Kalbas apie žmogaus teises TV koncerte nustelbė nuogos „pupyčių“ kojos

Penktadienio vakarą LNK televizijos eteryje surengta speciali tiesioginė transliacija „mES Europa“ turėjo patikti ir vyrams, kurie nelabai domisi svarbiais žmogaus teisių klausimais. Būtent apie jas buvo daug kalbama Europos Parlamento paremtame koncerte, tačiau ne vieno žiūrovo dėmesio centre atsidūrė ne šnekos, o dainininkės Neringos Šiaudikytės ir grupės „Naujos pupytės“ pasirodymai. Taip pat - pastarosios grupės pasirinkta daina apie meilės žaidimus.

"Naujos pupytės" koncertui "mES Europa" pasirinko dainą apie meilės žaidimus.<br>D. Umbrasas
"Naujos pupytės" koncertui "mES Europa" pasirinko dainą apie meilės žaidimus.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:09 PM

Gabrielius Vagelis su Česlovu Gabaliu dainavo Leonardo Coheno „Hallelujah“, Jurgis Brūzga su Rūta Ščiogolevaite – Manto Jankavičiaus hitą „Mis Europa“, o „Pikaso“ jautriai graudino daina „Europos vidury“.

Tačiau rimtas kalbas apie lygybę darbe, diskriminacijos baubą ir pensininkų orumą praskaidrino du pasirodymus surengusi dainininkė N. Šiaudikytė.

Pirmiausia ji surengė atskirą numerį, kuriame pasirodė su dviem šokėjomis. Pamatę atlikėjų kostiumus, žiūrovai aiktelėjo – Neringa ir jos bendražygės nusprendė, kad rimtas temas analizuojančiame koncerte būtų puiku pasirodyti, visiškai apnuoginus kojas.

Ne mažiau vyrų aistras kaitinantis buvo kitas Neringos pasirodymas su grupe „Naujos pupytės“, kurioje šį kartą nebuvo Oksanos Pikul.

Merginos pasipuošė apdarais, kurie paliko mažai erdvės vaizduotei, o priedainyje ragino: „Liesk mane pamažu, liesk visu greičiu, visa tavo“. Tikriausiai turėdamos omenyje žmogaus teisių chartiją, nes kūrinio ryšys su vakaro tema nebuvo išsamiau paaiškintas.

Transliacijos metu Donatas Katkus, Rimas Šapauskas, Giedrius Leškevičius, Irūna Puzaraitė ir kiti pramogų pasaulio atstovai žiūrovams aiškino apie tikėjimo laisvę, orią senatvę, lyčių lygybę ir kitas esmines žmogaus teises.

„Noriu gyventi taip, kaip man atrodo teisinga. Niekas man neišrašys gyvenimo instrukcijos“, - paklaustas apie diskriminaciją, sakė homoseksualios orientacijos neslepiantis dainininkas Ruslanas Kirilkinas.

„Aš niekada nesusimąsčiau apie žmogaus teises. Nors, aišku, jas žinau. Ar kas yra pažeidęs mano teises? Labiausiai pažeista jaučiuosi tada, kai pažeistos mano balso stygos“, - atvirai prisipažino Evelina Sašenko.

Geriau, nei kalbėti, atlikėjams sekėsi dainuoti. Muzikiniais pasirodymais žiūrovus pradžiugino „Studentės“ su Irūna Puzaraite, Julija Jegorova su Egidijumi Sipavičiumi, Monika Linkytė, E. Sašenko su Vygantu Kazlausku ir kiti žinomi atlikėjai. Šou „Lietuvos balsas“ atradimas Gabrielius Vagelis uždainavo su švedų atlikėja Amy Diamond.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.