ABBA nariai ir šokių muzikos dievukas Avicii sukūrė dainą „Eurovizijos“ finalui

Dėl gegužę Švedijoje vyksiančio „Eurovizijos“ konkurso jėgas suvienijo šios šalies dviejų skirtingų kartų muzikantai. Specialų kūrinį šiam renginiui parašė legendinės ketveriukės ABBA vyrai ir diskotekų aikštelių žvaigždė, didžėjus ir prodiuseris Avicii.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:49 AM

Dainos „We Write The Story“ muziką ir tekstą parašė ABBA nariai 66-erių Benny Anderssonas ir 67-erių Bjornas Ulvaeusas. 23-ejų Avicii, kurio tikrasis vardas – Timas Bergas, sukūrė dainos aranžuotę.

„Labai džiaugiamės pranešdami, kad Benny, Bjornas ir Avicii priėmė kvietimą sukurti unikalią muziką 2013-ųjų „Eurovizijai“, - šiandien paskelbė konkurso vykdomasis prodiuseris Martinas Osterdahlis.

Idėja sukurti ypatingą dainą, kuri gegužės 18-ąją paskelbs konkurso finalo pradžią, atsirado dar pernai, kai tik paaiškėjo, kad Švedijai teks garbė rengti „Euroviziją“.

„Šou prodiuseriai mums gražiai pristatė konkurso viziją. Kartu su Avicii kūrėme abipusio supratimo ir bičiulystės atmosferoje. Tai buvo smagu ir labai įkvėpė“, - sakė B. Anderssonas ir B. Ulvaeusas.

1982-aisiais iširusi ABBA buvo viena populiariausių visų laikų popmuzikos grupių – jos įrašai parduoti daugiau nei 370 milijonų egzempliorių tiražu. Grupės karjera susijusi su „Eurovizija“ - 1974-aisiais konkursą laimėjo ABBA daina „Waterloo“.

Avicii – vienas populiariausių šių dienų elektroninės muzikos atlikėjų. Žurnalo „DJ Mag“ apklausos duomenimis, pernai jis pateko į geriausių pasaulio didžėjų trejetuką.

Daina „We Write The Story“ pirmą kartą skambės būtent „Eurovizijos“ finale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.