Alternatyvios muzikos rinktinė „Kurak“ skelbia koncertus Lietuvoje ir Estijoje

2012-ųjų pabaigoje su debiutiniu rinkiniu „Notes“ į muzikos padangę įsiveržęs ir Lietuvos scenoje precedentų kol kas neturintis muzikinis projektas „Kurak“ skelbia pavasario koncertų datas, kurių geografija apima Vilnių, Kauną, Klaipėdą ir Taliną.

Gruodį debiutavusi grupė "Kurak" greitai pelnė publikos ir kritikų palankumą.<br>R. Danisevičius
Gruodį debiutavusi grupė "Kurak" greitai pelnė publikos ir kritikų palankumą.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2013, 12:25 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:44 AM

Pirmasis šio turo koncertas įvyks jau šį penktadienį, kovo 15 dieną, sostinės gyvos muzikos klube „Tamsta“. Tarp projekto „Kurak“ aplankyti planuojamų muzikos festivalių yra Talino Muzikos Savaitė, Šiaurės šalių renginių ciklas „Norden Wave“ ir VIII tarptautinis medijų meno ir muzikos festivalis „Centras“.

„Aktyvūs ir darbingi šie metai, ypač pavasaris. „Kurak“ narių nuotaikos labai puikios. Lankstus repeticijų ir koncertų grafikas kol kas nesikerta, todėl į visus pavasario koncertus kviečiame visos sudėties. Jau kuris laikas plušame studijoje ir nekantraujame visiems pristatyti keletą naujų kūrinių jau pirmojo koncerto „Tamstoje“ metu“, - šypsojosi projekto „Kurak“ įkūrėjas Vygintas Kisevičius.

Alternatyvios muzikos rinktinę „Kurak“ subūrė 29 metų instrumentalistas ir kompozitorius V. Kisevičius. Prie projekto prisijungė tokie skirtingi kviestiniai vokalistai kaip Eglė Sirvydytė iš „mmpsuf“, Karolis Ramoška iš „Proper Heat“ bei visų apdovanotas Markas Palubenka. Gyvąją „Kurak“ grandį dar papildė gerai žinomi jaunosios kartos muzikantai: Juozas Martinkėnas (gitara), Mantas Augustaitis (mušamieji) ir Donatas Bielunskis (bosinė gitara). „Kurak“ iki šiol savo sąskaitoje turi tik du viešus pasirodymus gyvai. Projektas savo debiutą „Menų spaustuvėje“ pažymėjo anšlagu. Toliau sekė sausakimšas koncertas po „LRT Opus Ore“ vėliava vintažinėje „LRT Opus“ studijoje. Tiek pakako, kad „Kurak“ sulauktų daug muzikos kritikų pagyrų, gerbėjų atsiliepimų ir patektų į vertų stebėti grupių sąrašus.

Projekto „Kurak“ pavasario koncertų datos: kovo 15 d. Vilnius, muzikos klubas „Tamsta“; kovo 30 d. Klaipėda, muzikos klubas „Kaštonas“; balandžio 5 d. Talino muzikos savaitė, dizaino studija „AKU“ ir „Wabadus”; balandžio 12 d. Kaunas, VIII tarptautinis medijų meno ir muzikos festivalis „Centras“; balandžio 26 d. Vilnius, Šiaurės šalių renginių ciklas „Norden Wave“.

„Kurak“ koncerto įrašas iš „LRT Opus“ studijos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.