Lukiškių aikštėje – nemokamas koncertas už žodžio laisvę

LNK televizija kitą penktadienį, balandžio 26 dieną, atidaro atvirame ore vykstančių miesto renginių ir tiesioginių transliacijų sezoną. Ypatingoje Vilniaus vietoje, Lukiškių aikštėje, miesto gyventojai ir svečiai kviečiami į Europos parlamento ir LNK televizijos bendro projekto „mES Europa. Kovokime už žodžio laisvę” transliaciją, kurioje populiariausi Lietuvos atlikėjai bei įdomios, visų mėgstamos šalies asmenybės susivienys vardan kovos už žodžio laisvę.

Balandžio 26-osios vakarą Lukiškių aikštėje koncertuos grupės „Pop Ladies“ merginos.
Balandžio 26-osios vakarą Lukiškių aikštėje koncertuos grupės „Pop Ladies“ merginos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-18 11:55, atnaujinta 2018-03-08 02:21

LNK televizija jau transliavo du šio ciklo renginius, skatinančius kovoti prieš rasinę diskriminaciją ir už žmogaus teises, kurie sulaukė didelio susidomėjimo ir žiūrovų palaikymo. Kūrybos namų „Elitaz“ atstovė ir projekto vykdančioji prodiuserė Jolita Talaikė teigia, kad tokio pobūdžio renginiai yra ypač reikalingi. „Puikiai suprantame, kad turime savo teises, bet paklausti apie jas, dažnai negalime įvardinti, kokias, kada jos būna pažeidžiamos, kur galime kreiptis, iškilus problemoms. Šiame renginyje akcentuosime būtent žodžio laisvę, prisiminsime kaip anksčiau žodžio laisvė buvo varžoma kine, teatre, literatūroje, muzikoje, pamatysime, kad pasikeitė ir koks kelias buvo nueitas iki šiandien, kai jau galime laisvai kalbėti, reikšti savo mintis. Žodžio laisvei atskleisti pasitelkėme populiarią muziką, video siužetus su išskirtiniais pašnekovais, intriguojančius pokalbius. Renginys bus nemokamas, todėl jį gali pamatyti ir jame sudalyvauti visi norintys“.

Renginio vieta pasirinkta neatsitiktinai. Vilniaus Lukiškių aikštė – tai erdvė, ne tik tinkama koncertams bei miesto renginiams, bet kartu ir turinti milžinišką simbolinę reikšmę. Vos kiek daugiau nei prieš dvi dešimtis metų šioje vietoje stovėjusi Lenino skulptūra visai šaliai simbolizavo tuo metu vyravusią santvarką ir uždraustą bet kokį laisvą žodį, minties ar saviraiškos laisvę. Simboliška ir tai, jog renginys vyks priešais buvusius KGB rūmus – pastatą, kuriame ir buvo vykdomos represijos prieš kitaip mąstančius žmones. Dabar, kai galime kalbėti laisvai, Vilniaus Lukiškių aikštė vis labiau atsiskleidžia kaip puiki vieta įvairiems renginiams bei miestiečių poilsiui.

Būtent čia balandžio 26-osios vakarą aikštę muzikos garsais užpildys ryškiausi Lietuvos atlikėjai – Stasys Povilaitis, Rūta Ščiogolevaitė, Vaidas Baumila, Julija Jegorova, Gabrielius Vagelis, Linas Adomaitis, Atlanta, grupė „Pop Ladies“, Neringa Šiaudikytė ir kiti. Scenoje žiūrovai išvys specialiai šiam renginiui ruošiamus pasirodymus bei išgirs populiariausias atlikėjų dainas. Atlikėjams tiesioginės transliacijos metu gyvai pritars kūrybos namų „Elitaz“ grupė.

Koncertas „mES Europa. Kovokime už žodžio laisvę“ su garsiausiomis muzikos žvaigždėmis bei iškiliausiomis asmenybėmis jau balandžio 26 dieną, penktadienį, Vilniaus Lukiškių aikštėje ir tiesiogiai per LNK televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.