Grupė „Gregorian“ pradeda pasaulines gastroles

Grigališkojo choralo virtuozai „Gregorian“, kurie kovo pradžioje koncertuos ir Lietuvoje, pradeda 2013-ųjų metų pasaulines gastroles. Pirmasis „vienuolių“ pasirodymas įvyks šiandien Hamburgo „O2 World“ arenoje. Vėliau viena unikaliausių šių dienų grupių turą tęs Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Baltarusijoje, Čekijoje, Serbijoje, Slovakijoje, Austrijoje, Šveicarijoje, Rusijoje ir kt. Iš viso „The Epic Chant Tour 2013“ gastrolių metu „Gregorian“ surengs daugiau nei 70 pasirodymų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2013, 11:08 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:51 AM

Mūsų šalyje numatyti net trys „epiniai“ kolektyvo „Gregorian“ pasirodymai: kovo 7 d. Pramogų arenoje Vilniuje, kovo 8 d. „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje ir kovo 10 d. „Žalgirio“ arenoje Kaune.

„Gregorian“ neslepia, kad pasiruošimas šiam turui atėmė nemažai laiko ir jėgų. Savo naujo albumo „Epic Chants“ pristatymą „vienuoliai“ sugalvojo paversti įspūdingu lazerių ir šviesų šou. Prieš porą savaičių koncertų repeticijas pradėjęs kolektyvas pirmaisiais įspūdžiais ir rezultatais pasidalino su savo gerbėjais.

Pristatydamas 2013 metų pasaulines gastroles, „Gregorian“ prodiuseris, įkūrėjas bei idėjinis vadas Frankas Petersonas patvirtino, kad tai bus pats įspūdingiausias ir didžiausias turas grupės istorijoje. Jo metu skambės nauji ir jau populiariais hitais tapęs „Gregorian“ kūriniai. Grupė atsigabens visą koncertams reikalingą garso ir šviesos techniką, scenos dekoracijas, kurių dėka „Gregorian“ koncertai Lietuvoje stebins pirotechnika, lazerių šou bei įspūdinga scenografija.

2012 metų pabaigoje išleistame „Gregorian“ studijiniame albume „Epic Chants“ iš viso yra 14 kūrinių. Šis albumas – savotiška duoklė didiesiems kino muzikos kompozitoriams, į kurį „vienuoliai“ sudėjo perdainuotus pasaulinį pripažinimą pelniusių filmų hitus: Paulo McCartney sukurtą „Live And Let Die“ (rež. Guy Hamiltono filmas „Gyvenk ir leisk mirti“), kompozitoriaus Howardo Shore‘o ir dainininkės Annie Lennox sukurtą „Into The West“ (rež. Peterio Jacksono filmas „Žiedų valdovas: Karaliaus sugrįžimas“), garsiojo Charleso Aznavouro kūrinį „She“ (rež. Rogerio Michello filmas „Notting Hillas“), britų dainininko Sealo dainą „Kiss From A Rose“ (rež. Joelio Schumacherio filmas „Betmenas amžiams“), dainininkės Celine Dion išgarsintą kompozitoriaus Jameso Hornerio ir tekstų autoriaus Willo Jenningso baladę „My Heart Will Go On“ (rež. Jameso Camerono filmas „Titanikas“) ir daugelį kitų.

Originaliais, paslaptingais, mistiškais ir stebuklingais vadinamų „vienuolių“ grupės „Gregorian“ pasirodymai  visuomet nepalieka abejingų. Pirmąjį įrašą išleidę dar 1999 metais, šiandien „Gregorian“ yra viena populiariausių grupių pasaulyje, pardavusi daugiau nei 6 mln. įrašų, o jos pasirodymus jau aplankė daugiau kaip 2 mln. žiūrovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.