Vilniuje debiutavo Šiaurės šalių muzikos renginių serija „Norden Wave“

Užsibrėžę tikslą pristatyti Lietuvos publikai šiuolaikinius atlikėjus iš Šiaurės šalių, koncertų serijos „Norden Wave“ rengėjai penktadienį pakvietė į pirmąjį savo renginį - ypatingą vakarėlį ir koncertą Vilniaus menų fabrike „Loftas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2013, 8:12 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:33 AM

Pagrindinis vakaro atlikėjas Esbenas Andersenas iš danų grupės „Rangleklods“ džiaugėsi, kad pavyko sukurti ypatingą atmosferą: „Klubas ir koncertų salė yra tarsi bažnyčia daugeliui mūsų kartos žmonių. Ir iš esmės čia vyksta tie patys dalykai. Bendra dvasinė būsena, paieškos kažko didingesnio už tave. Tas dieviškas momentas, kai pamiršti laiką ir visus aplink.“

Kritikai palankiai vertina „Rangleklods“ koncertus, kurių kiekvienas atlikėjui ir publikai tampa unikalia “čia ir dabar“ patirtimi. Nors pagrindinis atlikėjo iš Danijos instrumentas – kompiuteris, jis stengiasi kiek įmanoma daugiau visko atlikti gyvai.

Švedai „Silverarken“ į Lietuvą atvyko su savo garso operatoriumi, kuris pasistengė, kad Stokholmo grupė skambėtų taip, kaip savo gimtojo miesto klubuose. Šiuo metu grupė tobulina skambesį, įrašinėdama savo pirmąjį albumą. Kolektyvas pasižymi ne preciziškai atliekama profesionalia muzika, tačiau sukuriama atmosfera, kurioje svarbiausia – šypsenos ir šokiai.

Smagiame pakvietimų į pirmąjį „Norden Wave“ laimėti traukime nusifilmavęs Giedrius iš „Golden Parazyth“ šiam vakarui paruošė ypatingą pasirodymą. Jame netrūko nei lyriškų, nei audringų emocijų.

Kiekvienos grupės pasirodymui specialiai ruošėsi ir vidžėjus su apšvietėjų komanda. Vaizdo specialistai kiekvienam kūriniui paruošė atitinkamas vaizdo projekcijas ir apšvietimą, tad „Loftą“ užgriuvo ne tik garsai, bet ir savotiška šiaurės pašvaistė.

„Norden Wave“ idėjinis lyderis Rolas Jarušauskas puse lūpų prasitarė apie „Norden Wave“ planus: „Kitą renginį planuojame pavasarį. Gali būti, jog jis bus susijęs su Norvegijos dienomis Lietuvoje. Jau beveik sukirtome rankomis su tikrai įdomia norvegų grupe, tačiau kol nepatvirtinta 100 procentų, nenorėčiau atskleisti, kas tai bus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.