Akla kinė išmoko dainuoti J. Šeduikytės dainą „Nebijok“ (audio)

Atlikėja Jurga Šeduikytė trečiadienį pagyrė jauną kinų dainininkę iš Kinijos neįgaliųjų trupės „My Dream“, kuri lietuviškai padainavo jos dainą „Nebijok“.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Apr 12, 2013, 6:31 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:34 AM

„Mes su tavim turim naktį drąsos, įsiklausyt į kalbą tamsos, lipt stogais ir žiūrėt žemyn, kas brangu nebijot apkabint“, - lietuviški dainos žodžiai liejosi iš kinės lūpų. Mergina visiškai nemato. Kai kuriuos žodžius ji tarė vietomis sumainydama raides ar netaisyklingai kirčiuodama.

Dainos įrašą rasite straipsnio pabaigoje.

Dainą atlikusi neregė kinė iš trupės „My Dream“ nė karto iki šiol negirdėjo lietuvių kalbos, nebuvo sakiusi nė žodžio lietuviškai.

Mergina gyvai šią dainą dar atliks gegužės 1 ir 3 dienomis Klaipėdoje ir Vilniuje, kur vyks trupės „My Dream“ pasirodymai.

Iki koncertų Lietuvoje ji dar tobulins dainos „Nebijok“ atlikimą. Trumpą interviu su ja portalas lrytas.lt publikuos artimiausiomis dienomis.

„Man patiko. Gražus tas akcentas, nieko ten nereikia taisyti. Jeigu išlaižys iki galo, kad tobulai atitiktų originalą, dings unikalumas“, - kalbėjo J. Šeduikytė.

Leidimo dainuoti J. Šeduikytės dainą paprašė „My Dream“ pasirodymų Lietuvoje organizatoriai.

„Jie paklausė leidimo, aš neprieštaravau“, - sakė J. Šeduikytė. Jai patiko idėja, kad jos dainą atliks negalią turinti dainininkė. „Tikiu ir žaviuosi žmonėmis su kitokiomis galimybėmis – vidinės galimybės tik didėja dėl išorinių trūkumų. Tai nėra paskutinis mano projektas su socialinę atskirtį jaučiančiais žmonėmis“, - sakė atlikėja.

Ji planuoja rašyti knygą, kad palaikytų socialiai atskirtus žmones. „Dabar ieškau žmogaus, kuris būtų bendraautorius. Vienintelė sąlyga – kad daug sapnuotų. Sapnai – puiki medžiaga knygai“, - tik šiek tiek apie naują projektą užsiminė J. Šeduikytė.

Kol kas visos jos mintys sukasi apie naują albumą „Breaking The Line“. Jį Jurga pristatys gegužės 2 dieną Vilniaus menų fabrike „Loftas“ ir gegužės 9 dieną Kauno muzikiniame klube „Gargaras“.

Iš karto po pristatymo Vilniuje kūrėja norėtų pamatyti „My Dream“ koncertą.

Ji matė trupės pasirodymo įrašus internete ir liko sužavėta: „Įspūdinga, nebūčiau atskyrusi, kad tai žmonės, turintys negalią. Tai visiškai profesionalus pasirodymas, norėčiau jį pamatyti.“

Kinijos neįgaliųjų trupė „My Dream“ Lietuvoje pasirodys pirmą kartą. Ji ypatinga ne tik dėl to, kad visi jos nariai – tiek atlikėjai, tiek grupės vadovai – neįgalieji. Vieni yra neregiai, kiti turi kurtumo, treti – fizinę negalią.

Trupė ypatinga ir dėl savo pasiekimų. „UNESCO Kinijos neįgaliųjų meno trupei yra suteikusi „Menininkų už taiką“ vardą. Iki šiol šis vardas suteiktas išties nedideliam menininkų skaičiui – vos 50-čiai pasaulio artistų ir kolektyvų. Tai, kad ši trupė atvyksta į Lietuvą – mūsų šaliai yra labai didelė garbė. UNESCO suteikė šiam projektui savo globą, nes mums svarbu mažinti socialinę atskirtį. O menas ir kultūra yra puikios priemonės tam pasiekti“, - teigė Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos sekretoriato Kultūros programų vadovė Milda Valančiauskienė.

Neįgaliųjų kolektyvu iš Kinijos žavėjosi ir su neįgaliais vaikais bei juos auginančiomis šeimomis dirbančio fondo „Algojimas“ vadovė Aušra Stančikienė. „Negalia nėra kliūtis meninei išraiškai ir talento sklaidai. Atvykstantis kolektyvas yra geras to pavyzdys. Šie artistai visiems įrodys, kad yra daug dalykų, žmogaus sugebėjimų, kurių dar nesame pažinę“ , - kalbėjo A. Stančikienė.

Bilietus į „My Dream“ pasirodymus Vilniuje platina tiketa.lt, Klaipėdoje – bilietai.lt. Neįgaliųjų grupės dėl pigesnių bilietų gali susisiekti su renginio koordinatore Marija Pipiraite tel. 8 663 54434.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.