„G & G Sindikatas“ sausakimšame „Lofte“ pristatė naują savo veidą

Hiphopo grupė „G & G Sindikatas“ penktadienio vakarą savo klausytojus vertė į šalį blokšti ne tik striukes, bet ir megztinius. Įkaitusiame nuo šėlsmo sostinės menų fabrike „Loftas“ lietuviško repo lyderiai surengė ypatingą koncertą „Laikas keistis“, kuriame atskleidė neįprastą savo dainų skambesį.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 23, 2013, 6:26 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:37 AM

„Kai pirmą kartą atėjau pas juos į studiją, jie visai negrojo repo. Jie buvo pankai. Grojo grupėje „Marichuana“, nors nė velnio nežinojo, ką tas žodis reiškia“, – kreipdamasis į bendražygius Donatą Juršėną – Donciavą ir Kastytį Sarnicką – Kastetą juokėsi grupės lyderis Gabrielius Liaudanskas – Svaras.

Tokių ekskursijų į praeitį šį vakarą buvo ne viena. „G & G Sindikatas“ koncertui surepetavo dvi dešimtis dainų, tarp kurių – ir senieji grupės veiklos pradžios hitai, ir pora premjerų iš dar tik ruošiamo naujo albumo.

Koncerto išskirtinumas – gyvas dainų skambesys. D. Juršėnas kompiuterį iškeitė į gitarą, grupės vadybininkas Justas Čekuolis prisiminė bosinę gitarą, ritmą gyvai mušė dueto „The Perfect Pill“ būgnininkas Joshas McClungas, o ant pakylos įsitaisė klavišininkas Mindaugas Balčiūnas, trimitininkas Mindaugas Vadoklis bei saksofonininkas Aleksandras Raičenokas. Įspūdį dar labiau sustiprino dviejuose dideliuose ekranuose rodomos specialios „gatvinio“ stiliaus vaizdo projekcijos.

„Naujausia mūsų daina vadinasi „Laikas keistis“, tai ir padiktavo idėją. Norime pažaisti su įvairiais stiliais, į dienos šviesą ištraukti dainas, kurias nedažnai grojame. Tai – vienkartinis projektas“, – prieš koncertą sakė G. Liaudanskas, nuo scenos grupę vadinęs „iš tikrųjų vokaliniu – instrumentiniu ansambliu“.

Repo mėgėjams prieš mėnesį pristatytą dainą kartu atlikti į „Loftą“ grupė pasikvietė vokalistę, kurios balsas skamba kūrinio įraše – grupės „Empti“ vokalistę Giedrę Kilčiauskienę.

Koncerte skambėjo ir naujutėlis grupės kūrinys, kurio priedainyje nuolat kartojamą žodį "užp..au" choru skandavo ir pirmą kartą dainą girdinti publika.

Nežinia, ar po šio koncerto hiphopo gerbėju būtų pasiskelbęs Svaro oponentu socialiniuose tinkluose tapęs Algis Ramanauskas – tikriausiai ne. Tačiau energingi fanko ir roko ritmai, kitomis spalvomis nudažę reperių dainas, tikrai galėjo į „sindikato“ bažnyčią atvesti ne vieną naujoką.

Būtent religinį sambūrį jau ne pirmus metus primena grupės gerbėjai, didmiesčių klubuose ir festivaliuose visada gausiai palaikantys reperius ir atmintinai žinantys visas dainas.

Šeštadienio vakaras – ne išimtis. „Lofto“ šeimininkas Viktoras Diawara vaikščiojo plačiai išsišiepęs ir neslėpė, kad „sindikatas“ surenka daugiau žiūrovų nei kai kurios į klubą atvtykstančios užsienio žvaigždės.

Neseniai Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje koncertų turą surinkę reperiai po šio koncerto ketina rimtai kibti į naujo albumo įrašus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.