujų dainų. Tikrai daugybę laiko praleidžiame „šlifuodami“ dainas. Pastebėjau, kad kuo daugiau apie muziką sužinai, tuo didesnius reikalavimus sau keli. O ir gerbėjams duoklę jau reikėjo atiduoti, jie domisi, rašo, laukia naujų mūsų įrašų. Džiugu, kad esame reikalingi, juk vos ne kasdien Lietuvoje atsiranda po naują grupę.“

Albume „Nepasiduok“ galime išgirsti tokią muziką, nuo kokios „Rojaus Tūzai“ ir prasidėjo. Tai – sunkusis rokas su ypač charakteringomis gitaros partijomis.

„Roko muzikos padėties šiandieninėje Lietuvos muzikos padangėje ilgai analizuoti nereikia, tokia muzika tiesiog nėra pakankamai populiarinama. Tačiau jau pradedu pastebėti, kad situacija gerėja. Ko įrašų kompanijos nesutiko leisti prieš dešimtmetį, šiandien lengvai pasiekia klausytoją, bendrasis muzikos supratimas tikrai žymiai pasikeitė“, – savo pastebėjimais dalijosi P. Meškėla. - „Žinoma, tikrai nesitikime, kad absoliučiai visiems mūsų naujasis darbas patiks. Tai – specifinė muzika, kurios reikia pirmiausia paklausyti. Pabrėžiu – klausyti, nes šiandien dažnai girdžiu sakant „einam pažiūrėti koncerto. Nežinau, aš koncertus visada klausau“, – šmaikštavo „Rojaus Tūzų“ lyderis.

Albumo viršelį kūrė fotomenininkas Liusjenas Kulbis. „Rojaus Tūzų“ muziką jis perteikė visas rokerių tradicijas atitinkančioje nuotraukoje, kurią išvysime ir albumo pristatymo turo plakatuose. Grupė aplankys didžiuosius Lietuvos miestus, kur žada ne tik pristatyti naujas dainas, bet ir prisiminti senesnius, gerbėjų ypač vertinamus, kūrinius.

P. Meškėla paaiškina, kad jam ir jo kolegoms svarbiausia, jog muzika būtų kuriama, o ne „daroma“. „Mums muzika – viso gyvenimo pamatas, dėl to taip rimtai ir atsakingai savo veiklą vertiname. To vedini ir atiduodame „Nepasiduok“ klausytojų teismui.“

„Rojaus Tūzų“ daina „Aš tave surasiu“ iš naujojo albumo:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.