Airija į „Euroviziją“ siunčia jauną dainininką R. Dolaną (video)

Gegužę Malmėje vyksiančio „Eurovizijos“ konkurso dalyvių sąrašas toliau pildomas. Penktadienio vakarą paaiškėjo, kad Airijai jame atstovaus dainininkas Ryanas Dolanas. Atrankoje, kurios laimėtoją lėmė žiūrovų ir komisijos balsavimas, jo atliekamas kūrinys „Only Love Survives“ įveikė keturis konkurentus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2013, 3:44 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:28 AM

“Eurovizijos“ dalyvį airiai šįmet išsirinko kiek neįprastu būdu. Pernai lapkritį šalies visuomeninis radijas ir televizija paskyrė penkis patyrusius pramogų verslo veikėjus, kurie galėjo pasirinkti atlikėjus ir dainas, jų nuomone, tinkamus konkursui.

Iš šių penkių artistų ir buvo išrinktas šalies atstovas. Jaunas dainininkas, kuris yra ir kūrinio „Only Love Survives“ bendraautoris, yra „apšildęs“ ne vienos žvaigždės koncertą – tarp jų ir „Eurovizijoje“ du sykius dalyvavusio dueto „Jedward“.

Ryanas laikomas vienu įdomiausių jaunųjų talentų, Airijoje atrastų per pastaruosius keletą metų. „Eurovizinį“ kūrinį parašyti jam padėjo 34-erių kompozitorius ir prodiuseris Wezas Devine'as.

„Kai tik išgirdau šią dainą, supratau – čia tai, ko reikia. Pasirodymui subūrėme komandą, kurioje yran ir su šou „Riverdance“ pasirodęs perkusininkas Nicky Bailey. Rezultatas – šiuolaikiška daina su airiškų prieskoniu, kuri patiks žiūrovams visoje Europoje“, - neabejoja Ryano talentu patikėjęs ir į „Eurovizijos“ atranką jį atvedęs vienas penkių „mokytojų“, muzikantas Stuartas O'Connoras.

Atrankos šou kaip svečiai pasirodė 2006-ųjų „Eurovizijos“ laimėtojai – suomiai „Lordi“, pristatę savo netrukus pasirodysiantį albumą ir būsimas gastroles po Europą.

Airija - „Eurovizijos“ rekordininkė. Šalies atlikėjai šį konkursą yra laimėję septynis kartus. Pastarąjį sykį – 1996-aisiais.

R. Dolanas, kaip ir Lietuvos atstovas Andrius Pojavis, gegužės 14-ąją pasirodys antroje pirmojo pusfinalio pusėje.

R. Dolano „eurovizinė“ daina – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.