Festivalyje „Tallinn Music Week“ pasirodys net šešios Lietuvos grupės ir atlikėjai

Festivalis „Tallinn Music Week“, kuriame kasmet dalyvauja triženklis grupių skaičius iš daugybės valstybių, šįmet bus kaip niekad daug artistų iš Lietuvos. Penktajį gimtadienį šįmet švenčiančio renginio metu daugybėje Estijos sostinės klubų ir salių įvairių šalių muzikantai koncertuoja ne tik Talino melomanams, bet ir gausybei susirinkusių užsienio žurnalistų, prodiuserių, vadybininkų, įrašų leidėjų, koncertų agentų. Stambiausias tokio pobūdžio renginys Baltijos šalyse šįkart pakvietė pasirodyti net šešis atlikėjus ir grupes iš Lietuvos.

„Rasabasa“ su vokaliste R. Bubulyte priešakyje simpatijas medžios Taline.<br>P. Mantautas
„Rasabasa“ su vokaliste R. Bubulyte priešakyje simpatijas medžios Taline.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 13, 2013, 10:59 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:22 PM

„Sulaukėme daug labai įdomių paraiškų iš Lietuvos. Mus nudžiugino lietuvių kūrybingumas. Todėl Lietuvos artistams programoje skirta daugiau vietų nei ankstesniais metais“, - portalui lrytas.lt sakė festivalio rengėja Helen Sildna.

Galimybę prisistatyti svarbių muzikos verslo žmonių publikai pelnė dainininkės Rasos Bubulytės grupė „Rasabasa“, į kurią „Tallinn Music Week“ rengėjai dėmesį atkreipė dar pernai. Taip pat – visai neseniai, tik gruodžio mėnesį, publikai pirmą sykį pristatytas instrumentininko Vyginto Kisevičiaus projektas „Kurak“, su kuriuo bendradarbiauja Markas Palubenka, Eglė Sirvydytė ir kiti žinomi Lietuvos alternatyvios muzikos atlikėjai.

Roko muzikai festivalyje atstovaus postpanko ir alternatyvos vėliavą nešanti grupė „Deeper Upper“ bei užsienio muzikos specialistams įspūdį jau padaręs kolektyvas „Without Letters“.

Lietuvišką desantą „Tallinn Music Week“ programoje užbaigs elektroninės ir hiphopo muzikos atstovai – Vaiper Despotin ir Nightjar.

Ankstesniuose „Tallinn Music Week“ sezonuose pasirodydavo po vieną – dvi Lietuvos grupes. Renginyje yra koncertavę „Happyendless“, „Fusedmarc“, Jurga Šeduikytė, „Colours Of Bubbles“. Pernai „Tallinn Music Week“ koncertavo Alina Orlova ir Markas Palubenka.

Šįmet „Tallinn Music Week“ vyks balandžio 4-6 dienomis. Pernai renginyje apsilankė per 11 tūkstančių žiūrovų, koncertavo 183 atlikėjai ir grupės iš 13 šalių. Žadama, kad šįmet atlikėjų sąrašas bus dar ilgesnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.