Beyonce dainos sostinės bažnyčioje skambėjo iš G. Vaitkutės lūpų

Dainininkė Girmantė Vaitkutė šeštadienio vakarą įsijautė į dar vienos užsienio žvaigždės muziką. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje atlikėja surengė koncertą, kuriame dainavo JAV garsenybės Beyonce repertuarą.

Koncerto akimirkos.<br>D. Umbrasas
Koncerto akimirkos.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 2, 2013, 9:18 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:58 PM

Grupės „Bekešo vilkai“ vokalistė pernai įspūdingai pasirodė „Eurovizijos“ atrankoje, kur pateko į geriausiųjų trejetuką.

Tačiau kol kas Girmantė publiką į ryškiausius savo koncertus vilioja ne soline kūryba, o užsienio atlikėjų kūriniais. Sausį toje pačioje Šv. Kotrynos bažnyčioje skambėjo jos atliekamas britės Adele repertuaras, vasarį klube „Studio 9“ - Whitney Houston dainos.

„Taip, bijau, kad mane laikys tik užsienio dainininkių kūrinių atlikėja. Kita vertus, tiek aš, tiek su manimi dirbantys žmonės nemokame kepti hitų kas dieną po vieną iš tų pačių trijų akordų. Ir tikiuosi, kad niekad neišmoksim. Nemanau, kad tai yra gera praktika. Galbūt kai kam ir reikia šito, bet man norisi įsigyventi, kad dainos pačios ateitų“, - kodėl iki šiol neparengė pilnos autorinės programos, prieš koncertą aiškino Girmantė.

Adele, Whitney ir Beyonce – skirtingo temperamento ir balso atlikėjos. Tačiau šeštadienį į projekto premjerą susirinkę žiūrovai įsitikino, kad Girmantės balsas puikiai tinka ugningosios Beyonce muzikai.

Ryškiausi JAV garsenybės hitai įgijo naujų spalvų, o Girmantė su muzikantais tesėjo pažadą – nesistengė kopijuoti Beyonce judesių, mimikos ar kostiumų.

„Kas būtų, jei išeičiau kaip Beyonce, kalbėčiau tai, ką koncertuose kalba ji, kopijuočiau ją? Kiekvieną dainą atlieku taip, kaip aš ją suprantu, kaip pati ją tuo metu jaučiu. Manau, kad kiekvienoje dainoje reikia surasti tai, kas yra asmeniška tau, o ne stengtis parodyti, kas tam atlikėjui buvo asmeniška jo muzikoje. Reikia būti savimi.

Riboja ir galimybės. Muzikantams tenka ilgai sukti galvą ieškant būdų, kaip atlikti kai kuriuos itin elektroniškai skambančius Beyonce kūrinius, sudarytus iš kelių skirtingų takelių ir atliekamus keliolikos muzikantų. Mūsų juk visai nedaug – tik aš, trys pritariančios merginos ir trys muzikantai, kai tuo tarpu Beyonce scenoje pasirodo su dar penkiolika ar dvidešimt žmonių“, - sakė Girmantė.

Dar šiais metais pirmąjį solinį albumą įrašyti ketinanti atlikėja vylėsi, jog tai – naujo jos karjeros etapo pradžia.

„Kadaise buvau žinoma kaip pritariančioji vokalistė, tas etapas baigėsi. Tikiu, kad kažkada nebeliks tos Girmantės, kuri dainuoja „koverius“, - svarstė plojimų bažnyčioje sulaukusi dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.