A. Pojavio paramos koncerte surinkta per 31 tūkstantį litų

LRT televizijos sekmadienio vakaras buvo skirtas Lietuvai šįmet „Eurovizijoje“ atstovausiančiam dainininkui Andriui Pojaviui. Per tiesioginę koncerto „Būkime kartu“ transliaciją rinktos lėšos atlikėjo pasirengimui konkursui, kuris gegužės mėnesį vyks Švedijoje. A. Pojavis su LRT grupe surepetavo pilną programą, į kurią įtraukė savo solinio albumo „Aštuoni“ kūrinius ir „eurovizinę“ dainą „Something“. Per emocingą koncertą dainininko tėvas juokavo, kad dėl sūnaus pergalės teko tapti blaivininku, o taip pat atskleidė, kad į Malmę palaikyti Andriaus su naujagimiu rankose tikriausiai vyks ir šį pavasarį gimdysianti dainininko žmona. 

A. Pojavis pasirodymui pasirinko rokerio įvaizdį, nors kaip bus apsirengęs "Eurovizijoje", dar nėra apsisprendęs.<br>J. Stacevičius
A. Pojavis pasirodymui pasirinko rokerio įvaizdį, nors kaip bus apsirengęs "Eurovizijoje", dar nėra apsisprendęs.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 11, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:34 AM

Paaukoti telefonu galėjo visi transliacijos žiūrovai – o kad būtų dar smagiau tai daryti, savo pasirodymus žiūrovams dovanojo ir būrys kitų žinomų šalies atlikėjų.

„Euroviziniai“ paramos koncertai nėra naujovė Lietuvoje. Taip lėšų fotosesijoms, reklamai, reklaminei medžiagai ir kitoms pasirodymo „Eurovizijoje“ reikmėms savo laiku rinko ankstesni mūsų šalies atstovai Sasha Songas ir Donatas Montvydas.

Padėti Lietuvos atstovui pasirengti gegužę vyksiančiam konkursui galima skambinant trumpaisiais telefonais 1406 (skambučio kaina 5 Lt) ir 1407 (skambučio kaina 10 Lt). Aukoti galima viso koncerto metu. „Jei norite už šią sumą pamaitinti alkstantį vaiką ar padėti vienišam senukui – nepretenduojam į jūsų pinigus, tačiau gal pasvarstysite, jei planuojate dešimt litų šį vakarą skirti dviem bokalams alaus – gal geriau tegu jie atitenka Andriui, kad geriau pasirengtų pasirodymui Švedijoje“, – sakė Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas, LRT televizijos vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

„Man pati mintis, kad pagaliau visai Lietuvai pristatysiu savo dainas, yra labai džiugi. Pinigai – antraeilis reikalas, bet už paramą, žinoma, būsiu labai dėkingas“, - prieš koncertą sakė A. Pojavis, dėl šio renginio savaitei atvykęs iš Italijos, kurioje keletą metų gyvena.

Šiek tiek pinigų surinkta dar iki transliacijos. Trečiadienį paskelbus numerius, kuriais jau buvo galima aukoti, surinkta per 2,6 tūkst. litų. Šią sumą sekmadienio vakarą ketinama smarkiai padidinti.

Į sceną A. Pojavis žengė, pakeitęs įvaizdį, matytą konkurso atrankoje. Juoda odine striuke pasipuošęs atlikėjas vakarą pradėjo daina „Traukiniai“ iš savo debiutinio albumo.

Andrių scenoje keitė Donatas Montvydas. Pernai „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavęs dainininkas neabejojo, kad dalyvauti šiame koncerte – būtina: „Pats žinau, kokia sudėtinga užduotis pasirodyti šiame konkurse. Visi turime vieningai būti už Andrių“. Publikai Donatas energingai atliko savo „eurovizinį“ hitą „Love Is Blind“.

Po pertraukėlės pasirodė grupė „Saulės broliai“, su A. Pojaviu konkuravusi „Eurovizijos“ atrankoje.  Jiems atliekant dainą „Raudoni bateliai“, publika jau yra paaukojusi beveik 10 tūkstančių litų.

Po „Saulės brolių“ pasirodymo vėl pasigirdo griežtesni roko garsai – skrosdamas kamerą žvilgsniu, Andrius sudainavo kūrinį „Ir viskas bus gerai“ - pavadinimas, reikia tikėtis, atspindi ir būsimą jo pasirodymą „Eurovizijoje“.

Kiti du programos numeriai – paties A. Pojavio svajonės išsipildymas. Dainą atlikti sutiko mėgstamiausia jo atlikėja – Veronika Povilionienė. Kitas programos numeris – jos ir Andriaus duetas.

„Pakvietė, tai ir atvykau. Stebėjau šį vaikiną. Vienas dalykas, kuris man labai patinka: šis žmogus yra tikras. Jis nieko nevaidina, labai nuoširdus.

Žinoma, jam dar reikia pasimokyti vokalo. Andrius šiuo požiūriu „nenušlifuotas“. Kita vertus, gal tai irgi yra gerai“, - svarstė V. Povilionienė. 

„Mano vaikystės svajonė išsipildė - padainuoti su Veronika. Ji yra gražiausia Lietuvos močiutė“, - džiūgavo Andrius.

Andriaus sąskaitą papildė remėjų dovana - į sceną žengęs laivybos bendrovės „DFDS Seaways“ atstovas įteikė 10 tūkst. litų čekį ir paragino kitą kartą dainuoti ne apie traukinius, o apie laivus.

