Koncertą rengiantis A. Karpavičius vėl papylė kaltinimų pramogų verslo senbuviams

Į skandalą dėl neva pasisavintos TV laidos „Lietuvos muzikos legendos“ idėjos su televizijos senbuviu ir laidų vedėju Arūnu Valinsku bei BTV kanalu įsivėlęs dainininkas Airidas Karpavičius šiuo metu negalvoja kaip suvesti sąskaitas su sąmokslininkais. Didžiausias 2008 metais TV3 projektą „Žvaigždžių vartai“ laimėjusio vaikino rūpestis — kovo 17 dieną „Žalgirio“ arenoje vyksiantis koncertas „Legendos grįžta“, kurį jis organizuoja nuo šių metų sausio.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Mar 7, 2013, 8:35 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:36 AM

Ta proga ketvirtadienį Kauno restorane „Legenda“ A. Karpavičius surengė spaudos konferenciją, kurioje atskleidė ne tik senąją muzikantų gvardiją suvienyti žadančio koncerto užkulisių detales.

A. Karpavičius dar kartą viešai prabilo apie kaltinimus dėl intelektualinės nuosavybės vagystės. Jis taip pat stebėjosi, kaip garsiais Lietuvos muzikos prodiuseriais save laikantys asmenys nesidrovi viešai ant jo pilti purvą ir bauginti muzikantus bei dainininkus.

„Nenoriu įvardyti atlikėjų, tačiau žinau, kad ne vienas jų buvo gąsdinamas tuo, kad jeigu jie ateis į mano rengiamą koncertą, durys į kai kuriuos televizijos kanalus jiems bus užtrenktos ilgam. Buvo muzikantų, kurie tam spaudimui pasidavė, tačiau netrūksta tokių, kurie kovo 17—ąją išeis į sceną“, — atvirai kalbėjo A. Karpavičius.

Anot koncerto rengėjo, anksčiau per BTV kanalą planuotas rodyti renginys iš Kauno „Žalgirio“ arenos šios televizijos filmuojamas nebus.

„BTV generalinis direktorius Liutauras Elkimavičius nusprendė, kad remginyje pasirodys B ir C lygio atlikėjai, todėl koncerto neverta rodyti televizijos žiūrovams. Man tokia atlikėjų gradacija pasirodė ne tik labai nekorektiška, bet ir įžeidžianti. Juk scenoje pasirodys daugelio žmonių mėgstami ir mylimai atlikėjai“, — sakė A. Karpavičius.

Dainininkas neslėpė, jog jam sunkiai suprantami ir kai kurių muzikos pasaulyje puikiai žinomų asmenų pasisakymai viešumoje ir komentarai internetinėje erdvėje.

Prieš keletą dienų socialiniame tinkle „Facebook“ A. Karpavičius pasakojo radęs Gintaro Zdebskio komentarą: „Airidai, atsiprašau brolijos, kad toks lietuviškas šarikovas, kaip tu, 2008 metais pateko į vieną TV šou ir nuo to laiko smirda. Uždirbom tuomet, rodydami tave kaip klouną, nedaug, o š... trenkia ligi šiol“.

Žinomų prodiuserių nemalonę užsitraukęs vyras sakė, kad panašių komentarų internete jis randa dažnai.

Prodiuserio veikla užsiimti norintis A. Karpavičius teigia, kad šie užgauliojimai yra senų šou pasaulio vilkų nenoras į šį verslą įsileisti jauno žmogaus.

„Aš įrodysiu, kad gerus renginius Lietuvoje gali organizuoti ne tik tie patys keli žmonės. Tuo bus galima įsitikinti kitą sekmadienį atėjus į pirmąjį mano surengą koncertą. Labai daug dirbu ir stengiuosi, per parą miegu vos po kelias valandas“, — tvirtino A. Karpavičius.

Trijų valandų koncerte pasirodys 12 lietuviškų šlagerių grupių ir atlikėjų. Žiūrovams koncertuos grupės „Vairas“, „Poliarizuoti stiklai“, „Nerija“, „Dreams“, „Tabasco“, „Jonis“, „Išjunk šviesą“, atlikėjai Egidijus Sipavičius, Asta Pilypaitė, Simonas Donskovas, Rūta Lukoševičiūtė, Kęstutis Jablonskis.

Nuos scenos skambės visiems puikiai žinomi kūriniai, kurie vyresnės kartos atstovams primis jaunystę, o janesnius žiūrovus sugrąžins į vaikystę.

„Šio koncerto pavadinimas atitiks realybę. Visi atlikėjai yra žinomi, bet daugelis iš jų retai pasirodo didžiojoje scenoje. Taip yra todėl, kad paprastai jie kuria „gyvą“ produktą ir neturi sutarčių su šiuo metu populiariais muzikos prodiuseriais. Yra sukurtos kliūtys, kurias atlikėjams įveikti sunku, todėl jie nešvaisto energijos ir koncertuoja mažesnėse salėse ar privačiuose vakarėliuose. Šiame koncerte nebus jokių fonogramų. Visi atlikėjai dainuos ir gros tik gyvai“, — tikino renginio organizatorius.

Jis prasitarė, jog jau kreipėsi į agentūrą „Factum“ dėl Lietuvos rekordo fiksavimo. Vaikino tvirtinimu, tokio ilgo gyvo garso pasirodymo per kelis pastaruosius dešimtmečius Lietuvoje nebuvo. Po koncerto lietuviškos muzikos legendos bus pakviestos į vakarėlį restorane „Legenda“.

A. Karpavičiaus mintyse pamažu gimsta ir kitų metų to paties pavadinimo renginys, į kurį jis ketina kviesti ne tik Lietuvos, bet ir Rusijos bei Vakarų Europos muzikos legendas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.