Psy vėl balne su naujuoju singlu „Gentleman“

„Gangnam Style“ žvaigždė Psy penktadienį pristatė savo pasaulinio hito tęsinį su dar viena uždegančia šokių melodija ir jo skiriamuoju ženklu tapusiu pasišaipymu iš savęs, tačiau gerbėjams vaizdo klipo teko palūkėti.

„Priversiu tave prakaituot. Padarysiu tave šlapią. Ar žinai, kas esu? Šlapias Psy!“ - dainuoja jis angliškai.<br>„Reuters“
„Priversiu tave prakaituot. Padarysiu tave šlapią. Ar žinai, kas esu? Šlapias Psy!“ - dainuoja jis angliškai.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 12, 2013, 1:30 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:58 AM

Net Kim Jong-Uno grasinimai branduoliniu karu negalėjo nukreipti pasaulio dėmesio nuo pagrindinio įvykio Korėjos pusiasalyje, kai 119-oje valstybių vidurnaktį vietos laiku „Gentleman“ pasirodė interneto muzikos parduotuvėse.

Gerbėjams ir kritikams nekantraujant sužinoti, ar „Gangnam Style“ žvaigždė ir jo „nematomo arklio“ šokis yra daugiau nei vieno hito stebuklas, naujoji šokių elektromuzikos daina pateikia tokią pat paprastą ir įsimenamą melodiją.

Naujojoje dainoje - satyroje apie „džentelmenu“ besivadinantį vyrą, kuris vakarėlio metu bando vilioti moteris, - yra daugiau angliškų žodžių nei „Gangnam Style“ ir tai yra aiški duoklė naujai atrastai dainininko pasaulinei auditorijai.

„Leiskit papasakot apie save. Aš - toks žavuolis, drąsus, smarkus ir su humoro jausmu“, - dainuoja Psy korėjietiškai. Po šių žodžių eina angliška frazė: „Aš esu motina-tėvas džentelmenas“.

„Priversiu tave prakaituot. Padarysiu tave šlapią. Ar žinai, kas esu? Šlapias Psy!“ - dainuoja jis angliškai.

Daina iškart iškilo į populiariausių atsisiunčiamų kūrinių sąrašų pirmąsias vietas pustuzinyje Pietų Korėjos internetinių muzikos parduotuvių, tačiau reakcija socialiniuose tinkluose buvo prieštaringa.

Daum.net - populiaraus Pietų Korėjos naujienų portalo - 2 tūkst. vartotojų greita apklausa parodė, kad 38,9 proc. jų laiko dainą gera arba labai gera, bet 48,3 proc. pavadino ją vidutiniška arba nuobodžia.

„Neįsivaizduoju, kad ji išpopuliarės taip kaip „Gangnam Style“, bet ji vis tiek yra erzinamai įsimenama“, - „Twitter“ parašė @joe_thomas25.

Daugelis gerbėjų reiškė nepasitenkinimą, kad turėjo laukti dainos vaizdo klipo, kuriame bus parodyti nauji Psy šokių judesiai.

„Tai pernelyg panašu į „Gangnam Style“, bet daug mažiau juokinga .... Manau, palauksiu ir pažiūrėsiu, ar geras yra vaizdo klipas“, - rašė @dark_serika.

Klipas turėtų pasirodyti maždaug tuo metu, kai šeštadienį Seulo Pasaulio taurės stadione įvyks reklaminis koncertas, kuris bus „gyvai“ transliuojamas per „YouTube“.

„YouTube“ paskelbtas klipas „Gangnam Style“ ir ypač Psy „jojimo“ šokis pernai pavertė dainininką pasauline žvaigžde.

Ši satyra apie prabangų gyvenimą Seulo Gangnamo rajone tapo labiausiai žiūrimu visų laikų „YouTube“ klipu - nuo debiuto praėjusių metų liepą jis buvo pažiūrėtas daugiau kaip 1,5 mlrd. kartų.

Daina iškilo į populiariausiųjų sąrašų viršūnes visame pasaulyje ir internete įkvėpė daugybę sekėjų bei parodijuotojų, o garsųjį šokį, pavyzdžiui, Paryžiuje ir Milane, šoko tūkstančiai gerbėjų.

Prieš naująjį klipą „Gentleman“ Psy žadėjo vieno tradicinio korėjiečių šokio „Psy stiliaus“ versiją.

Klipas su dideliu triukšmu pristatomas kebliu metu, kai Korėjos pusiasalyje tvyro didžiulė karinė įtampa ir kai Šiaurės Korėja, kaip manoma, gali bet kuriuo metu žengti provokacinį žingsnį ir paleisti raketą.

Psy, kuris Pietų Korėjoje jau buvo įsitvirtinęs atlikėjas su šešiais išleistais albumais, nuo pat savo debiuto 2011-aisiais kūrė savitą linksmos, sprogstamosios muzikos ir ekstravagantiškos scenos personos stilių.

„Bus sunku prilygti tai sėkmei, kurios sulaukė „Gangnam Style“, bet naujoji daina dar kartą primins pasauliui, kad jis tebėra puikus šoumenas, koks visada buvo ir visada bus“, - sakė Gu Ja-Hyoungas), muzikos kritikas iš Seulo.

35 metų reperis galimą šokio anonsą paskelbė vaizdo žinutėje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.