Duetą „Gerai Gerai & Miss Sheep“ sudraskė nesutarimai

Populiarumo sulaukęs duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep“ šį savaitgalį surengs paskutinį pasirodymą. Grupės nariai nusprendė eiti savais keliais - išsiskyrimas ne itin draugiškas. Kompozitorius Vilius Tamošaitis-Gerai Gerai ir dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė per ketverius veiklos metus nuveikė nemažai. Grupė išleido puikiai įvertintą albumą „Own Religion“, 2012-aisiais M.A.M.A. ceremonijoje pelnė geriausių naujokų laurus, o prieš porą mėnesių tik per plauką nelaimėjo atrankos į „Euroviziją“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Feb 22, 2013, 9:42 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 8:44 PM

Tačiau duetas skiriasi, abiems jo nariams neslepiant kartėlio - kūrybinė Dovilės ir Viliaus draugystė priėjo liepto galą.

Erzino aštrios replikos

V. Tamošaitis „Lietuvos rytui“ įvardijo kelias išsiskyrimo priežastis, tarp jų - ir partnerės elgesys viešumoje.

D. Filmanavičiūtė pramogų pasaulyje yra pagarsėjusi kaip aštrialiežuvė, M.A.M.A. ceremonijoje pasišaipiusi iš grupių „Naujų pupyčių“ ir „Pop Ladies“ narės Oksanos Pikul.

Šį epizodą sekė vieši žodžių karai ir nauji Dovilės įgėlimai „fonograminio“ popso žvaigždutėms.

„Tai viską užgožė. Žmonės pradėjo kalbėti apie mūsų skandalus ir išsišokimus, o ne apie muziką. Man tai nepriimtina.

Kiekvienas Dovilės interviu provokavo konfliktus. Mane patį pykina nuo bulvarinių dalykų. Bet atrodė, kad reikia pasitrinti viename, kitame vakarėlyje, „užpilti“ ant to ar ano.

Dėl tų leptelėjimų nuo manęs nusisuko nemažai draugų, jie nustojo eiti į koncertus. Dovilė po kiekvienos aštrios replikos sakydavo, kad prisišnekėjo. Bet žmogaus nepakeisi, tada vėl traukdavo už rankos ant raudonojo kilimo, vėl interviu ir nauji skandalai.

Man „dzin“ tas popso pasaulis, tegul jis gyvuoja, bet nenoriu į tą š... lipti“, - sakė Vilius.

Neaukojo solinės veiklos

Anot muzikos kūrėjo, paskutinis lašas buvo ginčai dėl jo solinės veiklos. V. Tamošaitis ketino dalyvauti trijuose muzikiniuose projektuose, greta dueto su Dovile vystyti ir savo veiklą su kitais vokalistais.

Anot Viliaus, D. Filmanavičiūtei tai nepatiko, ji ragino atskirai nenaudoti Gerai Gerai slapyvardžio, galiausiai suabejojo, ar muzikos kūrėjui pakaks laiko groti ir su ja, ir su kitais.

„Dovilė norėjo, kad visas jėgas atiduočiau duetui su ja. Bet man norisi ir kitų dalykų. Ji įrodinėjo, kad visko nesuspėsiu.

Kai atsisakiau aukoti savo solinę veiklą, man buvo užsiminta, kad laikas skirtis. Pamąsčiau ir nusprendžiau, kad tai - geras variantas. Ne paslaptis, kad pastaruoju metu dėl šio dueto jau nejaučiau tokio entuziazmo, kaip anksčiau. Nuėjau į šoną su savo kūryba“, - sakė Vilius.

Vasarą suplanuoti keli dueto pasirodymai festivaliuose, tačiau Vilius mano, kad šį šeštadienį klube „Studio 9“ vyksiantis dueto pasirodymas bus paskutinis.

„Nereikia savęs kankinti ir apgaudinėti žmonių, kad viskas gerai. Aš noriu jaustis laimingesnis, nesu šoumenas, neprivalau apsimetinėti“, - sakė V. Tamošaitis.

Artimiausi jo planai - klipo filmavimas, pasirodymai su Londone gyvenančia vokaliste Kamile Kielaite. Viliaus vizija - jo solinis projektas, kuriame dalyvautų keletas skirtingų vokalistų.

„Galvoje liko prisiminimai, straipsniai, nuotraukos. Kažkiek gaila, bet buvo keista išgirsti draugų, kuriems prasitariau, sveikinimus. Prasideda kitas etapas, reikia judėti į priekį. Kai nusprendžiau šį reikalą baigti, nuotaika kasdien gerėja“, - kalbėjo Vilius.

Apie skyrybas - su ironija

D. Filmanavičiūtė apie išsiskyrimą pasakojo kiek kitaip.

„Ne, man tikrai nekilo jokių blogų minčių dėl to, kad jis ėmėsi solinės veiklos. Aš pati buvau jo koncertuose.

Tačiau siūliau naudoti kitą pavadinimą, kitaip įsivaizdavau jo projekto pateikimą. Afišoje esantis vardas Gerai Gerai klaidino auditoriją. Nenoriu pasirodyti įsižeidusi, bet dėl to daug publikos klausimų sulaukiau ir aš, ir vadybininkas Justas Čekuolis“, - sakė atlikėja.

Dainininkė neslėpė, kad padėti tašką dueto karjeroje jai yra nelengva.

„Galbūt, jei būtume kitaip elgęsi tam tikrais atvejais, niekas nebūtų pasibaigę. Čia akmuo į abiejų daržą.

Buvo daug emociškai skaudžių klaidų, kurias sunku pamiršti ir eiti į priekį. Vis dėlto nuo šio dueto prasidėjo mano karjera scenoje.

Šio to kartu pasiekėme. Dabar galbūt atskirai sieksime apdovanojimų ir laimėsime antras vietas „Eurovizijos“ atrankoje“, - ironizavo Dovilė.

Atlikėja užsiminė, kad tikisi tęsti dainininkės veiklą - su kitais prodiuseriais ir kompozitoriais.

„Nieko konkretaus negaliu pasakyti, bet minčių yra. Pirmiausia kovą su mylimuoju nuvyksiu į Romą, pasivaikščiosiu prie griuvėsių, pavalgysiu moliuskų, atsipūsiu ir viską apgalvosiu.

Bet kuriuo atveju, sveikinu Vilių, jis jau pradėjo solinę karjerą, tai, tikiuosi, kitais metais laimės bent jau metų prodiuserio apdovanojimą. O aš dar nepradėjau, tai jam paplosiu iš tribūnų“, - su ironijos gaidele balse sakė dainininkė.

Lrytas.lt skaitytojams siūlome prisiminti dueto „gulbės giesmę“ - pasirodymą „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.