A. Pojavis: „Man džiugu, kad daugiau nei 100 milijonų žmonių išgirs „Something”

Andriaus Pojavio traukinys į “Euroviziją” įsibėgėja. Sekmadienį 21 val. 15 min. LRT televizija pakvies žiūrėti specialaus koncerto “Būkime kartu”, kuriame TV žiūrovai galės pinigais prisidėti prie šio atlikėjo pasirengimo gegužę vyksiančiam konkursui.

Italijoje gyvenantis A. Pojavis į Lietuvą atskubėjo pirmadienį. Visa ši savaitė jam buvo kupina darbų: repeticijos prieš koncertą, kuriame dainininkas pasirodys su LRT grupe, reklaminė fotosesija, konsultacijos su dizaineriais, kursiančiais atlikėjo sceninį įvaizdį, interviu ir specialūs pasirodymai.<br>J. Stacevičius
Italijoje gyvenantis A. Pojavis į Lietuvą atskubėjo pirmadienį. Visa ši savaitė jam buvo kupina darbų: repeticijos prieš koncertą, kuriame dainininkas pasirodys su LRT grupe, reklaminė fotosesija, konsultacijos su dizaineriais, kursiančiais atlikėjo sceninį įvaizdį, interviu ir specialūs pasirodymai.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Feb 10, 2013, 4:49 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:50 AM

Italijoje gyvenantis A. Pojavis į Lietuvą atskubėjo pirmadienį. Visa ši savaitė jam buvo kupina darbų: repeticijos prieš koncertą, kuriame dainininkas pasirodys su LRT grupe, reklaminė fotosesija, konsultacijos su dizaineriais, kursiančiais atlikėjo sceninį įvaizdį, interviu ir specialūs pasirodymai.

Pasirengimas “Eurovizijai” ir bent minimali savęs pristatymo Europai kampanija — lėšų reikalaujančios užduotys, todėl dainininkas seka Donato Montvydo ir Sashos Songo pėdomis. Sekmadienį bus tiesiogiai transliuojamas dviejų valandų koncertas, kuriame paaukoti pinigų ragins ne tik Lietuvos atstovas “Eurovizijoje”, bet ir aštrialiežuvis šou vedėjas Andrius Rožickas bei būrys prisidėti sutikusių atlikėjų.

Vakaro programoje pasirodys D.Montvydas, Sasha Songas, Monika Linkytė, “Gerai Gerai & Miss Sheep”, grupės “4Fun” dainininkė Julija Ritčik. Ypatingas vakaro akcentas — kaimiškos muzikos kapela, kuriai vadovauja A.Pojavio tėvas.

Scenoje pasirodys ir Lietuvos folkloro karalienė Veronika Povilionienė, su kuria padainuoti buvo A.Pojavio svajonė.

Apie artėjantį koncertą vos iš lėktuvo išlipęs A.Pojavis pasakojo “TV antenai”.

— Kokią programą ketinate atlikti šiame koncerte? — paklausiau A.Pojavio.

— Skambės albumo “Aštuoni”, kurį išleidau pernai, dainos. Ir, žinoma, “Something”, kurią atliksiu “Eurovizijoje”.

Tai pirmas kartas, kai turėsiu galimybę groti su LRT grupe. Emocijos — labai geros. Dar prieš repeticijas teko šiek tiek pabendrauti su muzikantais Dainiumi Pulausku bei Tomu Varnagiriu. Pradžia tikrai gera, tikiuosi, ir rezultatas bus geras.

— Koncerte dalyvaus nemažai žinomų Lietuvos atlikėjų. Kurių iš jų sutikimu dalyvauti ypač džiaugiatės?

— Asmeniškai paprašiau, kad pasiteirautų, ar Veronika Povilionienė galėtų atvykti. Labai noriu ką nors su ja sudainuoti. Esu laimingas, kad ji dalyvaus. Dėkingas jaučiuosi ir jaunosios kartos atlikėjams, kad sutiko pasirodyti.

— Jau žinoma, kad “Eurovizijoje” su jumis pasirodys pritariamieji vokalistai. Kokių dar minčių pasirodymui kilo?

— Buvo dar idėjų, bet jos jau atmestos. Kas laukia Lietuvos ir visos Europos žiūrovų gegužę — tegul lieka siurprizas.

— Esate sakęs, kad nesidomite pinigais ir norite nuo jų būti kuo toliau. Tačiau paramos reikia. Kaip dėl to jaučiatės?

— Parama yra svarbi kaip klausytojų dėmesys ir moralinis palaikymas, pasitikėjimas. Man svarbiausia atrodo galimybė pristatyti savo albumą “Aštuoni” Lietuvai.

Pinigams išties čia tenka antraplanis vaidmuo.

— Dainą “Something” jau girdėjome daugybę sykių ir girdėsime vis dažniau. Sakoma, kad nuo “Eurovizijai” skirtų dainų pavargsta net patys jų atlikėjai.

— Man patinka ši daina, nors specialiai ir nesiklausau. Tik sulaukęs senatvės galėsiu pasakyti, ar dar mėgstu šį kūrinį.

— Gyvenate Italijoje. Ar jau teko girdėti šią dainą, ten transliuojamą per radiją, skaityti apie ją itališkose interneto svetainėse?

— Italijoje “Eurovizija” nublanksta prieš San Remo festivalio šurmulį, dėmesys “Eurovizijai” joje — minimalus. Tiesa, keletas interneto žurnalų parašė apie mano pergalę.

— “Eurovizijos” gerbėjai jums jau padovanojo apyrankių su dainos “Something” pavadinimu ir simbolika. Kokių dar įdomių dovanų gavote?

— Sulaukiu daug šiltų ir gražių atsiliepimų. Ypatinga dovana yra du vaizdo klipai dainai “Something”, kuriuos radau interneto platybėse. Jie mane labai pradžiugino.

— Įvairios “Eurovizijoje” dalyvaujančios šalys viena po kitos renka savo atstovus. Ar jau klausėtės išrinktų konkurentų dainų ir ką apie jas manote?

— Teko pasiklausyti keleto dainų, turbūt ne visų. Mano manymu, “Eurovizija” tampa vis geresnių dainų konkursu.

— Iki “Eurovizijos” liko trys su puse mėnesio. Kaip rengiatės šiam konkursui? Ar jau spėjote susigyventi su mintimi, kad žengsite į sceną žiūrint daugiau nei šimtui milijonų žiūrovų?

— Dainavau “Something” M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje, susipažinau su didelės arenos akustika ir jauduliu. Dabar laukia palaikomasis koncertas, kuris, tikiuosi, paskatins susidomėjimą “Eurovizijos” konkursu Lietuvoje.

Pavasarį planuojame vykti į Amsterdamą — į koncertą, kuris bus tarsi generalinė “Eurovizijos” repeticija. Tai pagrindiniai pasirengimo darbai, neskaitant konkretaus pasirodymo plano kūrybos, pasirodymo stiliaus paieškų, pritariamųjų vokalų įtraukimo į dainą.

Darbo turime daug — ir aš, ir visa Lietuvos komanda. Man džiugu, kad daugiau nei 100 milijonų žmonių išgirs “Something”.

— Apie kokį rezultatą svajojate “Eurovizijoje”?

— Viskas yra įmanoma. Svajonėse mes visi — laimėtojai, kaip dainavo “LT United”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.