Vilniuje savaitgalio pradžią skelbs nemokamas „Dee & Kamy” koncertas

Vilniuje įsikūręs klubas „Gluck“ drauge su pramogų išparduotuvė Pramogaukit.lt miestiečius ir miesto svečius kviečia į nemokamą siautulingą vakarėlį. Savaitgalį pradės ir vakarėlyje griaudės žymų pėdsaką Lietuvos ir Baltijos šalių hiphopo scenoje palikęs duetas „Dee & Kamy”.

„Dee &amp; Kamy“ - viena ryškiausių Lietuvos hiphopo grupių.<br>J. Stacevičius
„Dee &amp; Kamy“ - viena ryškiausių Lietuvos hiphopo grupių.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 7, 2013, 11:00 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:29 AM

2007 metais susiformavęs vaikinų duetas jau dabar vadinamas unikaliu, o per tuos kelerius aktyvios veiklos metus subūrė ir tūkstantines gerbėjų minias. Tiesa, jų grojamą muzikinį stilių įsprausti į vienus rėmus yra sudėtinga, tačiau galima apibūdinti kaip klasikinį repą, persmelktą fanko, soulo bei džiazo sąskambiais.

Panašią muzikinę liniją išlaiko tik grupės iš už Atlanto, kurios ir padarė didžiausią įtaką lietuviškajam kolektyvui - „Marley Marl“, „Gang Starr“, „Main Source“, „Eric B & Rakim“, „Pete Rock & CL Smooth“, Big Daddy Kane ir kiti.

„Be studijinės veiklos profesionalumo, grupė taip pat garsėja savo gyvais pasirodymais. Būdami ant scenos, vaikinai atiduoda visas jėgas ir energiją, taip nepalikdami abejingų net tų, kurie visiškai nesidomi repo muzika. Todėl esame tikri, jog šiltėjančius orus ir ilgėjančias dienas paminėsime rankų mišku ir linguojančiu būriu žmonių bei vėl bandysime „nugriauti“ Baltąjį tiltą“, – sako naktinio klubo „Gluck“ programos vadovas Domas Staniulis.

„Dee & Kamy” jau išleido du didžiulės sėkmės susilaukusius albumus ir šiuo metu dirba su vienais geriausių Lietuvoje: triskart Lietuvos DMC čempionu DJ Mamania, mikrofono meistru Svaru, hiphopo „vaikščiojančia biblioteka“ Mironu ir DJ Mantini. Dueto pergalių sąraše jau puikuojasi ir keletas apdovanojimų. 2010 metais „Pravda“ apdovanojimuose „Dee & Kamy“ laimėjo Geriausio metų vaizdo klipo bei Geriausios metų muzikinės grupės titulus, o 2011 metais alternatyviuose T.Ė.T.Ė. apdovanojimuose skynė hiphopo nominacijos laurus. Grupė taip pat išgarsėjo, „apšildžiusi“ amerikiečių repo žvaigždės Ja Rule ir Rusijos hiphopo grandų „Kasta“ koncertus.

Šlovės spinduliuose besimaudančiam duetui apleidus sceną, liūdėti bei ilsėtis neleis ir į ryto šviesą ves vienas įtakingiausių Lietuvos didžėjų Justas Fresh („Mondayjazz“) ir DJ Swix, kuris jau kelerius metus šmėžuoja Lietuvos hiphopo padangėje.

"Dee & Kamy" vaizdo klipas "Best Lines":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.