Skandalais apipintas koncertas „Legendos grįžta“ įvyko pustuštėje Kauno arenoje

Kauno „Žalgirio” arenoje sekmadienio vakarą liejosi daugeliui vyresnės kartos žmonių puikiai žinomi, prieš kelis dešimtmečius išpopuliarėję lietuviškos estrados šlageriai.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2013-03-18 11:07, atnaujinta 2018-03-09 19:32

Čia vykusio koncerto „Legendos grįžta” metu scenoje pasirodė grupės „Vairas”, „Poliarizuoti stiklai”, „Nerija”, „Dreams”, „Tabasco”, „Jonis”, „Išjunk šviesą” ir atlikėjai Egidijus Sipavičius, Asta Pilypaitė, Kęstutis Jablonskis, Rūta Lukoševičiūtė, Simonas Donskovas. Renginį vedė humoro visą vakarą nestokoję linksmuoliai Vitalijus Cololo ir Raimondas Šilanskas.

Nors koncerto organizatorius, prieš penkerius metus vykusio šou „Žvaigždžių vartai” laimėtojas dainininkas Airidas Karpavičius buvo tvirtai įsitikinęs, jog gyvai dainuojančių senosios gvardijos atlikėjų pasirodymas sutrauks didelę minią žiūrovų, tačiau jų atėjo vos apie 2 tūkstančius.

Nepaisant to, kad arenos tribūnos nebuvo užpildytos, koncerte tvyrojo puiki nuotaika. Tris valandas turėjęs vykti koncertas gerokai užsitęsė, nes atlikėjai scenoje dainavo daugiau kūrinių nei buvo numatyta.

Publika kartu su estrados senbuviais drauge garsiai traukė kone kiekvieną dainą ir daug plojo. Aktyviausi šios muzikos gerbėjai nuo pat renginio pradžios iki pabaigos prie scenos šoko.

„Šio koncerto pavadinimas atitinka realybę. Visi atlikėjai yra žinomi, bet daugelis iš jų retai pasirodo didžiojoje scenoje. Taip yra todėl, kad paprastai jie kuria „gyvą“ produktą ir neturi sutarčių su šiuo metu populiariais muzikos prodiuseriais. Yra sukurtos kliūtys, kurias atlikėjams įveikti sunku, todėl jie nešvaisto energijos ir koncertuoja mažesnėse salėse ar privačiuose vakarėliuose. Šis koncertas - be jokių fonogramų“, — tikino renginio organizatorius.

Akcentuodamas, kad kiekviena nata šiame koncerte skambės gyvai, A. Karpavičius dar prieš renginį kreipėsi į agentūrą „Factum“ dėl Lietuvos rekordo fiksavimo.

Vaikino tvirtinimu, tokio ilgo gyvo garso pasirodymo per kelis pastaruosius dešimtmečius Lietuvoje nebuvo.

Tačiau šurmulys dėl šio koncerto dar nuo kilo ne dėl to.

Šių metų sausį A. Karpavičius įsivėlė į konfliktą su televizijos senbuviu ir laidų vedėju Arūnu Valinsku bei BTV kanalu. Airidas pasakojo, kad TV kanalui siūlė laidą, susijusią su senąja estradine muzika.

Pokalbiai esą baigėsi tuo, kad televizija pasiūlė pirmiausia nufilmuoti ir parodyti jo rengiamą koncertą „Legendos grįžta”.

Tačiau po to esą ne tiktai išsižadėjo šio sumanymo, bet ir pavedė A.Valinskui sukurti TV šou „Lietuvos muzikos legendos”, kuriame Airidas įžvelgė savo idėją.

Kanalas ir A.Valinskas šias kalbas kategoriškai paneigė. Koncerto dalyvių sąrašas, anot BTV vadovybės, tiesiog neatitiko jų lūkesčių.

Nors A.Karpavičius iki šiol viešai žarsto kritiką ir kaltinimus A. Valinskui, koncerto metu ši pavardė nebuvo paminėta iki tos akimirkos, kai renginio organizatorius nuo scenos pradėjo dėkoti rėmėjams. Išvardijęs pagalbininkus A. Karpavičius pasakė, kad vis dėlto dėkoja ir A. Valinskui. Šį pareiškimą palydėjo garsi scenoje buvusių muzikantų juoko banga.

„Netrūko rimtų trukdymų organizuoti šį koncertą, bet jis įvyko. Esu labai patenkintas ir laimingas. Renginys pranoko mano lūkesčius, nes viskas buvo geriau nei tikėjausi. Tik žiūrovų gal kiek pritrūko“, - po renginio portalui lrytas.lt kalbėjo A. Karpavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.