Debiutinį albumą pristačiusi J. Jegorova raško pergalės vaisius

Nenorėjo ieškoti slapyvardžio

J. Jegorova pristatė debiutinį albumą „Mano balsas“.<br>J. Stacevičius
J. Jegorova pristatė debiutinį albumą „Mano balsas“.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 14, 2013, 9:00 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:41 PM

Nuo Julijos triumfo muzikiniame TV šou „Lietuvos balsas“ praėjo septyni mėnesiai. Tiek laiko stipraus balso dainininkei ir jos pagalbininkams prireikė, kad rankose atsidurtų dažais kvepianti kompaktinė plokštelė „Mano balsas“. „Spalvinga, šiuolaikiška muzika, kuri tinka Meilės dienai. Jos, manau, tinka klausytis poroms. Todėl ir pasirinkau pristatymui Valentino dieną“, - sakė vakar Vilniaus klube „Tamsta“ su keturių muzikantų grupe į sceną kilusi Julija.

Nenorėjo ieškoti slapyvardžio

Aštuonios iš dešimties albume skambančių dainų įrašytos abiejose Atlanto pusėse. Julija dainavo studijoje Lietuvoje, o į muzikinį rūbą jos balsą įvilko Kanadoje gyvenantis prodiuseris Jogaila Milkeraitis.

Į plokštelę Julija įtraukė ir Whitney Houston repertuaro dainą „I Have Nothing“, gyvai įrašytą per „Lietuvos balso“ transliaciją. „Tas pasirodymas daug kam įsiminė, tai lyg mano vizitinė kortelė. Albume - daug gražių baladžių, bet yra ir greitesnių kūrinių.

Skambesys - elektroninės ir popmuzikos kokteilis. Užsienio kompozitorių kūrinius pagal laimėtą sutartį davė leidykla „Universal Music“, o melodines linijas tobulinome, tekstus rašėme patys, prisidėjo ir mano bendražygė iš TV šou Berta Timinskaitė, ir choreografas Šarūnas Kirdeikis“, - pasakojo Julija.

Albumą ji pasirašė tikruoju vardu ir pavarde - dėl dabar madingų slapyvardžių nesuko galvos.

Nuliūdino projekto uždarymas

26 metų atlikėja gali likti pirma ir vienintelė „Lietuvos balso“ laimėtoja.

Po pirmojo sezono, kuriame su šou dalyviais pasirodė Dima Bilanas, Alexanderis Rybakas ir kiti garsūs užsienio atlikėjai, LNK televizija ambicingo projekto nusprendė nebetęsti.

Užkulisiuose kalbama, kad priežastys - ne itin aukšti reitingai ir didelis licencijos mokestis. Šiuo metu „The Voice“, pagal kurio modelį buvo kuriamas „Lietuvos balsas“, yra daugelyje šalių itin populiarus konkursas. Tarp jų - ir JAV, kur dalyvių mokytojais tapo Christina Aguilera, Cee Lo Greenas, Shakira, Usheris ir kitos žvaigždės. „Tai, kad nebėra „Lietuvos balso“, - skausminga tema. Daug pažįstamų dainininkų sako: būtų iš anksto žinoję, koks tai projektas, būtinai būtų bandę dalyvauti.

Šis šou Lietuvai tikriausiai buvo pernelyg protingas, nors vis tiek nesuprantu, kodėl čia jis nebuvo toks populiarus kaip kitose šalyse. „Lietuvos balso“ antrojo sezono nėra, o „Radžis ieško žmonos“ viršija reitingų rekordus. Tikrai labai keista“, - svarstė Julija.

Tiki bendražygių sėkme

Dainininkei pasisekė - tapusi šou laimėtoja, ji gavo garantuotą dainų porciją. Būtent kūrinių ir kompozitorių stygiumi dažnai skundžiasi Lietuvos vokalistai.

Nemažai „Lietuvos balso“ dalyvių pernai rudenį bandė jėgas atrankoje į„Euroviziją“ - jos rengėjai parūpino dainų tiems, kurie patys negalėjo jų susirasti.

Dalyvavo ir Julija, tačiau buvo pašalinta - pasirodė, kad užsienio kompozitorių jai duota daina „I'll Carry You“ gerokai anksčiau skambėjo viešai ir taip pažeidė atrankos taisykles. „Nemanau, kad kuris iš mūsų rimtai troško ar planavo laimėti atranką. Tiesiog tai buvo proga apšilti kojas, priminti apie save klausytojams, kurie juos pamėgo „Lietuvos balse“.

Aš neabejoju, kad keletas šou dalyvių tikrai bus scenoje ir po keleto metų“, - įsitikinusi J.Jegorova.

Ateitis - tik Lietuvoje

Pavasarį atlikėja tikisi pristatyti albumo programą koncertais keliuose Lietuvos miestuose, tačiau jų dar nesuplanavo. Svarbiausias, anot jos, yra ne parduotų kompaktinių plokštelių skaičius, o jausmas, kad su muzika savo gyvenimą susiejo ilgam. „Aš visada dainuosiu, nebent neleis sveikata. O kaip to nedaryti? Nežinau, o kas galėtų sustabdyti?“ - nustebo Julija.

Pavyzdžiui, emigracija ir nauji horizontai užsienyje. „Ne. Nesu didelė patriotė, bet man gerai ir čia. Nenorėčiau keliauti į užsienį vien tam, kad kiek daugiau uždirbčiau. Studijų metais esu dirbusi Vokietijoje, Anglijoje. Prižiūrėjau senelius, ruošiau valgyti. Vis dėlto man kur kas smagiau savo šalyje“, - šypsojosi mergina. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.