Albumo apžvalga. M. Buble „To Be Loved“ (video)

Kanadietis Michaelas Buble publikos ilgesį pavertė milijonais kišenėje. „Jis kaip Frankas Sinatra, tik jaunas”, – maždaug taip apibūdinama vokalisto patrauklumo priežastis. Tai nėra labai tikslu, tačiau mintis aiški – ši muzika skirta tiems, kurie scenoje ilgisi ne vaikinų suplėšytais džinsais, o gražiai susišukavusių ir gerais kvepalais kvepiančių džentelmenų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Apr 21, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:09 PM

Tai jau aštuntasis M. Buble albumas. Nėra jokių ženklų, kad jo žvaigždė turėtų leistis. Nors formulė išlieka ta pati jau dešimtmetį. Svingas, lengvas džiazas, dainavimas pagal senųjų šių žanrų meistrų taisykles, santūrus įvaizdis, komplimentai moterims – Michaelas atrodo kaip nužengęs iš 1950-ųjų prabangaus Las Vegaso kazino, kur viskis liejosi kibirais, bet visi sugebėjo atrodyti elegantiškai.

To Be Loved”, tiesa, yra šiek tiek daugiau muzikinių eksperimentų – pavyzdžiui, „It’s A Beautiful Day” suka į lengvo poproko pusę, o daina „After All”, įrašyta su Bryanu Adamsu, skamba kaip tipiškas pastarojo, o ne Michaelo repertuaro kūrinys.

Kūrinį „Have I Told You Lately” su Michaelu dainuoja vokalistų grupė „Naturally 7”, kitą sekmadienį pasirodysianti festivalyje „Kaunas Jazz”. Tačiau turint galvoje, kad net dešimt iš keturiolikos albumo kūrinių yra Michaelo sudainuotos senos džiazo melodijos, stebuklų tikėtis neverta.

Maloniai nuteikia daina „Something Stupid”, kurią kadaise dainavo F.Sinatra su dukra Nancy – čia ją su Michaelu atlieka aktorė Reese Witherspoon, parodanti, kad turi visai pusė velnio balsą.

Tą pačią dainą kadaise su aktore Nicole Kidman dainavęs Robbie Williamsas neseniai prisipažino, kad Michaelui pavydi talento. Ir taikliai apibūdino – M. Buble Šiaurės Amerikos gyventojams iš tiesų yra tai, kas britams yra Robbie. Žavus, talentingas, turtingas ir gerą pramogą scenoje sukurti sugebantis vyras, kuris patinka ir merginoms, ir jų močiutėms. Ir taip, atrodo, bus dar ilgai.

Įvertinimas – 8 iš 10.

M. Buble vaizdo klipas „It's A Beautiful Day“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.