Pristatant dainą „Tolima artima“, vakaro vedėjas Andrius Rožickas Italijoje gyvenančio dainininko paklausė, ar dėl to jis jaučiasi mažiau lietuvis.„Esu tikras lietuvis. 50 procentų – žemaitis, 50 – dzūkas“, - atšovė geros nuotaikos visą vakarą neprarandantis A. Pojavis.

Estafetę perėmė 2009-aisiais „Eurovizijoje“ dalyvavęs Sasha Songas. Atlikėjas šiam koncertui pasirinko savo kūrybos dainą, su kuria į 2013-ųjų „Euroviziją“ mėgino patekti dainininkė Monika Linkytė. TV žiūrovai A. Pojavio pasirengimui iki šios akimirkos paaukojo kiek daugiau nei 18 tūkstančių litų.

Palaikyti Andriaus atvyko ir jauna, pernai debiutavusi dainininkė Nota. Pasirodymui ji kiek netikėtai pasirinko ne savo repertuaro dainą, o akustinę JAV žvaigždės Pink hito „Try“ versiją.

„Tokie „koveriai“ Lietuvoje šiuo metu madingi“, - sakė atlikėjos prodiuseris Gintaras Bendžius, neatmetęs galimybę, kad kitais metais Nota ir pati išbandys jėgas „Eurovizijos“ atrankoje.

„Darysiu, kaip tėtis pasakys“, - po pergalės „Eurovizijos“ atrankoje sakė A. Pojavis. Dainininko tėvas Petras Pojavis sekmadienio vakarą irgi pasirodė scenoje. Armonika ginkluotas P. Pojavis sūnaus paramos koncerte su Jurbarko kaimo kapela sugrojo linksmą melodiją.

Dainininko tėvas pasakojo, kad nuspėjo sūnaus pergalę atrankoje, tik gailisi, kad už ją nepastatė pinigų.

„Nežinojau, kad Jurbarke yra lažybų punktas. Kaip bus „Eurovizijoje“? Nenoriu išduoti, bet viskas bus gerai. Finale jis tikrai bus“, - šypsojosi P. Pojavis.

Vokietijoje medžių sodintoju tris mėnesius per metus dirbantis vyras dar nežino, ar vyks į Malmę palaikyti sūnaus.

„Žinau, kad jo uošviai jau ieško viešbučio kambarių. Gal išduosiu paslaptį, bet yra planas, kad į Malmę nuvyks ir jo žmona, kuri pavasarį turi gimdyti. Su naujagimiu ant rankų“, - sakė A. Pojavio tėvas.

Vyriškis juokavo, kad dėl sūnaus pergalės teko tapti blaivininku. „Pasakiau, kad jei Andrius laimės, negersiu alkoholio dvejus metus. Dabar tenka laikytis šio pažado“, - sakė P. Pojavis. 

Renginyje pasirodžiusi Monika Linkytė, kuri varžėsi „Eurovizijos“ atrankoje, bet finalą praleido dėl ligos, sakė, kad tai tikriausiai išėjo jai į gera.

Palaikyti dainininko atvykusi grupė „Pikaso“ atliko dainą „Saulė“, nuo kurios ir prasidėjo šio kolektyvo karjera. Skambant šiai dainai, TV žiūrovai buvo paaukoję beveik 26 tūkst. litų.

Palaikymo koncerte prisiminti dar vieni „Eurovizijos“ paragavę muzikantai – grupė „4Fun”. Dainą „Love Or Leave“, kuri konkurse skambėjo 2007-aisiais, atlikusios grupės lyderė Julija Ritčik sakė, kad A. Pojavis jai atrodo „įdomus atlikėjas“.

„Atrankoje buvo trys lygiaverčiai favoritai. Bet kuris iš jų galėjo vykti į „Euroviziją“. Andrius – geras variantas“, - sakė Julija.

Per plauką nuo kelialapio į „Euroviziją“ likęs duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep” parodė, kad nuoskaudos dėl to nejaučia – atvyko į palaikymo koncertą ir atliko vieną savo ankstesnių hitų „Daddy“.

Koncertui artėjant prie pabaigos, scenoje – vėl buvę „Eurovizijos“ ir jos atrankų dalyviai. M. Linkytė balso stygas mankštino, atlikdama Whitney Houston repertuaro hitą „I Have Nothing“, o D. Montvydas – dainą „Running Fast“, kuri prieš keletą metų buvo pašalinta iš „Eurovizijos“ atrankos. Žiūrovų paaukotų lėšų sąskaita perkopė 30 tūkstančių litų.

Paskutinis skambus vakaro akordas –„eurovizinė“ Andriaus daina „Something“. Ją atlikėjas pirmą kartą viešai dainuoja su keturių pritariančių vokalistų komanda, kuri su juo keliaus ir į Malmę. Joje, beje, yra ir „Eurovizijos“ atranką su grupe „DAR“ mėginęs šturmuoti Anatolijus Oleinikas.

„Ačiū, Lietuva, labai, we are the winners („mes esame laimėtojai“ - angl.)“, - publikai padėkojo Andrius.

Ekrane įsižiebė surinktų aukų skaičius – kiek daugiau nei 31 tūkst. litų. „Fantastiška suma“, - nusijuokė dainininkas.   Tai – beveik 50 tūkstančių litų mažiau, nei prieš metus analogiškame koncerte surinko D. Montvydas.

„Tai nėra nuviliantis rezultatas. Jokių lūkesčių nebuvo. Šie pinigai prisidės prie Andriaus prisijungimo, bet ieškosime ir kitų rėmėjų“, - sakė A. Pojavio pasirengimą „Eurovizijai“ koordinuojančios Muzikos asociacijos vadovas Martynas Tyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.