Vasario 16-oji - su dešimtą kartą rengiamu koncertu „Auszra 16“

Baltiškos muzikos leidykla „Dangus“ 95-osioms Lietuvos Nepriklausomybės metinėms rengia tradiciškai netradicinį muzikos vakarą „Auszra 16“. Šį šeštadienį Vilniuje, kultūros bare „Kablys“ neformalioje aplinkoje bus paminėta esminė Lietuvos laisvės ir valstybingumo diena, tuo pačiu prisimenant ir Klaipėdos 1923 metų sukilimo 90-ąją sukaktį, koncertinėje programoje gyvai pasirodys penkios alternatyvios muzikos grupės. Dar viena apvali sukaktis - kasmet rengiama „Auszra“ šiemet jau dešimtoji.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2013, 4:21 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:52 PM

„Renginys turėtų būti savitos atmosferos ir gana skirtingas nuo to, koks jis buvo pernai ar užpernai. Šįkart koncertas vyks kultūros bare „Kablys“, kuris antram gyvenimui prikėlė legendinį Vilniaus pastatą“, - teigia organizatoriai.

Praėjusio amžiaus paskutinį dešimtmetį šioje vietoje, buvusiuose Geležinkeliečių rūmuose, vyko visi pagrindiniai to metu alternatyvios ir sunkiosios roko muzikos koncertai bei festivaliai. Prikeltas „Kablys“ išlaikė pogrindžio dvasią, grubiai atvirą interjerą, bet tuo pačiu klube pasirūpinta kokybiško garso galimybėmis ir kitais moderniais akcentais, tad „Auszra 16“ vyks įspūdingoje aplinkoje.

Muzikinėje „Auszra“ programoje vyraus folkroko ir sunkiosios metalo muzikos akordai, o dauguma kolektyvų atvyks iš Šiaurės Rytų Aukštaitijos. Scenoje išvysime alternatyvaus poetiško roko grupę „Pievos“ iš Rokiškio, šiuolaikinio folko atlikėjas „Mindrauja“ iš Zarasų, pagoniškojo metalo atstovus „Juodvarnis“ iš Dusetų, karingo juodmetalio kalvius „Karas“ iš Vilniaus, legendinę Lietuvos scenos grupę „Plentas“ iš Pasvalio.

Pastarasis kolektyvas buvo vieni lietuviško roko pionierių. Vedinas savo įkūrėjo Jūrio Baliūno, „Plentas“ groja improvizuotą roką jau nuo 1984 metų. Vasario 16-ajai grupė žada pristatyti ypatingą programą su patriotine dvasia. Pasak muzikantų, reikia nepamiršti, kad ši diena - ne tik svarbus istorinis momentas, bet ir smagi šventė.

Vakarą taip pat įprasmins teminė retro muzika ir kruopščiai surinktų, nematytų archyvinių kadrų vaizdo projekcijos, kurios trumpam perkels susirinkusiuosius į romantiškus tarpukario Lietuvos laikus.

Renginys prasidės 18 valandą Tautiška giesme. Įėjimo įnašas - 10 litų.

„Jau dešimtą kartą rengiamas vakaras „Auszra 16“ kasmet draugėn sukviečia laisvus, pilietiškus, savo Tėvynę be etikečių ar skambių lozungų mylinčius žmones“, - teigia rengėjai. Koncertą organizuoja nepriklausoma muzikos leidykla „Dangus“, iš lėšų, surinktų už piliečių skirtą 2% paramą. Renginio pavadinimas „Auszra“ atkartoja autentišką 1883 m. aušrininkų laikraščio pavadinimą, tapusį pirminiu XX amžiaus pradžios lietuvių tautinio atgimimo simboliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.