Nauja vokalo grupė „Voice Lab“: „Mūsų tikslas - MTV apdovanojimas“ (audio)

Panašu, kad plačių užmojų ir geros nuotaikos energingai „a capella“ kompanijai „Voice Lab” tikrai netrūksta. „Koks mūsų tikslas? Žinoma, užvaldyti ir pakeisti pasaulį, sukurti naują „a capella“ kryptį, dar laimėti MTV apdovanojimą ir „Euroviziją“ 2013 metais, taip pat, kad visi mus gerbtų ir bijotų”, – pagrindinius kolektyvo tikslus vos spėjo vardinti „Voice Lab” narė Sigutė Šimkūnaitė.

Esame „a capella“ dainuojanti kompanija, kuri atlieka tikrai sudėtingą repertuarą", - prisistato "Voice Lab".<br>R. Mickevičiūtė
Esame „a capella“ dainuojanti kompanija, kuri atlieka tikrai sudėtingą repertuarą", - prisistato "Voice Lab".<br>R. Mickevičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2013, 11:17 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:06 AM

Tačiau tuoj pat papildė – vis dėlto, visiems kolektyvo nariams svarbiausia yra dainuoti ir kurti gerą nuotaiką aplink save. Kaip jiems sekasi? Pirmasis „Voice Lab” įrašas pristatomas jūsų teismui.

„Voice Lab” sudaro šeši bendraminčiai: trys merginos ir trys vaikinai, kurie muziką atlieka „a capella“ stiliumi, t.y., be jokios papildomų instrumentų pagalbos. Viskas, ką jie turi scenoje – tai jų pačių balsai ir, žinoma, gera nuotaika. Kaip sakė grupės narė, klausytojams jau pažįstama daininkė Girmantė Vaitkutė – tai šeši bendraminčiai, kurių dauguma net nėra profesionalai muzikoje, tačiau vis tiek ją myli. „Mes esam Voice Gang’as”, – tvirtai pareiškė Sigutė, pridėjusi, kad kolektyvo narius jungia ne tik dainavimas, bet ir draugystė. „Gera kompanija – neblogas varikliukas”, – jai pritarė Girmantė.

Pirmieji „Voice Lab” žingsniai buvo žengti dar prieš dvejus metus – tada vienos įmonės užsakymu susibėgusi kompanija atliko „Kalėdų šauklių” vaidmenį ir dainavo žinomiausias kalėdines dainas „a capella“ stiliumi. Tiesa, šventės praėjo, o noras toliau dainuoti liko. „Ko gero, visi panašiu metu pajautėme norą išmėginti save labiau kameriniame žanre”, – sakė Girmantė, papasakojusi, kad visi „Voice Lab” nariai susipažino dainuodami gospel chore „Sounds in G”.

Reikia paminėti, kad panašaus tipo grupių Lietuvos muzikos pasaulyje mažai. „Apskritai, net negalėčiau mūsų pavadinti grupe, greičiau – ansambliu”, – „Voice Lab” su kitais populiariais kolektyvais lygino Girmantė. „Esame „a capella“ dainuojanti kompanija, kuri atlieka tikrai sudėtingą repertuarą – nežinau, ar Lietuvoje dar yra tokių kolektyvų”, – kolegę papildė Sigutė. „Net jei atliekame tą pačią populiarąją muziką, tai ji skamba visiškai kitaip nei orginale”, – sakė Girmantė. „Paklausykite ir patys įsitikinsite!” – tvirtino „Voice Lab” nariai.

Šį kartą kolektyvo pristatomas kūrinys – „Family Of Love”. Ir nors ši daina nėra iš tų, kurios žodžius žino visa Lietuva, ji buvo pasirinkta specialiai. „Gerai pagalvojome ir nutarėme, kad būtent šis kūrinys geriausiai atspindės, kas mes esame ir kaip mes skambame, – tvirtino Girmantė. - Kaip bebūtų gaila, tik iš nuotraukos žmonės su mumis nelabai susipažins.” Tiesa, ar ateityje išgirsime autorinių „Voice Lab” kūrinių, kolektyvo nariai prognozuoti nedrįso. „Tačiau galime ir pasvajoti”, – šypsojosi Girmantė ir pridūrė, kad šiuo metu specialiai jų kolektyvui kuriamos aranžuotės taip pat yra nemažas pasiekimas.

Dar daugiau geros „a capella“ muzikos „Voice Lab” nariai žada pirmajame jų koncerte, kuris vyks jau gegužės 11 dieną sostinės šv. Kotrynos bažnyčioje. Išskirtinėje vietoje šešiais balsais kuriama muzika turėtų skambėti tikrai įspūdingai. „Tikimės, kad misija prisistatyti taip, kad mus pamiltų, pavyks” – vieningai tvirtino „Voice Lab”.

„Voice Lab“ atliekama daina „Family Of Love“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.