Skandalingas švedų „Army Of Lovers“ šou neįveikė „Eurovizijos“ atrankos barjero (video)

Bene skandalingiausia Švedijos grupė „Army Of Lovers“, į sceną sugrįžusi po 11 metų pertraukos, nesužavėjo „Eurovizijos“ atrankos žiūrovų. Savaitgalį surengtame atrankos pusfinalyje grupė užėmė tik šeštąją vietą ir prarado galimybę toliau varžytis dėl kelialapio į „Euroviziją“. Žiūrovų palankumo grupė siekė šou su pusnuogiais šokėjais ir vyrų bučiniu ant scenos – teigdami, kad nori Švediją pasauliui pristatyti, kaip homoseksualumui tolerantišką šalį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2013, 6:09 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:36 AM

1991-aisiais hitais „Crucified“ ir „Obsession“ pasaulį užkariavusi grupė jau tada pasižymėjo skandalais.

„Mes atrodėme kaip sifiliu sergantys aristokratai, atkeliavę tiesiai iš XVIII amžiaus“, - pernai viešėdamas Vilniuje, sakė grupės lyderis Alexanderis Bardas, tapęs mokslininku ir Lietuvoje šį kartą skaitęs paskaitą apie interneto ekonomiką.

Dar pernai rugsėjį jis griežtai neigė „Army Of Lovers“ atsikūrimo galimybę. Tačiau savaitgalį grupė grįžo į sceną – tai lydėjo garsios antraštės. Mat grupės sudėtis – itin spalvinga. A. Bardas šiuo metu – pripažintas filosofas, kurio paskaitos vyksta svarbiausiuose forumuose. Manieringasis Jeanas – Pierre'as Barda – garsus kirpėjas. Vokalistė Camilla Henemark per pastaruosius porą metų vėl itin išgarsėjo, kai paaiškėjo, kad „Army Of Lovers“ šlovės laikais ji buvo Švedijos karaliaus Carlo XVI Gustafo meilužė.

Dėmesį traukia ir grupės narių asmeninis gyvenimas. A. Bardas neslepia esąs biseksualus, J.-P. Barda – kad jį domina tik vyrai, o C. Henemark prieš porą mėnesių susižadėjo su moterimi.

Naująją dainą „Rockin' The Ride“ „Eurovizijos“ atrankoje grupė atliko įdomiai – aukso spalvos kelnaitėmis pasidabinęs Jeanas – Pierre'as raitėsi ant grindų, A. Bardas „grojo“ žaisline gitara, o išsiskėtusi C. Henemark sėdėjo soste su įmontuotu prožektoriumi, apšvietusiu blizgantį papuošalą jai tarp kojų.

Žiūrovai liko šio to nesupratę – nors „Eurovizijoje“ draudžiama naudoti vokalo fonogramą, atrodė, kad „Army Of Lovers“ pasirodyme jos buvo itin daug.

Pabaigoje net buvo iš to pasišaipyta – už Camillos sosto pasirodė dainininkė, kuri iš tikrųjų atliko pastarosios žiopčiojamas vokalo partijas.

„Mokame dainuoti gyvai, bet to niekada nedarėme iš principo. Žiopčiojimas – tai meno forma“, - prieš „Eurovizijos“ atranką sakė A. Bardas.

Atrodo, švedų publika nesuprato grupės humoro - „meilužių armijos“ „Eurovizijoje“ šįmet nepamatysime.

„Viskas gerai. Mes patenkinti“, - po atrankos pusfinalio nenusiminė atlikėjai, kovą išleisiantys rinktinį albumą „Big Battle Of Egos“, kuriame skambės ir keturios naujos dainos.

Jie užsiminė, kad ir toliau ketina siekti savo tikslo – propaguoti seksualinių mažumų teises. Albumas esą turėjo būti pavadintas „Homosexual Propaganda“ („Homoseksuali propaganda“), tačiau tai būtų „pernelyg akivaizdus sumanymas“.

Audrą Švedijoje sukėlęs „Army Of Lovers“ pasirodymas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.