„Akvarium“ surengs du jaukius koncertus Vilniuje

Gyvos muzikos gerbėjai jau tradiciškai kiekvieną pavasarį Vilniuje laukia rusiškojo rokenrolo guru Boriso Grebenščikovo. Šiemet jų laukia dvi didelės šventės: gegužės 10 ir 11 dienomis B. Grebenščikovas su išskirtine grupės „Akvarium“ sudėtimi surengs „naminius“ koncertus Vilniuje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2013, 10:14 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:40 PM

Savo pavasariškame ture grupė „Akvarium“ nusprendė padaryti išimtį tik Vilniui ir padovanoti net du koncertus -susitikimus, kurie bus išskirtiniai ir nepanašūs vienas į kitą. Taline ir Rygoje grupė surengs po vieną koncertą, ir tik iš didelės meilės Vilniui B. Grebenščikovas ir „Akvarium“ čia koncertuos gegužės 10 ir 11 dienomis Šokio teatre.  

Kalbėti apie kūrybinio grupės „Akvarium“ kelio peripetijas galima be galo: grupė kelis kartus skirstėsi ir vėl susirinkdavo draugėn, Borisas atsidėdavo solinei karjerai ir vėl grįždavo į kolektyvą. Visa tai šiandien nuodugniai aprašyta daugybėje šiai grupei skirtų internetinių tinklalapių. Lieka tik pastebėti, kad kiekvienas grupės koncertas iki šiol būna tikra šventė visiems muzikos mylėtojams. 

Šie metai „Akvarium“ gyvenime pažymėti ypatingu įvykiu – B. G. sukanka 60 metų! Koncertai bus neįprasti! Šokio teatro salė taps jaukia svetaine, „Akvarium“ – svetingais šeimininkais, o mes - laukiamais svečiais. Boriso ir „Akvarium“ koncertuose Vilniuje bus sukurta jauki namų atmosfera – ant scenos bus patiesti kilimai, pasodinti kambariniai augalai, pastatyti toršerai. Patys žiūrovai gali koncerto organizatoriams pats pasiūlyti savo įdomią ir netikėtą dekoraciją scenos interjero papuošimui, tuo pačiu įamžindami savo idėją.

Be scenos, bus papuošta ir žiūrovų salė, kur šalia kiekvienos vietos bus gražios pagalvėlės, jas galima panaudoti patogesniam įsitaisymui ir atsirėmimui ar net prigulimui – kad jaustumėtės jaukiau ir patogiau. Žiūrovai liks akis į akį su nuoširdžiomis, šiltomis, jau savomis tapusiomis Boriso dainomis. O nuostabiausia tai, kad abu koncertai bus skirtingi ir neįprasti, muzikantai paruošė visiškai naujas dainas ir specialų „best of“ savo kūrybos sąrašą, o kadangi gerų dainų grupės repertuare itin daug ir sugroti jas visas vieno koncerto metu tiesiog nerealu, grupė nusprendė suteikti kiekvienam norinčiajam galimybę patekti iškart į du renginius.

Scenoje išvysite mylimiausius muzikantus: su Borisu gros jau seniai Vilniaus publikos pamėgtas Olegas „Šaras“ Šavkunovas (mušamieji, perkusija), Borisas „Rubikas“ Rubekinas (klavišiniai, pučiamieji), o taip pat jums pasirodys istorinė asmenybė Aleksejus Zubarevas, pagrindinis grupės gitaristas 1990–1997 metais, anksčiau grojęs grupėje „Sezon Doždei“.

„Naminis“ „Akvarium“ koncertas – tai pasirodymas retai susirenkančia sudėtimi ir bendravimas su publika pasirodymo metu. „Rašykite raštelius popieriuje, ant papiruso ar molinių lentelių...“ – skelbia paslaptingas balsas iš užkulisių prieš koncerto pradžią. Po kelių dainų Borisas ima raštelius ir perskaito juose surašytus klausimus ir pageidavimus. Toks veiksmas kartojamas viso koncerto metu, todėl klausimus galvoti galite pradėti jau dabar, ir neabejokite – jie būtinai nuskambės ir sulauks atsakymų.

„Naminiai“ koncertai ypatingi – jie ištrina ribas tarp atlikėjų ir klausytojų. Tai greičiau ne koncertas, o intymus bendravimas su publika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.