Grupę „Sifonas“ subūrusi D. Montvydo mylimoji: „Nevadinkite manęs dainininke“

Dainininko Donato Montvydo mylimoji šokėja Veronika Brasaitė žengė į muzikos sceną. Tiesa, prašydama jos jokiu būdu nevadinti vokaliste. Savaitgalį pirmąjį pasirodymą surengė jos suburta grupė „Sifonas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Apr 23, 2013, 7:49 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:24 PM

Ketveriukės debiutas tapo ryškiu Vilniuje surengto popgrupės „Pinup Girls“ antrojo gimtadienio akcentu.

Du vaikinai ir dvi merginos ne tik parodė šokio numerį su vakaro kaltininkėmis, bet ir atliko trumpą atskirą programą. „Sifono“ nariai su Veronika priešakyje energingai šoko ir „dainavo“ į mikrofonus - balsai akivaizdžiai sklido iš fonogramos, bet toks, anot Donato draugės, ir buvo sumanymas.

Dainuoti gyvai neketina

Veronika kartu su šokėjais Sandra Saikauskaite, Albertu Lagunovičiumi ir Airidu Šešetu naujos grupės idėją brandino pusmetį.

„Tai nėra muzikinė grupė, bet nėra ir vien šokio grupė. Geriausiai tiktų angliškas žodis „performance“ - nė nežinau, kaip tiksliau pasakyti. Mes tiesiog norime scenoje kurti reginį, į kurį įeina ir šokiai, ir dainos, ir kiti dalykai“, - idėją aiškino mergina.

Grupės nariai tvirtina Lietuvos scenoje pastebėję neužimtą nišą. Yra daug gerų vokalistų, į kurių vietą jie neketina pretenduoti. Tačiau trūksta kolektyvo, kuris scenoje sukurtų gerą šou, suderintą su originaliais muzikiniais kūriniais. O gyvai juos atlikti, anot Veronikos, klubuose tikrai nėra būtina.

„Mes nesame dainininkai - jokiu būdu. Į šią profesiją nepretenduojame. Lietuvoje yra žmonių, kurie gerokai per drąsiai save vadina dainininkais. Šiam užsiėmimui reikia labai daug darbo ir talento.

Mes norime būti šou grupė, turinti savo dainas. Neketiname traukti dainos „Barcelona“ ar dalyvauti muzikiniuose konkursuose. Į mus turėtų būti smagu žiūrėti. Nes dabar Lietuvoje yra nemažai atlikėjų, kurie ne tik žiopčioja, bet dar ir nieko įdomaus parodyti negali“, - savo filosofiją dėstė 27-erių V. Brasaitė.

Teko įveikti kompleksus

Pirmąsias savo dainas įrašų studijoje „šlifavę“ grupės nariai kuklinasi dėl savo dainavimo sugebėjimų ir tikina, kad su šiandieninėmis technikos galimybėmis kone bet kurį balsą galima priversti skambėti gerai.

„Na, nesakau, kad studijoje padainuoti gali kiekvienas artojas, atėjęs tiesiai iš lauko. Bet beveik“, - nusijuokė Veronika.

Kai šalia kasdien - vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų, išbandyti save dainuojant neturėtų būti labai drąsu.

Veronika tvirtina, kad Donatas jos nekritikavo. Dar daugiau - pats prisidėjo prie „Sifono“ starto.

„Taip, tam tikrus kompleksus man, kaip Donato draugei, teko įveikti. Vis sukosi mintis, kaip čia nepadaryti gėdos. Jis niekada negriautų mano noro ką nors darytų, ne toks jis žmogus. Žino, kad ir pati esu pakankamai savikritiška.

Nenoriu, kad žmonės manytų - va, ji Donato mergina, tai ir pati užsimanė dainuoti. Nes, kartoju, dainuoti mes neužsimanėme, mes norime kurti šou, produktą, kurį būtų smagu rodyti“, - atviravo Veronika.

D. Montvydas „paskolino“ balsą

Donatas ne tik pamokė grupės narius dainuoti. Įraše, kurį išgirdo pirmojo „Sifono“ pasirodymo žiūrovai, buvo galima išskirti ir jo balsą, nors paties Donato scenoje nebuvo. Veronika pripažino, kad jis dainoje yra, tačiau, anot jos, taip elgiasi ir kitos panašios grupės iš užsienio.

Pavyzdžiui, ukrainiečių grupė „Kazaky“, kurios nariai taip sužavėjo amerikiečių dainininkę Madonną, jog ši pernai pakvietė juos filmuotis savo klipe „Girl Gone Wild“.

„Jie irgi neapsimetinėja, kad koncertuose dainuoja gyvai. Turi daug dainų, kurias neaišku, ar patys įrašė. Toks yra šis žanras.

Kita vertus, judant taip, kaip tai darome mes, gyvai padainuoti nebūtų jokių galimybių - tiesiog pritrūktų kvapo“, - pasakojo Veronika.

Pavadinime „Sifonas“ jokios paslėtos reikšmės ieškoti neverta - šokėjams tiesiog patiko jo skambesys.

„Jis mums siųstas iš aukščiau. Kaip koks nušvitimas. Kažkas ištarė tą žodį, visi pradėjome juoktis.

O ką, geras pavadinimas, įsimenantis žodis. Jau truputį atsibodo grupės, kurios pavadinimams renkasi angliškų žodžių junginius“, - kvatojosi Veronika.

Tikisi kvietimų į klubus

M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje šįmet su „Pinup Girls“ ir D. Montvydu pasirodę šokėjai ir toliau tikisi dirbti su lietuvių muzikos žvaigždėmis - net ir pradėję atskirą karjerą, kurioje, svarsto Veronika, turėtų atsirasti nemažai pasirodymų Lietuvos klubuose.

„Žinau, kad galime padaryti gerą šou. Norisi išlaikyti kartelę. Lietuvoje kai kuriems dainininkams šokėjai yra tiesiog dekoracijos - jų paprašoma trijų žingsnelių, ne daugiau. Mums tai būtų nelabai įdomu“, - sakė šokėja.

Ateityje - konkurencija su mylimuoju? Veronika tvirtina, kad apie tai negali būti nė kalbos - ir ne tik dėl skirtingų žanrų.

„Su Donatu neįmanoma varžytis, jis pats geriausias. Kiek jis dirba, kad būtų geras dainininkas, yra tiesiog neįtikėtina. Kitas seniai būtų užmigęs ant laurų, o jis keturis kartus per savaitę turi vokalo pamokas“, - sakė V. Brasaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.