Legendinė grupė „Led Zeppelin“ gali atgimti 2014-aisiais

Britų grupė „Led Zeppelin“ kitais metais gali vėl susiburti ir leistis į koncertų turą. Apie tai užsiminė jos dainininkas Robertas Plantas, duodamas interviu televizijos laidai. 1980-aisiais po būgnininko Johno Bonhamo mirties išsiskirsčiusi grupė 2007 metais atsikūrė vienam koncertui, tačiau tada vėl nutilo. Iki šiol manyta, kad jos gastrolių nenori būtent R. Plantas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2013, 11:22 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:14 PM

Po 2007-ųjų koncerto Londono O2 arenoje, į kurį bilietai internete buvo parduodami rekordinėmis kainomis, daugelis gerbėjų tikėjosi ilgalaikio „Led Zeppelin“ sugrįžimo, tačiau tada šiuos planus vetavo grupės vokalistas.

Dainininkas sakė, kad neturi laiko „Led Zeppelin“ veiklai, nes yra pernelyg užsiėmęs savo solinės karjeros reikalais. Kiti atsikūrusios grupės nariai – gitaristas Jimmy Page'as ir bosininkas Johnas Paulas Jonesas ir J. Bonhamo sūnus būgnininkas Jasonas – neslėpė nusivylimo. Jie net prisipažino, kad kurį laiką svarstė galimybę atkurti „Led Zeppelin“ su kitu dainininku, tačiau galiausiai jos atsisakė.

R. Plantas, kuris, beje, jau du sykius koncertavo ir Lietuvoje, prieš keletą metų pats sakė, kad ilgalaikio „Led Zeppelin“ atsikūrimo idėja jam neatrodo patraukli.

Tiesa, muzikos verslo atstovai mano, kad „Led Zeppelin“ gastrolės būtų vienas pelningiausių pastarojo dešimtmečio muzikos projektų. Norinčių pamatyti šią legendinę roko grupę – daugybė. 2007-aisiais surengtas koncertas pateko į Guinnesso rekordų knygą – įsigyti bilietus į jį užsiregistravo net 20 milijonų melomanų.

Panašu, kad R. Plantas pakeitė nuomonę. Australijoje interviu laidai „60 Minutes“ davęs dainininkas sakė, kad 2014-aisiais nėra nieko suplanavęs, tad „Led Zeppelin“ atsikūrimas dabar priklauso nuo kitų dviejų grupės senbuvių.

„Jie nieko nesako, kalbėkitės su jais. Aš nesu blogiukas. Abu jie – Ožiaragiai, užsisklendę savo pasaulyje“, - sakė R. Plantas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.