Vilniuje reperiai nuo scenos siuntė keiksmus A. Ramanauskui

Penktadienio vakarą Vilniuje surengtas Rusijos reperio Bastos koncertas prasidėjo lietuviškais keiksmažodžiais. Prieš Rusijos žvaigždės pasirodymą menų fabrike „Loftas“ į sceną žengę keli Lietuvos reperiai pasiuntė keiksmažodžių srautą TV laidų vedėjo Algio Ramanausko adresu ir atliko specialiai jam skirtą dainą. Taip repo atlikėjai teigė atsikeršiję A. Ramanauskui už jo nepagarbius žodžius apie jų pasirinktą muzikos stilių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 31, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:51 AM

Reperių ir A. Ramanausko nesantaika internete liepsnoja jau seniai. Viskas prasidėjo nuo to, kad karą grafičių piešėjams paskelbęs Algis įsivėlė į žodžių karą su grupės „G & G Sindikatas” lyderiu Gabrieliumi Liaudansku – Svaru, sienų paišymą vadinančiu gatvės kultūros dalimi ir viena išraiškos formų.

Tai, kad A. Ramanauskas hiphopą pavadino „prišiktakelnių b...iene“ ir neįmantriais eilėraštukais, nepraslydo pro reperių ausis. Laidų vedėjas liko nuoseklus – hiphopo jis nelaiko muzika, interneto socialiniuose tinkluose pamatęs žinią apie žinomo Rusijos reperio Bastos vizitą jį pavadino šūdu, o į koncertą einančius – debilais.

Įsižeidę koncerto rengėjai išplatino pranešimą spaudai apie šiuos Algio žodžius, o netrukus – ir Bastos viešą kvietimą A. Ramanauskui apsilankyti koncerte. Juo Algis nepasinaudojo.

Prieš koncertą buvo pažadėta, kad jame įvyks gyva Algiui skirtos dainos „Greitai“ premjera. Apie vienuoliktą valandą vakaro ją atliko į sceną žengę reperiai Yga, Ironvytas, „Omerta“ ir kiti jų bendražygiai.

Prieš tai renginio vedėjas pranešė, kad atėjo metas atsilyginti „vienam plikam dėdei“ A. Ramanauskui „vieną kartą ir visiems laikams“. Visus susirinkusius žiūrovus jis pakvietė į viršų iškelti vidurinį pirštą – daugelis taip ir padarė.

Daina „Greitai“ sulaukė audringo žiūrovų pritarimo. Tekste dėliojama mintis, jog A. Ramanauskas nėra mėgstamas TV laidų vedėjas - „ponas Ramanauskas toks pat juokingas, kaip Šilanskas ar Zakarauskas“. Taip pat spėliojama, kad laidų vedėjas reperius puola, nes „jo galvoje svastikos sukasi greitai“ - tai A. Ramanausko suburtos muzikinės grupės pavadinimas. „Žinai, šitie eilėraštukai turi prasmę“, - repavo atlikėjai, Algį vadinę „pliku ežiuku rūke“ ir „klounu be darbo“.

Pasibaigus kūriniui, žiūrovai buvo paraginti Algį pasiųsti anglišku keiksmažodžiu. „F... you, Algi“, - suriko minia. Reperiai patenkintais veidais tęsė pasirodymą – esą su Algiu sąskaitos suvestos.

Artimiausiu metu žadama pristatyti dainos „Greitai“ vaizdo klipą.

Algio ir reperių konfliktas padėjo sutelkti dėmesio į Bastos koncertą – tačiau ir be jo Rusijos atlikėjui populiarumo, regis, netrūksta.

Eilėje prie įėjimo teko laukti pusvalandį, į „Loftą“ susigrūdo daugiau nei tūkstantis žiūrovų. „Bilietų pardavimais tikrai negalėjome skųstis“, - sakė koncerto rengėjai „Diskoholikai“.

Pasižiūrėti rusų reperio pasirodymo atėjo „Skamp“ nariai Viktoras Diawara ir Vilius Alesius, „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas.

Teigiama, kad Basta – brangiausiai apmokamas Rusijos repo atlikėjas, dėl kurio pasirodymo Vilniuje teko tartis keletą mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.