Albumo apžvalga. „Sheep Got Waxed“ „Kovos klubas“ (video)

Vido Bareikio spektaklio „Kovos klubas“ žiūrovai tikrai neatsisakys kolekcijoje turėti šį įrašą. Jaunų džiazo muzikantų grupė “Sheep Got Waxed“ jau antrus metus kelia bangas pogrindyje, bet jos entuziastingos improvizacijos jau nusipelno ir platesnės auditorijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Mar 3, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:23 PM

Dešimt čia skambančių melodijų (ne visas jas galima taip vadinti) neperkopia pusvalandžio ribos, bet ir tai kai kam bus per didelis iššūkis. Gitaros, būgnų ir pučiamųjų samplaika kūrinyje „Mirtis“ sukelia groteskiško laidotuvių maršo įspūdį. Prieš tai „Intro“ pažeria tokią piktą garsų laviną, jog šioje vietoje jautresni klausytojai ir baigs perklausą.

Be reikalo, nes vėliau muzika tampa kur kas lengviau „virškinama“ - „Marla“ ir „Darbas & Buda“ yra gana švelnios muzikinės meditacijos, o „Armijos rinkimas“ nesugadintų ir vakarienės bare.

Kūrinyje „Pietų Amerika“ gitara ir saksofonas leidžiasi į svaiginantį žaidimą, bet pabaiga vėl grėsminga - įrašant kūrinį „Avarija“, susidaro įspūdis, muzikantai tikriausiai instrumentus lietė ne rankomis, o velniai žino kuo. „Sheep Got Waxed“ pakibę tarp triukšmo ir lyrikos - tai tikrai ne kiekvienam skirtas, tačiau ir be spektaklio peržiūros pakankamai intriguojantis ir įdomus albumas.

Įvertinimas - 8 iš 10.

„Sheep Got Waxed“ kūrinys „Marla“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.