Debiutinį albumą išleidusius rokerius „The Perfect Pill“ įkvėpė indėnų patarlė

Prieš 14 mėnesių pradėjusi gyvuoti grupė „The Perfect Pill“ trečiadienio popietę džiaugėsi nedidele švente. Vilniaus kavinėje „Coffee Inn“ dueto nariai Germanas Skoris ir Joshas McClungas pristatė pirmąjį savo albumą, išleistą kiek neįprastu būdu.

Duetas "The Perfect Pill" per pirmuosius veiklos metus jau spėjo pelnyti roko mėgėjų simpatijas.<br>T. Bauras
Duetas "The Perfect Pill" per pirmuosius veiklos metus jau spėjo pelnyti roko mėgėjų simpatijas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-04-17 19:52, atnaujinta 2018-03-08 03:12

Pernai rudenį prekyboje pasirodė grupės penkių dainų minialbumas „The Wake“. Trečiadienį duetas pristatė jo tęsinį – septynių dainų minialbumą „The Wolf“. Juos perjuosus specialia popierine juostele, išeina dviejų kompaktinių plokštelių rinkinys, kuris ir yra dviejų dalių albumas.

„Taip išleisto albumo man dar neteko matyti. Nesinorėjo leisti pilnos trukmės diską ir sudėti į jį dainas, kurias gerbėjai jau turi“, - sakė dueto būgnininkas, Lietuvoje gyvenantis amerikietis J. McClungas.

„Nenorėjome visus metus laukti, kol prisikaups pakankamai dainų, tad pusę jų išleidome dar pernai rudenį. Besidomintieji žino, kad visas mūsų dainas galima nemokamai atsisiųsti internetu. Jas sudedame ten, kai tik įrašome. Man atrodo, šiais laikais reikia iškart dalintis muzika, o ne kažko laukti“, - antrino vokalistas ir gitaristas Germanas Skoris.

2012-ųjų pradžioje „The Perfect Pill“ į sceną žengė iš iširusios grupės IR griuvėsių – joje grojo Germanas ir Joshas. Diske „The Wolf“ yra IR laikų daina „Out Of Tears“ - tarsi simbolinis atsisveikinimas su ta grupe.

Užuominų į tai buvo galima rasti ir rudenį išleisto minialbumo „The Wake“ pavadinime – jį galima versti „pabudimas“ arba „pašarvojimas“.

Antroji albumo dalis „The Wolf“ irgi turi ryškų simbolį. Pagrindiniu motyvu muzikantai pasirinko čerokių genties patarlę apie tai, kad kiekviename mūsų gyvena ir kovoja du vilkai – geras ir blogas. Laimi tas, kurį žmogus maitina.

„Tai – labai paprasta mintis, bet man ji svarbi. Visos šios albumo dalies dainos vienaip ar kitaip susijusios su tuo“, - sakė G. Skoris.

Vienas albumo kūrinių, „Žmogus žmogui vilkas“, įrašytas su grupės „G & G Sindikatas” nariais ir savyje sujungia roko bei hiphopo skambesį.

Likusi albumo dalis - „The Perfect Pill“ klausytojams jau pažįstamas rokas su elektronikos priemaišomis, kartais kiek primenantis britų grupės „Muse“ kūrybą.

„Nežinau, kaip apibūdinti. Suprantu, kad žodis „avangardas“ muzikoje turi kitą reikšmę. Bet man atrodo, kad mes kuriame jaunojo Lietuvos roko avangardą. Einame priekyje, eksperimentuojame, plaukiame per netyrinėtus vandenis. Mūsų muzika – daugiabriaunė, kaip mūsų grupės simbolis, kuris yra ant diskų viršelių“, - svarstė Germanas.

Anglų kalba dainas rašantys vaikinai artimiausiu metu to neketina keisti. Ne dėl to, kad būtų nusistatę prieš lietuvių kalbą roko muzikoje – tiesiog parašyti lietuviškų tekstų jiems nesiseka.

„Joshas – amerikietis, jis lietuviškai eilėraščių nerašo. Aš bandau, net turiu vieną dainą, kurią groju savo akustiniuose koncertuose. Bet kažkaip tai, ką parašau lietuviškai, man nelabai patinka.

Žinoma, šiek tiek tikimės, kad mūsų muzika turi potencialo patikti užsienyje – tad rašyti angliškai logiška. Nors Alina Orlova įrodė, kad bet kur galima dainuoti bet kokia kalba“, - kalbėjo Germanas.

„Mes siekiame tobulumo, kokybės, tie lietuviški tekstai, kuriuos turime, yra mažiau vykę“, - pritarė Joshas.

Per pirmuosius gyvavimo metus grupė nuveikė nemažai – surengė eilę pasirodymų, buvo nominuota M.A.M.A. ir T.Ė.T.Ė. apdovanojimams, bet nė vieno jų nelaimėjo.

„Iš pradžių nebuvo lengva publikai, festivalių rengėjams paaiškinti, kad grupės IR nebėra, tai – naujas duetas. Daug kas sakė, kad padarėme klaidą.

Bet įsivažiavome. Dėl M.A.M.A. - sakiau ir sakysiu, jog pelnėme didžiausią laimėjimą, nes gavome progą pasirodyti to didelio renginio scenoje“, - sakė Germanas.

Birželį grupė vyks į Rusiją, kur surengs keletą koncertų, vėliau tikisi koncertuoti ir Suomijoje, Latvijoje, Estijoje.

„Rusijoje bus koncertas viename nemažame festivalyje, taip pat – Maskvoje.

Ten dar laukia pusantros valandos pasirodymas radijo stoties „Majak“ eteryje. Mūsų muzika sudomino žinomą jos laidų vedėją Semioną Čaiką. Juokai juokais, bet Lietuvoje tiek eterio mes negauname.

Kitą savaitę teks dvi valandas per „Skype“ su Chabarovsko radijo stoties klausytojais bendrauti. Reikalai juda į priekį“, - sakė Germanas.

Duetas taip pat ketina pasirodyti keliuose Lietuvos vasaros festivaliuose – atlikdamas muziką, kuri ne visada suprantama teisingai. Muzikantai neslėpė pastebėję, kad dalis klausytojų nesupranta jų muzikoje slypinčios ironijos ir metaforų.

„Pavyzdžiui, yra daina „Emigrant's Song“. Tik nueini į kokią radijo stotį, iškart klausia, kodėl čia apie emigrantus daina. O aš ją rašiau apie dvasinę emigraciją.

Mūsų muzika – įvairi. Vieno gero bičiulio mergina labai mėgsta dvi mūsų dainas – tas, kurios lėtos. O kitų išvis negali klausytis, nes jos per trankios“, - juokėsi Germanas.

Pirmąjį minialbumą „The Wake“ grupė pardavinėjo išradingai – jį buvo galima įsigyti su įvairiais suvenyrais ir ypatingomis dovanomis, pavyzdžiui, marškinėliais ar net specialiu akustiniu koncertu pirkėjo namuose.

„Buvo labai gaila laikrodžio, pagaminto iš Josho būgnų lėkštės. Jį pardavėme žmogui iš Šiaulių – iki paskutinės minutės tikėjomės, kad jis neateis atsiimti“, - pasakojo Germanas.

Rytoj trijų koncertų seriją Vilniuje, Šiauliuose ir Kaune pradėsiantis duetas kitą savaitę vėl žada ypatingų pasiūlymų albumo pirkėjams – jie bus skelbiami grupės oficialioje interneto svetainėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.