Rusijos klubų dievukas I. Dornas Vilniuje: „Mano muzika drėkina kelnaites“

Vilniaus Teatro arenoje šeštadienio vakarą nusileido žvaigždė iš Rusijos – vienas madingiausių šių dienų dainininkų Ivanas Dornas. Klubinės muzikos dievukas žadėjo „sudrėkinti vilniečių kelnaites“, liaupsino Lietuvos sostinę, kurios nė nespėjo dorai apžiūrėti, siuntė linkėjimus žinomam mūsų šalies prodiuseriui, o galiausiai juokais pasižadėjo Vilniuje nusipirkti butą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 24, 2013, 5:59 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:36 AM

Čeliabinske gimęs buriavimo sporto meistras Ivanas Pornovas (tokia tikroji atlikėjo pavardė) augo Ukrainoje, o į Rusijos pramogų verslo pasaulį įsiveržė 2008-aisiais – kaip dueto „Para Normalnych“ narys.

Prieš dvejus metus solinę karjerą pradėjęs dainininkas ypač išgarsėjo kūriniu „Stycamen“. Jo albumą „Condorn“ Rusijos kritikai pavadino šios šalies modernios popmuzikos simboliu, lygindami dainininką ir su britų grupės „Jamiroquai“ lyderiu Jay Kay, ir su Justinu Timberlake'u.

Šis atlikėjas buvo laikomas vienu realiausių pretendentų atstovauti Rusijai „Eurovizijos“ konkurse, tačiau šios šalies televizija galiausiai pasirinko TV šou „Balsas“ laimėtoją Diną Garipovą.

Šiandien dėl I. Dorno pešasi Rytų Europos koncertų rengėjai – į Vilnių jis atskubėjo iš Rygos, kur dainavo penktadienį, o sekmadienį koncertuos Kijeve.

Pasiklausyti 24-erių atlikėjo į Teatro areną susirinko apie pusantro tūkstančio žiūrovų, kuriuos dainininkas privertė luktelėti pusvalandį.

Galiausiai prasidėjęs pasirodymas priminė muzikos, skanduočių ir humoro šou kokteilį. Į sceną Ivanas, jo pritariantysis vokalistas Ruslanas Bestselleris ir Limonadiniu Džo prisistatęs prodiuseris žengė su „Žvaigždžių karų“ personažo Darto Veiderio kaukėmis ir leidosi trypti nekoordinuotą šokį.

Tada visi trys griuvo ant grindų. Ivanas kaukę nusiėmė ir atsikėlė paskutinis – pritariančiam vokalistui jau kiek įkaitinus žiūrovus.

„Ar dar nepamiršote rusų kalbos? Gerai. Maniau, reikės šnekėtis angliškai“, - išgirdęs garsius plojimus, nudžiugo Ivanas.

Kiek daugiau nei valandą vykusiame koncerte jis traukė dainas, kurios balansuoja tarp trankios šokių muzikos ir lengvo ritmenbliuzo – įpindamas ir „Modjo“, Nelly, „Nirvana“ ir kitų užsienio žvaigždžių citatas.

Bene pusę koncerto laiko sudarė ne dainos, o ilgos rimuotos Ivano prakalbos. „Man sakė, kad reikės dainuoti dvi valandas, tai tempiu laiką“, - kvatojosi dainininkas.

Lyg ant nematomo batuto visą koncertą strikinėjęs Ivanas netrukus prisipažino: „Nelabai gerbiu tuos, kurie sako, kad puikiai dainuoju. Man labiau patinka, kai sako, kad puikiai šoku“.

Kad įtiktų Lietuvos publikai, I. Dornas nėrėsi iš kailio - mėgino įkaitinti kalbomis apie krepšinį: „Rėkite taip, tarsi lietuviai amerikiečiams ką tik įmetė paskutinę rungtynių sekundę“.

Lietuvos pavadinimą greitakalbe vis linksniavęs atlikėjas prisipažino, kad vienas mėgstamiausių jo prodiuserių yra lietuvis Mario Basanovas.

„Jis išsiskiria iš tūkstančio didžėjų. Ar jis yra čia šią vakarą? Būtų nerealu žinoti, kad jis atėjo į mano koncertą“, - sakė Ivanas.

Po kelių minučių jis jau pasakojo, kad Vilniuje ketina pirkti butą – ir paprašė per rankas paleisti kepurę, kad būtų surinkta pinigų šiam reikalui.

Galiausiai I. Dornas perspėjo merginas: „Mano muzika drėkina kelnaites“.

Nežinia, kiek žiūrovių įsitikino šio teiginio tikslumu, tačiau grupės „Pinup Girls“ vokalistė Ieva Ambrazaitė po koncerto nusipirko dainininko albumą su autografu.

Mažesnį įspūdį koncertas paliko dainininkui Donatui Montvydui, pasiklausyti Rusijos žvaigždės atėjusiam su širdies drauge Veronika Brasaite.

„Jo pritariantis vokalistas dainuoja kur kas geriau nei jis“, - stebėjosi Donatas.

Jo vadybininkui Martynui Tylai I. Dornas pasirodė dar nepasiruošęs didžiosios arenoms.

„Vaizdas scenoje – liūdnas, šou nėra, tokį koncertą galima rengti nebent klube.

Man tai primena „Sel“ 1995-aisiais. Dainininkas neypatingas, bet viską atperka šnekėjimu. Panašu į humoro laidą „Linksmųjų ir išradingųjų klubas“, - analizavo vadybininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?