„Vienuolių“ grupė „Gregorian“ vilniečius žavėjo balsais ir humoru

Vilniaus Pramogų arenoje ketvirtadienio vakarą skambėjo vienuolių chorą primenantys balsai. Tiesa, dainuojantys visai ne bažnytinę muziką – popmuzikos ir roko hitus apie meilę, aistrą ir išdavystę. Trečią sykį Lietuvoje viešinti grupė „Gregorian“ surengė šou, kuriame grigališkojo choralo stiliumi dainavo garsius populiariosios muzikos kūrinius.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 8, 2013, 12:55 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:13 AM

Prieš 15 metų buvusio grupės „Enigma“ prodiuserio vokiečio Franko Petersono sugalvota idėja atrodė kaip pokštas, bet iki šiol nepraranda klausytojų dėmesio.

Aštuoni britų dainininkai, giedantys bažnyčių choruose, tapo projekto „Gregorian“ žvaigždėmis. Apsivilkę vienuolių abitus, jie Europos arenose gieda AC/DC, Bryano Adamso, „Dire Straits“, U2 ir daugybės kitų populiarių atlikėjų dainas, leidžia albumus ir kol kas nesimato priežasčių, dėl kurių negalėtų to paties daryti dar porą dešimtmečių.

Grupės sėkmės paslaptys – ne tik puikiai derantys balsai ar dainavimo stilius, kuriantis egzotišką įspūdį.

„Įvaizdis domina žiūrovus. Kai kur mes sulaukiame klausimų, ar nesame tikri vienuoliai. Tiesa ta, kad tikrai nesame. Po koncertų sulaukiame ir nemažai moterų dėmesio“, - prieš keletą metų lrytas.lt atviravo grupės narys Richardas Collier.

Dar vienas į koncertus viliojantis elementas – grupės kuriamas šou. Pamaldžiai rankas sudėję „vienuoliai“ ketvirtadienio vakarą vaikščiojo po sceną, skambant gyvai grojančios grupės ir styginių kvarteto atliekamai muzikai.

Scenoje keitėsi apšvietimo efektai, o ekrane buvo rodomos vaizdo projekcijos, atspindinčios įvairių populiarių filmų ištraukas – tiesa, „patobulintas“ grupės stiliumi.

Išsišiepę dainininkų veidai pasirodydavo ir idiliškuose Škotijos gamtos vaizduose iš filmo „Kalnietis“, ir siaubo filmo „Švytėjimas“ ištraukose.

Patys „vienuoliai“, vienas kitą scenoje pabrėžtinai vaidinę broliais, juokavo ir apie moteris, ir apie savo nepriekaištingas formas.

„Žinau, norite, kad nusirengtume. Mes visi sportuojame kasdien, mūsų pilvo raumenys atrodo puikiai“, - atlikę dainą iš filmo „Gladiatorius“, pasakojo dainininkai.

Dar daugiau juoko jie sukėlė, kai dainuojant ekrane slinko jauną vaikiną gundančios seksualios moters atvaizdas.

Bruce'o Springsteeno „Streets Of Philadelphia“, Celine Dion „My Heart Will Go On“, Paulo Simono ir Arto Garfunkelio „Sounds Of Silence“, „Queen“ „Who Wants To Live Forever“, Sealo „Kiss From A Rose“ - šias ir kitas žinomas dainas koncertui grupė pasirinko neatsitiktinai.

Šių pasaulinių „Gregorian“ gastrolių idėja – pristatyti pernai išleistą albumą „Epic Chants“ ir atlikti dainas iš populiariausių visų laikų filmų, nuo „Absolvento“ iki „Titaniko“ ar „Betmenas amžiams“.

Kartu su vyrais scenoje pasirodė ir dvi moterys. Amelia Brightman – dainininkės Sarah Brightman, kuri kadaise draugavo su grupės prodiuseriu, sesuo. Atlikėjai šou teko svarbus vaidmuo – skambant „Rammstein“ kūriniui „Engel“ ji pasipuošė angelo sparnais ir atsidūrė ugnies šou centre, „Evanescence“ dainą „Bring Me To Life“ dainavo, pasipuošusi lyg filmo „Prisukamas apelsinas“ herojė.

Po pertraukos scenoje pasirodė ir antra grupės moteris – neseniai su „Gregorian“ dainuoti pradėjusi stipraus operinio balso savininkė austrė Eva Mali.

Kūrinius vis atskiesdavo juokeliai. „Mes jums suvenyrų stende viską pardavinėjame. Praeityje įbrukome durų kilimėlių su mūsų grupės logotipu. Šių metų būtinas suvenyras – žiūronai. Su jais galite eiti ieškoti vienuolių“, - ragino vienas grupės dainininkų.

Bisui iškviesti dainininkai iš pradžių kone pravirkdė publiką, jausmingai uždainavę Leonardo Coheno baladę "Hallelujah", o tada sceną pavertė linksmos orgijos vieta. Pusnuogė A. Brightman sukosi aplink stulpą, o "vienuoliai" plėšė dainą "Come With Me" iš kino filmo "Godzila". Vienas iš jų užsirišo skarą, užsidėjo akinius nuo saulės ir ėmėsi reperio P. Diddy vaidmens.  Atrodė juokingai, bet efektingai. Bilietai į pasirodymą Vilniuje ir „Gregorian“ šou Klaipėdoje bei Kaune buvo graibstomi – žiūrovai akimirksniu išpirkdavo visas papildomas į prekybą paleistas bilietų „dozes“.

„Šios grupės albumai praeityje, kai tokia statistika buvo kaupiama, nuolat būdavo Lietuvoje parduodamų legalių muzikos įrašų dešimtukų viršūnėse. Tad nenuostabu, kad žiūrovai ją mėgsta“, - sakė grupės gastroles rengiančios bendrovės „Makroconcert“ atstovas Aivaras Gelžinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.