„X Faktoriaus“ laimėtojos Giedrės brolis nuskynė pergalę konkurse „Garažas“

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus klube „Tamsta“ baigėsi tradicinis jaunų muzikantų konkursas „Garažas“. Kelias savaites vykusios kovos laimėtojais paskelbta linksma pankų grupė iš Panevėžio DDL PLK, kurios palaikymo komandoje šmėžavo ir TV šou „X Faktorius“ vedėjos Giedrės Vokietytės veidas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 29, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:14 AM

„Dideli plaukai“ - taip savo pavadinimą iššifruoja pankroko, ska ir fanko kokteilį grojanti grupė, besirengianti spalvingais švarkais, iš dėvėtų rūbų parduotuvių susižvejotais margais chalatais ir kitais sunkiai nusakomais drabužiais. „Visos mūsų dainos šį vakarą – iš beprotnamio“, - sausakimšoje „Tamsta“ salėje žiūrovams paslaugiai aiškino grupės vokalistas, kartu su bendražygiais scenoje iš tiesų rodęs pamišėlišką energiją.

Porą metų gyvuojanti grupė publikos numylėtiniais tapo jau prieš porą savaičių surengtame konkurso pusfinalyje – ne tik dėl margo įvaizdžio, bet ir dėl keistų dainų tekstų ir nevaržomo kvailiojimo.

Ketvirtadienio vakarą vertinimo komisija šiai grupei skyrė pirmąją vietą. Žiūrovų favoritai buvo kiti – linksmas pučiamųjų orkestrėlis „Mood Sellers“. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad pirmąją vietą užėmė DDL PLK, antrąją - „Mood Sellers“, trečiąją – pogrindyje sparčiai populiarumo taškus renkanti grupė „ba.“.

Žiūrovų simpatijų prizas, kurį nulėmė matuojamas plojimų garsas, atiteko Elektrėnų roko grupei „Basi“ - jai įduota dėžutė su koncerto vakarą suaukotais pinigais. Grupė „Joke“, kurioje groja TV laidų vedėjas Giedrius Leškevičius, laimėjo balsavimą socialiniame tinkle „Facebook“. Grupei įteiktas „Kalnapilio“ prizas – galimybė 2 tūkstančių egzempliorių tiražu išleisti savo kompaktinę plokštelę. Dar vieną specialų prizą – šešių valandų įrašų sesiją savo studijoje „Mama“ - įsteigė prodiuseris Gediminas Zujus. Ji skirta grupei „Muzika, kuri gimė vakar“.

Konkurso finale susigrūmė devynios skirtingų žanrų grupės – nuo britus „Placebo“ gerokai primenančios alternatyvaus roko rinktinės „Monkey Tank“ iki tragikomiškus pasirodymus kuriančio aktorių dueto „Neteisėtai padaryti“.

Daugelis grupių bandė savo pasirodymus papildyti šou elementais - "Mood Sellers" į sceną žengė be batų, apsimovę vienodas margas kojines. "Joke" scenoje pastatė dešimt pasirodymo minučių skaičiuojantį laikrodį su pritaisytu "dinamito" paketu, kurį pasirodymo pabaigoje G. Leškevičius teatrliškai nukirpo. "Neteisėtai padaryti" veidus nusitepė baltu mimų grimu, o "Basi", kaip ir sufleruoja pavadinimas, į sceną ėjo be batų, plačiai atsisagstę ant nuogo kūnų užsivilktų švarkų krūtines.

Lyg keliaujantis cirkas atrodantys DDL PLK muzikantai, kurių vakaro vedėjas Laurynas Šarkinas ne kartą klausė, ar dėl tokio įvaizdžio Panevėžyje jų niekas nemuša, tvirtino buvę nuoširdžiai nustebinti pergalės.

„Esame surengę nemažai koncertų, taip pat – ir Lenkijoje. Bet šis prizas yra kol kas didžiausias mūsų pasiekimas“, - džiūgavo muzikantai, kurių jauniausiam – vos šešiolika.

Tiesa, jie prasitarė, kad jau po šios vasaros grupės gali ir nebelikti – nemažai jos narių ketina išvykti mokytis, todėl DDL PLK ateitis – pakankamai miglota.

Užuominos apie tai, kad Panevėžys nėra siejamas su pankiška muzika, grupės nariams kėlė juoką. „Tai – stereotipai. Žinoma, visko būna, visokių žmonių yra. Vieną muzikantą buvo sumušę ir į upę įmetę. Galima dėl drabužių ar išvaizdos priekabių sulaukti. Bet būna ir gerų koncertų, yra įdomiai mąstančių žmonių“, - kalbėjo muzikantai.

Jų pasirodymo metu prie scenos energingai šėlo šįmet pirmojo Lietuvos istorijoje TV šou „X Faktorius“ sezono laimėtoja tapusi Giedrė Vokietytė. Į konkurso finalą ji atvyko neatsitiktinai. Grupės saksofonininkas Laimonas Vokietis – jaunesnysis dainininkės brolis.

„Ji – prisiekusi DDL PLK gerbėja. Smagu, kad atvyko palaikyti“, - sakė grupės nariai.

Konkursas „Garažas“ „Tamstoje“ surengtas ketvirtą kartą. Ankstesniais metais jo laimėtojais tapo grupės „Jing'a'ling“, „The Artrace“ ir „Attitude“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.