Britų apdovanojimų ceremonijoje triumfavo dainininkai E. Sande ir B. Howardas

Londone trečiadienio vakarą 33-ąjį sykį išdalinti prestižiniai Britų muzikos apdovanojimai. Įspūdingo koncerto O2 arenoje metu pagerbti trylikos statulėlių laimėtojai. Vakaro žvaigžde tapo du 25-erių atlikėjai - Benas Howardas ir Emeli Sande, laimėję po du apdovanojimus. Dviejų valandų trukmės ceremonijoje koncertavo Robbie Williamsas, Justinas Timberlake'as, „Muse“, Taylor Swift ir kiti visame pasaulyje populiarūs atlikėjai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2013, 12:16 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:27 AM

JAV dainininkė Lana Del Rey į Lietuvą šią vasarą atvyks, galėdama pasigirti dar vienu trofėjumi. JAV „Grammy“ ceremonijoje visiškai ignoruota dainininkė geriau galėjo pasijusti Londone – nurungusi Alicią Keys ir Rihanną, ji paskelbta geriausia užsienio atlikėja.

Toje pačioje „Grammy“ ceremonijoje geriausio albumo autoriais paskelbta britų grupė „Mumford & Sons” nebuvo pamiršta ir gimtinėje. Kolektyvas paskelbtas geriausia metų grupe.

Mergaičių numylėtiniai „One Direction“ pelnė specialų apdovanojimą už pasiektą pasaulinį populiarumą.

Prieš metus Britų muzikos apdovanojimų ceremonija baigėsi skandalu – atlikėjos Adele padėkos kalbos metu buvo išjungti mikrofonai, dėl ko supykusi dainininkė publikai tiesioginiame eteryje parodė nepadorų gestą.

Kad transliacijos rengėjų elgesys, nutraukiant vienos populiariausių artisčių kalbą, nebuvo teisingas, šįmet pripažino apdovanojimų ceremonijos organizatoriai.

Nepaisant to, Adele neatvyko į areną atsiimti prizo už geriausią metų singlą – dainą „Skyfall“ iš filmo apie Džeimsą Bondą. Vietoj to žiūrovai pamatė trumpą įrašytą padėkos kalbą.

Ceremonijos žiūrovai pamatė įspūdingą grupės „Muse“ pasirodymą su styginių orkestru. Mėlynu kostiumu pasipuošęs R. Williamsas savo hitą „Candy“ atliko su pučiamųjų grupe.

Amerikiečių dainininkė Taylor Swift liko ištikima pomėgiui scenoje kurti vizualiai įspūdingus numerius – tai priminė cirko sceną, kurioje mergina išsinėrė iš baltos suknelės ir liko su seksualiu juodu kostiumėliu.

Tai stebėjęs R. Williamsas vėliau juokavo apie Taylor pomėgį dažnai keisti garsius vaikinus: „Greitai bus mano eilė, ar ne?“.

B. Howardas, kurio atliekama muzika yra „indie“ ir folko žanrų derinys, atrodė nuoširdžiai nustebęs dėl dviejų laimėtų apdovanojimų - Metų proveržio ir Metų atlikėjo titulų. Buvęs žurnalistikos studentas, kuris 2011-aisiais išleido debiutinį albumą „Every Kingdom“, iš pradžių sulaukė menko publikos dėmesio, tačiau pernai išpopuliarėjo, kai šis diskas buvo paskelbtas pretendentu į kritikų renkamą „Mercury“ apdovanojimą.

Metų atlikėja ir geriausio metų albumo autore paskelbtos E. Sande pergalė nebuvo netikėta. Pernai Londono olimpinių žaidynių atidaryme ir uždaryme koncertavusi atlikėja – vienintelė artistė, kurios įrašų Didžiojoje Britanijoje pernai parduota daugiau nei atlikėjos Adele. Afrikiečių kraujo turinčios Emeli albumas „Our Version Of Events“ jau parduotas kelių milijonų egzempliorių tiražu, jos laimėjimu neabejojo lažybų bendrovių specialistai.

Britų muzikos apdovanojimų laimėtojai:

Metų atlikėja – Emeli Sande.

Metų atlikėjas – Benas Howardas.

Metų proveržis – Benas Howardas.

Metų grupė - „Mumford & Sons”.

Metų singlas – Adele „Skyfall“.

Metų užsienio atlikėjasFrankas Oceanas.

Metų užsienio atlikėja – Lana Del Rey.

Metų užsienio grupė - „The Black Keys“.

Kritikų pasirinkimo apdovanojimas – Tomas Odellas.

Metų prodiuseris – Paulas Epworthas.

Metų koncertinė grupė - „Coldplay“.

Metų albumas – Emeli Sande „Our Version Of Events“.

Pasaulinės sėkmės prizas - „One Direction“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.