Kaip muzikiniai TV projektai pakeitė jų laimėtojų gyvenimus?

Televizijos projektai padeda išgarsėti, bet neužtikrina ilgos šlovės. Kai nutyla publikos ovacijos ir užgęsta rampų šviesa, vieni televizijos projektų laimėtojai tęsia karjerą pramogų pasaulyje, o kiti dingsta iš ekrano ir scenos.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė („Lietuvos rytas”)

Apr 21, 2013, 12:23 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:09 PM

Televizijos žiūrovai nustebę – laimėjusi „X faktorių” Kaune gyvenanti panevėžietė Giedrė Vokietytė (25 m.) kažkur dingo. Ji nedalyvauja pokalbių laidose, nesirodo pramoginiuose projektuose.

„Skandalų nekuriu, bet koncertų man netrūksta. Gal todėl ir susidaręs įspūdis, kad dingau. Tikrai nebijau, kad išnyksiu iš pramogų pasaulio. Juk ištikimi gerbėjai nenusisuks. Dėl jų ir einu šiuo keliu”, – kalbėjo G. Vokietytė.

„X faktorius” pakeitė atlikėjos gyvenimą, ji labiau pasitiki savimi. Televizijos projekte vadinta viena kuklesnių Giedrė ir šiandien pramogų pasaulyje stengiasi neišsišokti.

„Mano pirmieji savarankiški žingsniai scenoje buvo labai nedrąsūs ir keisti. Mane net buvo ištikęs lengvas šokas. Dabar jaučiuosi kur kas patogiau – koncertuose žiūrovai yra arčiau manęs, su jais daugiau gyvai bendraujame”, – sakė Giedrė.

Dainininkė vertina ir gyvenimo draugo Vytauto palaikymą. Vaikinas visada ją lydi į koncertus, laukia, kol ji koncertuoja klubuose.

„Esu vyturiukas, tad vėlai koncertuoti man sunku. O kai šalia Vytautas, lengviau”, – aiškino atlikėja.

G. Vokietytė džiaugiasi galimybe dainuoti Filharmonijos, Operos ir baleto teatro scenose, taip pat bendrauti su dainininke Veronika Povilioniene, kitais garsiais muzikantais.

Vis dėlto televizija davė jai ne tik smagios patirties. Atlikėja norėtų labiau saugoti savo asmeninį gyvenimą, tačiau tai ne visada pavyksta.

„Laimėjusi projektą nenorėjau eiti net į parduotuvę.

Atvirai sakomų neigiamų komentarų negirdžiu, atvirkščiai, žmonės padėkoja, paragina nesustoti. Naujų tariamų draugų neprisileidau, stengiuosi daugiau bendrauti su šeima, senais draugais”, – kalbėjo Giedrė.

Prie veidrodžio dabar ji praleidžia daugiau laiko – televizija privertė pasitempti, labiau rūpintis išvaizda. Eidama į miestą Giedrė pasidažo, susitvarko plaukus.

G. Vokietytė svajoja atsargiai. Šiandien jos planai – atrasti savitą muzikinį stilių, koncertuoti su patikima grupe, įrašyti albumą „Sony” studijoje (sutartį su šia tarptautine įrašų kompanija lietuvė laimėjo užėmusi pirmąją vietą „X faktoriuje”. – Red.).

Veterinarijos studijas Kaune baigusi G. Vokietytė svajoja ir apie chirurgijos rezidentūrą, mat nesitiki pragyventi iš muzikos. Dainavimas – jos pomėgis ir aistra.

Pirmojo muzikinio realybės šou Lietuvoje „Dangus” nugalėtoja Rasa Bubulytė (31 m.) didžiausiu laimėjimu vadina ne tiek dalyvavimą projekte 2006 metais, kiek pagrindinį jo prizą.

Chorinio dainavimo ir dirigavimo studijas baigusiai merginai šis projektas atvėrė duris į britų atlikėjo sero Paulo McCartney globojamą scenos menų institutą Liverpulyje.

„Sunku spėlioti, kaip viskas būtų pasisukę, jei nebūčiau dalyvavusi televizijos projekte. Šiandien nekyla klausimų, kad realybės šou man padėjo – studijuodama Liverpulyje sutikau žmonių, su kuriais dabar dirbame, kuriame muziką ir koncertuojame.

Pati tikrai nebūčiau vykusi ten studijuoti – nė nežinojau, kad toks institutas yra. Labai džiaugiuosi, kad man taip pasisekė!” – pasakojo Rasa.

Ji iki šiol nematė nė vieno realybės šou, kuriame dalyvavo, serijos. Rasos tokie projektai nežavi, o pirmąjį muzikinį projektą Lietuvoje ji vadina avantiūra, kuri jai baigėsi laimingai.

Šiandien su grupe „Rasabasa” Lietuvoje ir užsienyje koncertuojanti atlikėja nesutiktų dalyvauti tokiame šou.

„Dirbu be galo mėgstamą darbą – kuriu, dainuoju ir koncertuoju. Neturiu niekam įtikti, pataikauti kieno nors skoniui – tai yra mano laimė.

Pamenu, kai ėjau į „Dangų”, mano tėtis parašė mintį, kad Rasa neina nei pavėjui, nei prieš vėją, o eina ten, kur nori. Esu laiminga gyvendama būtent taip – kaip noriu aš pati”, – kalbėjo dainininkė.

2005-aisiais LTV laidoje „Lietuvos dainų dešimtukas” pasirodęs dainininkas Vaidotas Valiukevičius (31 m.), pasivadinęs Milano slapyvardžiu, šios laidos pavasario sezone laimėjo 1-ąją vietą.

Muzikos scenoje ne vienus metus žibėjęs Vaidotas dabar sukasi visai kitoje srityje: vadovauja įmonei, kuria projektą „Webseminarai” ir apie muziką negalvoja.

„Būti žinomam nėra lygu būti laimingam. Dabar jaučiuosi turintis kur kas daugiau”, – tikino V. Valiukevičius.

Jis puikiai pamena laikus, kai buvo populiarumo viršūnėje. Į sceną jaunas vyras užlipo būdamas 18-metis, dažnai klausė kitų žmonių nurodymų ir šiandien yra įsitikinęs, kad plaukė pasroviui.

„Tai ir sujaukia galvą – tau ploja, rodo dėmesį, garbina. Tai greitasis efektas. Lygiai taip pat nutinka ir tiems, kurie dalyvauja pramoginiuose projektuose.

Per kelis mėnesius jie tampa atpažįstami. Dėl ko? Dėl nieko. Tai neleidžia susiformuoti tikriems žmogaus siekiams”, – įsitikinęs Vaidotas.

Supratęs, kad scena – ne jo siekis, Vaidotas pradėjo dirbti kitoje srityje. Spyris į užpakalį jam buvo užgriuvusi krizė, kai labai sumažėjo koncertų.

„Tada atėjo laikas pamąstyti, ko aš noriu. Ar noriu grįžti į sceną? Ne, noriu kitokios veiklos. Negaliu sakyti, kad niekada negrįšiu prie muzikos – nespjaunu į šulinį. Vis dėlto žinau, jog viskas bus taip, kaip norėsiu. Valdau savo gyvenimą”, – sakė Vaidotas.

Pirmojo „Kelio į žvaigždes” laimėtojas Andrius Rimiškis (26 m.) neslepia – realybės šou pirmoji vieta 2006-aisiais visiškai pakeitė jo gyvenimą.

„Buvo visko – ir teigiamų, ir neigiamų pokyčių. Tačiau svarbiausias dalykas mano gyvenime – šeima irgi atėjo per „Kelią į žvaigždes”. Juk su žmona Vaida susipažinome būtent per realybės šou.

Dabar turime nuostabią dvejų metų dukrytę. Gyvenime nieko nekeisčiau ir dėl nieko nesigailiu. Bet jei pasiūlymo eiti į televizijos šou sulaukčiau dabar, atsisakyčiau. Tai smagus, bet jau praeities etapas”, – kalbėjo A. Rimiškis.

Andrius tada ėmė viską, ką siūlė gyvenimas. Jis net pats nesuprato, kaip greitai kopia į populiarumo viršūnę, ir šiandien mano pasinaudojęs tikrai ne visomis galimybėmis.

„Prodiuseriai, televizija, žinomumas, uždarbis, galimybė dainuoti, kai labai to nori. O kai daug gauni, atsiranda ir neigiamų pasekmių”, – pripažino pašnekovas.

Lyg sloga jo gyvenime buvo ir žvaigždžių liga. Turėdamas daug pinigų svaiginamai populiarus vyras truputį užrietė nosį, tačiau džiaugiasi, kad pastabų dėl to nesulaukė.

„Tad gal ne toks blogas ir buvau”, – juokėsi atlikėjas.

Nenusisekus statybų verslui, į kurį jis buvo įsisukęs, Andrius jau baigia išsilaižyti žaizdas ir nori eiti tolyn. Jis turi ne tik muzikinių idėjų, o koncertavimą vadina pomėgiu.

„Minčių turiu visada, reikia tik jas įgyvendinti”, – sakė A. Rimiškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.